Extra large  3am6800
SEIER: Marco Asensio satte spikeren i kista med sin fabelaktige scoring like før full tid.

Barcelona 1-3 Real Madrid

Los Blancos tok første stikk i den spanske Super Cupen etter seier på Camp Nou.

Barcelona 1-3 Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
Spansk Super Cup, finale
Søndag 13.august, kl.22:00

0-1 Gerard Piqué (49') - [Selvmål]
1-1 Lionel Messi (76') - [Straffespark]
1-2 Cristiano Ronaldo (79') - Assist: Isco
1-3 Marco Asensio (89') - Assist: Lucas

RØDT KORT: Cristiano Ronaldo (82')

Søndag kveld var det duket for det første av to oppgjør mellom Barcelona og Real Madrid i den spanske Super Cupen. Sist lagene møttes i denne turneringen var i 2012, hvor hvert lag seiret på hjemmebane, men Los Blancos tok tittelen grunnet bortemål. Som vanlig var det knyttet stor spenning til oppgjøret, hvor to av verdens fotball-stormakter barket sammen. Spesielt grunnet oppgjøret i pre-season, og Neymar sin avskjed var det stor spenning knyttet til styrkeforholdet mellom klubbene. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro - Kovacic (Asensio 68'), Kroos - Isco - Benzema (Ronaldo 58'), Bale (Lucas 80')

Barcelona: Ter Stegen - Vidal, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta (Roberto 68') - Messi, Suarez, Deulofeu (Denis 58')

Usedvanlig rolig

Søndag kveld møttes to av verdens beste lag til dyst på Camp Nou, hvor det første av to oppgjør i den spanske Super Cupen skulle spilles. Barcelona stilte i sine sedvanlige farger, mens Real Madrid stilte i den blå tredjedrakten for første gang. Allerede to minutter ut i kampen kom den første halvsjansen, da Isco taklet et utspill fra Ter Stegen rett i beina på Kovacic. Kroaten ladet foten, og forsøkte lykken fra langt hold, men Ter Stegen rakk tilbake. Begge lag startet i et usedvanlig rolig tempo, og vertene kom frempå for første gang etter ti minutter da Suarez ble spilt i bakrom, men Navas hadde full kontroll på avslutningen. Et drøyt kvarter ut i kampen holdt Isco drible-show med Vidal på siden før han sendte ballen mot mål, men avslutningen gikk i nettveggen. 

Snaut 25 minutter ut i kampen fikk Barcelona frispark i god posisjon, og Lionel Messi ladet venstrefoten, men forsøket gikk like over tverrliggeren. To minutter senere var Piqué først på et hjørnespark, men det viste seg at forsvareren brukte hånda, og fikk et korrekt gult kort. Like før halvtimen var spilt så testet Casemiro slegga fra langt hold, dessverre alt for svakt og rett på Ter Stegen. En drøy halvtime ut i kampen kom Alba fri på siden, og siktet seg ut Messi i boksen, men et godt løp fra Kovacic og en god inngripen fra Navas hindret scoring. Ti minutter før hvilen var Barcelona frempå igjen, hvor Suarez og Rakitic kombinerte flott, men Carvajal kom inn i siste sekund og brøt ballen. 

To minutter senere viste Isco igjen frem drible-ferdighetene, og fant Bale i feltet, men waliseren smelte ballen rett på Ter Stegen, som fikk slått til hjørnespark. Vertene snappet opp ballen etter hjørnesparket og satte i gang en kontring, men et flott returløp av Kovacic hindret farligheter. Kroaten spilte seg ut på meget risikabelt vis, og fikk til slutt ballen tilbake med en fri midtbane foran seg. Unggutten valgte å spille Bale på løp, men burde tatt med seg ballen litt til. Et minutt før hvilen fant Carvajal en høyreist waliser på bakerste stolpe, men headingen gikk over mål. Alt i alt en svak første omgang av begge lag, hvor ingen fikk hull på byllen, og heller ikke skapte de helt store sjansene. 

