Extra large  2rm2214
FLYR HØYT: Real Madrid og Marco Asensio svever for tiden og sikret onsdag sesongens andre trofe.

Real Madrid 2-0 Barcelona

Los Blancos sikret sesongens andre trofe mot Barcelona på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-0 (5-1) Barcelona
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Supercopa de España, finale (andre kamp)
Onsdag 16.august, kl.23:00

1-0 Marco Asensio (4')
2-0 Karim Benzema (38') - Assist: Marcelo

Onsdag kveld var det duket for returoppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona i den spanske Super Cupen. Det var Los Blancos som gikk inn i kampen med det beste utgangspunktet etter 1-3 på Camp Nou tre dager tidligere, men et oppgjør gjenstod enda. Barcelona virket tannløse uten Neymar, mens Real Madrid på sin side fant måter å bryte ned erkerivalene, og virket langt bedre. Det var omsider et skår i gleden at Cristiano pådro seg rødt kort i den første kampen, og var med det nødt til å stå over returoppgjøret. I tillegg til at portugiseren var suspendert så valgte Zidane å gjøre noen justeringer fra start, hvor blant annet Isco og Bale ble henvist til benken. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kovacic (Casemiro 61'), Kroos (Ceballos 79') - Lucas, Benzema, Asensio (Theo 74')

Barcelona: Ter Stegen - Mascherano, Piqué (Semedo 50'), Umtiti - Roberto, Rakitic, Busquets, Gomez (Deulofeu 72'), Alba (Digne 77') - Messi, Suárez

Den neste store?

Returkampen i den spanske Super Cupen ble sparket i gang onsdag kveld i flomlysene på Santiago Bernabéu. Real Madrid hadde det beste utgangspunktet etter det første oppgjøret, men tross dette så var det vertene som åpnet best. Kun et minutt ut i kampen kom den første sjansen, etter at Asensio ble spilt på løp. Unggutten la ut til Modric som smelte ballen mot mål med utsiden av foten, men Umtiti stod i veien. Det skulle omsider ikke gå lang tid før vi fikk den første scoringen, for kun tre minutter senere lå ballen i mål. Carvajal tok et hurtig innkast, og ballen landet til slutt hos Asensio, som la ballen til rette og smelte kula i mål fra om lag 30 meter. Vakker scoring fra et av verdens største talenter innen fotball. 

Etter en frisk åpning fra vertene så kom gjestene mer inn i kampen etter scoringen, og Suárez var mannen som skapte de første sjansene. Først ved et innlegg tvers gjennom feltet uten adresse, og deretter med en volley som gikk høyt over mål. Et kvarter ut i kampen kom Messi gjennom på siden, og utfordret Navas fra skrått hold, men burvokteren fra Costa Rica holdt hodet kaldt og hindret scoring. Tre minutter senere var samme mann frempå igjen, hvor han forsøkte å finne Suárez i feltet, men Ramos fikk klarert. Real Madrid skulle igjen ta over kampen etter 20 minutter, og først frempå var Marcelo som stormet opp langs siden og la inn, dessverre gjennom feltet. 

Los Blancos dominerer

Snaut fem minutter etter Marcelo sitt initiativ så var Real Madrid frempå igjen. Benzema ble spilt på løp, og franskmannen stoppet opp før han spilte ut til Asensio. Den unge spanjolen ladet foten igjen, men denne gangen ble avslutningen blokkert. En halvtime ut i kampen fikk Los Blancos en dobbeltsjanse hvor Lucas Vázquez var sentral. Han ble spilt på løp, og dro noen finter før han spilte opp Toni Kroos. Tyskeren fikk omsider ballen litt bak seg og sleivet ballen utenfor. Kun sekunder senere var Lucas på løp igjen, og denne gang slo han inn mot Benzema på bakerste, men ballen ble blokkert til hjørnespark. To minutter etter halvtimen var passert fikk Lucas en kjempesjanse etter at Benzema spilte han gjennom, men skuddet med venstrefoten endte i stolpen. 

Vertene var omsider ikke fornøyde, og ønsket et mål til før hvilen, hvilket de skulle få. Syv minutter før full tid gjenvant Real Madrid ballen høyt i banen, og Marcelo ble spilt frem på siden. Brasilianeren slo inn mot Benzema som snek seg forbi Mascherano, la ballen opp i lufta og smelte kula i mål på volley til 2-0. Fem minutter før hvilen ble Lucas spilt igjennom på ny, og denne gangen ladet han foten, men avslutningen gikk rett på Ter Stegen. Tre minutter senere stormet Benzema fremover i banen, og klemte ballen mot mål, men avslutningen gikk over. Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk dermed inn i hvilen på stillingen 2-0. 

Gjestene var best

Etter en meget svak første omgang for gjestene fra Katalonia var det behov for en andre omgang få har sett maken til om troféet skulle være med hjem. Selv om det ikke var et fyrverkeri av en omgang så var det Barcelona som åpnet best, og skapte de første sjansen. Syv minutter ut i omgangen snappet Suárez opp en feilpasning fra Carvajal, og spilte gjennom Messi. Den lille argentineren stormet gjennom, og smelte ballen i tverrliggeren og ut. To minutter senere var Los Blancos frempå etter at Benzema og Asensio spilte vegg, hvor førstnevnte klemte til fra skrått hold, men Ter Stegen fikk dyttet opp en skulder og hindret scoring. 

