Extra large mateo kovacic 10.8.2017
VIKTIG: Mateo Kovacic kan fort spille en viktig rolle i morgendagens El Clásico med Luka Modric ute med suspensjon.

Før kampen: Barcelona (B)

Real Madrid starter jakten på sesongens andre trofé når de gjester Camp Nou søndag kveld.

Barcelona - Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
Supercopa de España, finale (første kamp)
Søndag 13. august, kl. 22:00
MAX (Eurosport Player)

Real Madrid tok sitt første trofé for sesongen da de slo Manchester United i UEFA Super Cup-finalen tirsdag kveld. Los Blancos viste tidvis meget gode tendenser og vant til slutt 2-1 mot de røde fra Manchester. Allerede i morgen starter Real Madrid jakten på nok et trofé, denne gang et spansk trofé. Real Madrid tar turen til Catalonia for å møte Barcelona i det første av totalt to oppgjør i Supercopa de España. Det første oppgjøret spilles som nevnt i morgen, mens returoppgjøret og den avgjørende kampen spilles på Santiago Bernabéu onsdag 16. august.

Hvem erstatter Modric?

Luka Modric spiller dessverre ikke det første oppgjøret mot Barcelona. Kroaten må stå over kampen som følge av en tre år gammel karantene fra forrige gang Real Madrid spilte Supercopa de España. Da åpner det seg opp en plass i startelleveren, og spørsmålet er bare hvem som skal ta denne. Da Real Madrid møtte Barcelona i Miami i slutten av juli var Mateo Kovacic banens gigant for Los Blancos' del, og det er kroaten som er favoritt til å erstatte sin landsmann i lagoppstillingen. Den tidligere Inter-spilleren har tidvis levert glimrende prestasjoner for Real Madrid, særlig på sen-høsten forrige sesong. Da fikk Kovacic tillit ettersom både Toni Kroos og Luka Modric slet med skader, og kroaten viste seg tilliten verdig med flere glimrende prestasjoner mot blant annet Atlético Madrid.

Les også: Ingen Modric i El Clásico

En annen som dog skal være med i diskusjonen er Isco. Spanjolen spilte en fantastisk kamp mot Manchester United og har for alvor spilt seg inn i Real Madrid-laget med fantastiske prestasjoner mot slutten av forrige sesong. Spanjolen vil også utfordre Kovacic for å få rollen til Modric til søndagens El Clásico. Spørsmålet er om Cristiano Ronaldo er klar til å starte sesongens første kamp. Portugiseren fikk spille de siste minuttene i tirsdagens oppgjør mot Manchester United, og det gjenstår å se om han er klar for en startrolle mot Barcelona på søndag. Hvis storscoreren ikke blir foretrukket fra start så er det sannsynlig at Zinedine Zidane går for stort sett den samme startelleveren mot Barcelona som mot Manchester United, bare at Kovacic erstatter Modric. 

Supercopa-mester som LaLiga-mester

Siden årtusenskiftet har Real Madrid spilt Supercopa de España syv ganger, fem som LaLiga-mester og to ganger som Copa del Rey-mester. Statistikken tilsier at Real Madrid har vunnet Supercopa de España den påfølgende sesongen etter å ha vunnet LaLiga. Real Madrid har ikke vunnet Supercopa de España som Copa del Rey-mester etter årtusenskiftet, og de to gangene Los Blancos har deltatt i Supercopa de España så har det endt i tap mot Barcelona i 2012 og Atlético Madrid i 2014. Det har dog gått mye bedre for Los Blancos de gangene de har spilt Supercopa de España som LaLiga-mester.

Real Madrid har nemlig bare tapt en av, som nevnt, totalt fem Supercopa de España-kamper som LaLiga-mester. Det tapet kom i oppgjørene mot Sevilla i forkant av 2007/08-sesongen, da Real Madrid først tapte 1-0 på Ramón Sánchez Pizjuán, før Sevilla vant 3-5 på Santiago Bernabéu. Real Madrid slo Real Zaragoza i forkant av 2001/02-sesongen etter at det først endte 1-1 i Zaragoza før Los Blancos så vant 3-0 hjemme i Madrid. To sesonger senere var det Mallorca som sto på motsatt banehalvdel. Da vant Los Bermellones først 2-1 på hjemmebane, før Real Madrid så vant 3-0 hjemme på Santiago Bernabéu og hentet trofeet hjem.