Piqué taklet ballen i eget nett

Det var gjestene fra Madrid som virket å være mest på etter hvilen, og to minutter ut i omgangen sendte Ramos en vakker pasning inn i feltet mot Benzema, men franskmannen fikk ikke kontroll over ballen. Et par minutter senere spilte Isco frem Marcelo på siden, og brasilianeren sendte et hardt innlegg inn i boksen, hvor Piqué var uheldig og taklet ballen i eget mål. Dermed var det de helhvite som gikk opp i føringen, og fikk det viktige bortemålet. Drøyt fem minutter ut i omgangen satte gjestene i gang en kontring, hvor Benzema førte ballen på siden, men det endte til slutt i hjørnespark. 

Snaut ti minutter ut i omgangen kom vertene på deres første visitt da Vidal sendte et innlegg gjennom feltet, som Deulofeu snappet opp, og sendte inn igjen. Ballen gikk nok en gang gjennom feltet, men Messi var svært nære å skli ballen i mål. Like etter var Los Blancos frempå igjen, hvor Benzema fintet vekk Piqué før han spilte opp Carvajal på motsatt side. Høyrebacken ladet foten, men en god inngripen av Alba hindret scoring. En snau time ut i kampen fikk vertene hjørnespark, og Denis fant Suarez i feltet, men Navas var god og dyttet headingen over mål. Kun et minutt senere var gjestene frempå igjen, og denne gang var det Bale som fant Isco i feltet, men headingen gikk langt over mål. 

En rekke kontroverser 

En drøy time ut i kampen ble Suarez spilt i bakrom, og spissen fra Uruguay forsøkte å legge inn, men Varane fikk slått ballen over linja. Barcelona var inne i en bedre periode nå, og 68 minutter ut i kampen forsøkte Messi å slå ballen inn i feltet, men Navas var god og brøt ballen. Tjue minutter før full tid kunne det stått 0-2 da Bale fant en helt ledig Cristiano på bakerste stolpe. Portugiseren forsøkte et brassespark, og bommet grovt. Et minutt senere lå ballen i mål for Los Blancos etter at Ronaldo ble spilt frem og satte ballen inn bak Ter Stegen, men portugiseren ble korrekt avblåst for offside. 

Barcelona skulle igjen få en stor sjanse etter 73 minutter da Denis fikk ballen i feltet, men spanjolen sleivet ballen videre inn i feltet, hvor Busquets kom løpende. Utrolig nok så klarte midtbane-ankeret å sette ballen over mål. To minutter senere ladet Messi skuddfoten fra 16 meter, men Navas reddet forsøket. Sisteskansen måtte gi en retur, men også den reddet han. Sekunder senere ble Suarez spilt gjennom i feltet, og spissen falt i en duell med Navas. Dommeren pekte på straffemerket, selv om reprisen viste at det var minimal kontakt, om noe i det hele tatt. Feil avgjørelse fra dommer, som burde gitt gult kort for filming. Messi var omsider sikker fra merket, og sendt Navas feil vei, hvilket gjorde at lagene igjen stod likt. 

Kun tre minutter etter utlikningen skulle Real Madrid igjen ta føringen. Isco spilte Cristiano på løp, som vendte inn i banen og kom seg forbi Piqué før han på vakkert vis sendte ballen i det lengste hjørnet. Vakkert fra portugiseren, men feiringen med å ta av seg trøyen skulle vise seg å koste han dyrt. To minutter senere ble Ronaldo spilt gjennom på ny, og portugiseren gikk ned i en duell med Umtiti. Det virket som Cristiano mistet balansen etter kontakten, men dommeren var nådeløs og dro frem det gule kortet for filming, hvilket gjorde at portugiseren måtte forlate banen med to gule kort. 

Det ble en spennende avslutning hvor Barcelona hadde muligheten til å utnytte det røde kortet til Ronaldo, men vertene kom ikke nærme nok. Nærmest var de tre minutter før slutt, hvor en ball ble slått inn i feltet, uten at det ledet til noe. I kampens siste spilleminutt stormet Lucas fremover i banen, og spilte Asensio på løp. Stortalentet tok med seg ballen, før han ladet venstrefoten fra 16 meter, og smelte ballen i mål via tverrliggeren. Dermed gikk Los Blancos opp til en 1-3-ledelse, hvilket også ble sluttresultatet. Real Madrid har dermed det beste utgangspunktet etter en kamp med en svak første omgang, og en rekke kontroverser i den andre. Returoppgjøret spilles onsdag kveld klokken 23.00 på Santiago Bernabéu. 