Ti minutter ut i omgangen kom det et innlegg inn i boksen som Varane ikke fikk klarert ordentlig, og ballen datt ned hos Suárez, men franskmannen var med på notene og blokkerte avslutningen. Et par minutter senere skulle Suárez få en ny mulighet etter et innlegg fra Semedo som har fikk stusset videre, men Navas hadde full kontroll. En drøy time ut i kampen fosset Alba frem langs siden, og sendte ballen inn i boksen, men Roberto var for sent ute og fikk ikke foten på ballen. Få sekunder senere fikk gjestene et frispark som ble slått inn i boksen, og Navas ruset ut, men bommet på ballen. Heldigvis for sisteskansen fra Costa Rica så headet Suárez utenfor. 

Like mange troféer som tap

Tjue minutter før full tid skulle Barcelona få tre sjanser innenfor kort tid. Først ble Roberto spilt gjennom, men Navas fikk reddet. Gjestene snappet fort opp ballen igjen, og Messi fyrte løs fra 20 meter, hvor Navas reddet, men måtte gi en retur. Suárez kom stupende inn på returen, men headet ballen i stolpen. Fire minutter senere var Messi frempå igjen, men avslutningen gikk høyt over mål. 

Etter en relativt tam periode fra Real Madrid så våknet de igjen til live like før slutt. Først var det Ceballos som forsøkte å finne Ramos på bakerste, men headingen til kapteinen ble alt for svak. Tre minutter før full tid viste Theo frem sin enorme hurtighet da han kom forbi på siden, dessverre gikk innlegget over alle. To minutter senere var det Lucas som forsøkte å finne Marcelo med et innlegg tvers gjennom feltet, men brasilianeren sleivet og bommet på målet. Flere sjanser ble det ikke kampen, og det betyr nå at Zinedine Zidane står med syv troféer som trener for Real Madrid, hvilket er likt antallet kamper han har tapt med Los Blancos. 

Statistikk

Ballbesittelse: 53%
Antall skudd: 12
Skudd på mål: 5
Innlegg: 17
Hjørnespark: 6
Offside: 3

Spillervurderinger

Keylor Navas (7): Gjør en rekke gode redninger, og virker litt tryggere i denne kampen. Må dog gi noen returer som havner i farlige posisjoner, og er litt svak på baller i feltet. Ellers en vell gjennomført kamp. 

Dani Carvajal (8): Stormer opp og ned langs den høyre siden, bryter baller og er med i angrep. Gjør en god kamp, spesielt defensivt. Kan slippe seg enda mer løs offensivt, spesielt når ikke Barcelona trykker mot hans side. 

Raphaël Varane (8): Er bunnsolid defensivt, og har ingen problemer uansett om ballen kommer i lufta eller langs bakken. Smadrer samtlige i løpsdueller, og virker til å være veldig varm i trøya nå. 

Sergio Ramos (8): Gjør noen gode taklinger bak i banen, bryter flott og er meget trygg med ballen i beina. Flink til å posisjonere seg, og gjør få feil. Kapteinen er ikke veldig mye involvert, men spiller på lav risiko og gjør en god kamp. 

Marcelo Vieira (8): Stormer opp og ned langs den venstre siden. Virker som om brasilianeren aldri blir sliten. Flink til å kombinere med angrepet, og har god kontroll defensivt. Spiller som vanlig en meget god kamp. 

Luka Modric (7): Er litt anonym, gjør ikke så mye ut av seg, men gjør heller ikke mange feil. Viser stor ro, og har full kontroll med ballen i beina. Slår gode pasninger, men posisjonerer seg litt lavt i banen, og kunne tidvis bidratt mer fremover. 

Mateo Kovacic (9 BB): Tar nok en gang Messi fullstendig ut av kampen. Gjør en kjempekamp som defensiv midtbane, er rolig med ballen, spiller sjeldent feil, og er tøff i duellene. Er virkelig i form, og fortjener en plass blant de elleve som starter. 

Toni Kroos (7): Som sin kroatiske makker på midtbanen så gjør han ikke så mye ut av seg. Slår gode pasninger, er trygg med ballen, skaffer taktiske frispark når han er presset, og har god kontroll. Kan til fordel skyte litt oftere, og trykke etter enda mer fremover. 

Lucas Vázquez (7): Stormer opp langs siden gjennom hele kampen, tar løp defensivt, og skaper mye hodebry for tre-backs-linjen til Barcelona. Har noen gode initiativ, og bidrar med flere gode innlegg. Burde dog scoret et mål. 

Karim Benzema (9): Jobber som en helt gjennom store deler av kampen. Våkner ordentlig til live etter 20 minutter av første omgang. Kombinerer flott med laget, presser høyt, holder i ballen og generelt trygg. Scorer i tillegg et flott mål. 

Marco Asensio (8): Åpner kampen med en kanon som sender Real Madrid i føringen. Er god fremover, og ønsker ballen ofte. Flink til å kombinere, og er en konstant trussel. Faller dog litt for dypt i banen i andre omgang. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (6): Kommer inn for å trygge seieren, gjør få feil og smeller til i taklingene. Godkjent innhopp. 

Theo Hernández (5): Er veldig aktiv fremover, og viser frem sin enorme hurtighet. Må dog terpe innlegg, for de sitter virkelig ikke. 

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6