I 2008 var det Valencia som skulle møte Real Madrid i Supercopa de España. Det første oppgjøret på Mestalla endte 3-2 til Los Ché, mens returkampen i Madrid endte 4-2 til Los Blancos. Så skulle det gå fire år før Real Madrid skulle spille Supercopa de España som seriemester, da Barcelona var motstander i 2012. Også da tapte Real Madrid bortekampen, da Barcelona vant 3-2 i Catalonia. Real Madrid vant så 2-1 hjemme i Madrid seks dager senere, og vant Supercopa de España på bortemålsregelen. Real Madrid har dermed ikke vunnet det første oppgjøret i Supercopa de España siden før årtusenskiftet, men de har stort sett vunnet når det hele skulle avgjøres i Madrid i returkampen og dermed vunnet Supercopa de España fire ganger av de siste fem mulige som LaLiga-mester. 

Motstanderen

Barcelona spiller sin første offisielle kamp for sesongen mot Real Madrid på søndag. Barcelona jakter for tiden på en erstatter etter at Neymar ble tidenes dyreste spiller da Paris Saint-Germain punget ut vanvittige €222 millioner for brasilianeren. Ousmane Dembélé er den som for tiden ser ut til å havne i den katalanske hovedstaden. I tillegg blir Coutinho jaktet av de rød-blåe fra Catalonia. Det blir også spekulert i om Barcelona jakter en ny midtstopper, der Iñigo Martínez har blitt nevnt. Det er ventet at Gerard Deulofeu vil ta plassen til Neymar i startoppstillingen i morgendagens oppgjør, men også spillere som Paco Alcácer og Denis Suárez kan bli foretrukket fra start mot Los Blancos.

Barcelona gjorde det bra i pre-season. Katalanerne slo først Juventus 2-1 i New Jersey, før de så slo Manchester United 1-0 i Maryland. Etter dette slo de Real Madrid 3-2 i Miami før de så slo Chapecoense hele 5-0 i Barcelona tidligere i uken. Barcelona er regjerende Supercopa de España-mester, da de slo Sevilla totalt 5-0 forrige sesong. Barcelona skal spille Supercopa de España som Copa del Rey-mester. Katalanerne slo først ut Hércules 8-1 sammenlagt, før de så sendte ut Athletic Club med 4-3 sammenlagt. I kvartfinalene ble Real Sociedad sendt ut med sifrene 6-2 sammenlagt, før de rød-blåe så slo ut Atlético Madrid 3-2 sammenlagt. I finalen møtte Barcelona overraskelseslaget Alavés med Marcos Llorente og Theo Hernández i laget. I finalen på Vicente Calderón tok Barcelona ledelsen før Theo Hernández utliknet på et fantastisk frispark. Laget fra Catalonia ble dog for sterke og vant til slutt 3-1 i Madrid, nå venter Los Blancos i Supercopa de España. 

Historie

Real Madrid og Barcelona har møttes i Supercopa de España seks ganger opp igjennom historien. Det første møtet mellom klubbene i Supercopaen fant sted i 1988. Real Madrid tok imot Barcelona i Madrid og vant det første oppgjøret 2-0 etter scoringer av Míchel og Hugo Sánchez. Returoppgjøret endte 2-1 til Barcelona, men Real Madrid tok allikevel seieren med 3-2 sammenlagt. Lagene møttes også i 1990, 1993 og 1997, da vant Real Madrid alle de tre gangene. Barcelona tok sin første Supercopa-seier i 2011 da de slo Real Madrid 5-4 sammenlagt, før Real Madrid så vant Supercopa de España for fjerde gang i 2012. Barcelona har dermed bare slått Real Madrid en gang i Supercopa de España, mens Real Madrid har vunnet hele fem ganger. Lionel Messi er toppscorer i oppgjørene mellom klubbene i Supercopa de España med sine fem scoringer, mens Raúl, Cristiano Ronaldo, Emilio Butragueño er på delt andreplass med tre nettkjenninger. 

Mulig startellever:

                             Keylor Navas
   Carvajal, Ramos, Varane, Theo
         Kovacic, Casemiro, Kroos
                 Bale, Benzema, Isco

Tror du Real Madrid vinner i morgen?

Real 960x200 pause