Statistikk

Ballbesittelse: 41%
Antall skudd: 12
Skudd på mål: 7
Innlegg: 13
Hjørnespark: 4
Offside: 5

Spillervurderinger

Keylor Navas (8): Gjør en meget solid kamp mellom stengene, hvor han stopper en rekke skudd samt flere farlige innlegg. Virker å være mer på, enn mot United. Kan ikke gjøre noe med straffen, og skal heller ikke klandres for å ha laget den, da det er ren filming fra Suarez. 

Dani Carvajal (6): Har full kontroll på Deulofeu gjennom hele kampen, men sliter tidvis litt mer med Denis. Er god defensivt og har flere viktige brytninger, men mangler noen hakk offensivt, da han ikke slipper seg like mye løs som ellers. 

Raphaël Varane (8): Spiller en bunnsolid kamp, og har full kontroll på det som kommer sin vei. Taper ikke en eneste løpsduell, og er trygg med ballen i beina. Tar ingen sjanser og spiller på liten risiko, hvilket han lykkes godt med. 

Sergio Ramos (7): Ikke like god som sin stoppermakker, men er heller ikke like involvert defensivt som franskmannen. Leder laget bra, og er trygg med ballen i beina. Flink til å sette i gang spillet, og har flere gode pasninger. 

Marcelo Vieira (7): Har relativt god kontroll på sin side, og sliter ikke nevneverdig med noen av kantene som angriper. Er med fremover, dog ikke like aktivt som vanlig, men er nesten alltid ledig, og tilfører enda en spiller til angrepet. 

Carlos Casemiro (7): Starter kampen solid, og bryter en rekke baller. Tar ingen store sjanser etter at han pådrar seg et gult kort i første omgang, og spiller trygt. Bommer på noen pasninger innledningsvis, men hever nivået. 

Mateo Kovacic (8): Jobber som en helt gjennom hele kampen, og fikk rollen med å fotfølge Messi. Det gjør han med glans, og tar Messi ut av store deler av kampen. Er trygg med ballen selv om han spiller på noe høy risiko, og tilførte noe til laget. 

Toni Kroos (6): En rolig kamp fra den tyske midtbanegeneralen. Strør pasninger som vanlig, men blir tidvis litt for seig, og holder på ballen litt lenge. Får ikke preget kampen med sin silkefot, men gjør heller ingen feil. 

Isco Alarcón (9 BB): For en form magikeren er i! Storspiller nok en gang, og er overalt på banen. Jobber som en helt begge veier, både i gjenvinnings-fasen og i angrepet. Viser frem sin eminente teknikk ved flere anledninger og er et konstant uro-moment for Barcelona sitt forsvar. Får nok en gang med seg et målpoeng. 

Gareth Bale (4): Waliseren er ikke i sin beste form for tiden. Virker umotivert, og finner seg ikke helt til rette. Løper for lite, og skaper alt for få farligheter for motstanderne. Må opp mange hakk om han skal beholde plassen i elleveren. 

Karim Benzema (5): Gjør en kamp midt på tre. Jobber ikke spesielt hardt, og er ikke spillbar i store deler av kampen. Dog viser han glimt av ferdigheter de gangene han gidder å involvere seg. 

Innbytterne:

Cristiano Ronaldo (8): Scorer et vakkert mål som sender Los Blancos i føringen. Må dessverre av banen kort tid senere, grunnet et meget billig gult kort nummer to. Et godt innhopp, og vil langt mer enn de to andre på topp. 

Marco Asensio (8): Scorer nok en gang når han debuterer i en turnering. Har et flott driv, og kjemper for hver eneste ball. Scoringen er ren magi, og han beviser nok en gang at han fortjener en plass i elleveren. 

Lucas Vázquez (7): Tilfører løpskraft, og gjør meget få feil når han kommer inn. Får med seg en målgivende pasning, og gjør alt i alt et godt innhopp. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6