TAP: Real Madrid Castilla tapte seriepremieren mot Rayo Majadahonda lørdag kveld.

Castilla tapte åpningskamoen mot Rayo Majadahonda hjemme på Estadio Alfredi Di Stéfano.

Real Madrid Castilla 1-2 Rayo Majadahonda

1-1 Dani Gómez (53') - Assist: Cristo González
1-2 Gerardo Berodia (74') - Assist: Rubén Valverde

Real Madrid Castilla XI: Zidane - Tejero, Sánchez, León, Quezada (Segura 83')- Molina, Fidalgo (Ciscar 70') - González, Óscar, Mancebo (Campuzano 67') - Gómez

Etter en lang pre-season var det endelig duket for ligafotball også for Real Madrid Castilla lørdag kveld. Etter en god pre-season med tre seire på fem kamper og en rekke nye fjes i troppen var ungguttene klare til å ta imot Rayo Majadahonda til dyst på Estadio Alfredo Di Stéfano. Rayo Majadahonda hadde hentet hele ti nye spillere i forkant av den nye sesongen og det var dermed to lag med flere nye ansikter som møttes til dyst i Madrid denne lørdagskvelden.

Det var de helhvite gjestene som kom best i gang, og Los Blancos kom seg til en meget god dobbelsjanse før fem minutter var spilt. Arturo Molina ble spilt alene med keeper, men sviktet alene med keeper. Returen havnet hos Dani Gómez, som avsluttet, men avslutningen ble reddet på streken. Den tidligere Juvenil A-spissen fikk nok en mulighet til å sende hjemmelaget i føringen, men denne gangen gikk ballen utenfor. Rayo Majadahonda satte i gang en kontring og det gikk ikke lang tid for ballen lå i nettet bak Luca Zidane. Javi Sánchez vartet opp med en meget svak klarering, og Jeisson Martínez banket gjestene i føringen fra 20 meter.

Resten av omgangen foregikk uten de helt store sjansene. Castilla styrte store deler av banespillet, men klarte ikke spille seg til store sjanser. Rayo Majadahonda var farlige på kontringer, men heller ikke de klarte å spille seg til store muligheter og lagene gikk til pause på stillingen 0-1. Andreomgangen var bare et drøyt minutt gammel før gjestene kom seg til en god mulighet. Carlitos passerte flere Castilla-spillere før han avsluttet. Heldigvis for Castilla gikk skuddet i stolpen og ut, og ungguttene kunne puste lettet ut.

Andreomgang var dog ikke ti minutter gammel en gang før Castilla fikk sin etterlengtede utlikning. Cristo González passerte flere Rayo Majadahonda-spillere og tok seg nedover mot høyresiden. Spanjolen la inn til Dani Gómez som hadde få problemer med å sette inn utlikningen for vertene. Det var Real Madrid Castilla som kjørte kampen og jaktet sin andre scoring for dagen. Castilla kjørte kampen og kom seg til flere halv-sjanser, men verken Óscar eller Dani Gómez maktet å sette ballen i buret bak Basilio i Rayo Majadahonda-buret.

Som oftest når et lag styrer spillet, men ikke klarer å score så scorer som regel motstanderen. Det skjedde også i kveld. Et drøyt kvarter før slutt kom Rayo Majadahonda på en sjelden visitt da gjestenes kaptein, Rubén Valverde, la inn. Gerardo Berodia kom i duell med José León og på ett eller annet vis fikk han satt ballen i nettet bak Luca Zidane, og det sto 1-2 i Madrid. Bare fem minutter etter scoringen var vertene svært nære å utlikne for andre gang. Víctor Campuzano mottok en lang pasning og driblet seg forbi en Rayo Majadahonda-forsvarer. Spanjolen kom alene med keeper, men avslutningen med venstrefoten gikk i like utenfor.

Mot slutten av kampen fikk gjestene muligheten til å punktere kampen for godt. Castilla jaktet utlikning og kastet nesten alt og alle i angrep. Dette åpnet gigantiske rom i Castilla-forsvaret og Rayo Majadahonda holdt på å utnytte seg av dette. Gjestene kom på en kontring, men heldigvis for Castilla gikk avslutningen fra 15 meter like over målet til Luca Zidane. De unge lovende fra Real Madrid maktet aldri å svare og seriepremieren endte med et skuffende 1-2-tap for Santiago Solaris gutter.

Castillas beste: Arturo Molina