Extra large  3am7092thumb
SESONGENS FØRSTE: Bale scoret Los Blancos' første mål for sesongen.

Deportivo La Coruña 0-3 Real Madrid

Real Madrid tok en sterk borteseier mot Deportivo de La Coruña.

Deportivo La Coruña 0-3 Real Madrid
Estadio Riazor, La Coruña
LaLiga Santander, runde 1
Søndag 20. august kl:22.15

0-1 Gareth Bale (20') - Assist: Benzema
0-2 Casemiro (27') - Assist: Marcelo
0-3 Toni Kroos (62') - Assist: Bale

Søndag kveld var det duket for sesongens første LaLiga kamp for Los Blancos borte på mektige Estadio Riazor i La Coruña. Zidane valgte å rotere på laget fra kampen mot Barcelona. Nacho kom inn for Varane, Casemiro for Kovacic og Bale for Asensio. Cristiano var ikke å finne i troppen til Madrid grunnet suspensjon og Kovacic uteble grunnet skade. 

Real Madrid: Navas- Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo- Casemiro (Llorente 72'), Kroos, Modric, Isco (Asensio 66')- Bale (Vazquez 80'), Benzema

Deportivo de La Coruña: Ruben Martinez-Juanfran, Fabian Schär, Sidnei, Luisinho-Guillherme, Mosquera-Cartabia (Borja Valle 79'), Borges (Adrian Lopez 65'), Bakkali (Bruno Gama 54')- Andone

Hjemmelaget dominerer

Hjemmelaget går ut i hundre fra start. Allerede etter seks minutter er hjemmelagets spydspiss Florin Andone farlig frampå. Ballen blir spilt bak forsvarsrekka til Real Madrid. Det ser først ut til at Carvajal har god kontroll, men Andone bruker styrken sin og snapper opp ballen. Rumeneren får en litt spiss vinkel og Navas varter opp med en god redning. Allerede minuttet etter er Andone farlig frampå igjen. Denne gang blir han spilt gjennom av høyreback Juanfran, men Navas varter opp med en fin benparade og hjemmlaget får hjørnespark. Det blir et godt slått hjørnespark, men den innleide venstrevingen fra Valencia; Zakaria Bakkali header over.

Effektivitet lønner seg

Los Blancos tar etterhvert over kampen, etter å ha blitt utspilt det første kvarteret. Isco finner Kroos med en følsom stikker bak forsvaret til Deportivo, men tyskeren sklir i avslutningsøyeblikket og skuddet går utenfor. To minutter senere er Los Blancos farlig frampå. Ballen havner plutselig ute hos Modric, kroateren skyter og hjemmelagets målvakt; Ruben Martinez gir en svak retur. Benzema plukker opp den løse ballen, spiller videre til Bale som enkelt sender bortelaget i føringen etter 20 minutter.

Mønsterangrep

Hjemmelaget mister intensitetet etter scoringen til Gareth Bale og Real Madrid fortsetter å kjøre kampen. Etter 26 minutter varter Real Madrid opp med et mønsterangrep, ballen ender til slutt opp ute hos Marcelo som slår hardt inn foran mål. Inne foran mål venter ingen andre enn Casemiro som enkelt setter inn 0-2 på blank kasse. Må også nevnes at det ble spilt hele 44(!) trekk innad laget før kampen endte opp i nettet bak Martinez! Dette er det høyeste antall pasninger før et mål siden 06/07 sesongen!

Andone kommer til to nye sjanser før pause, men det vil seg ikke for rumeneren og Real Madrid går til pause med en komfortabel 0-2 ledelse etter scoringer av Gareth Bale og Casemiro.

Ampert 

Real Madrid starter den andre omgangen bedre enn det de gjorde i den første. De store sjansene uteblir de første minuttene. Etter 52 minutter blir det ampert mellom Fabian Schär og Sergio Ramos. Førstnevnte skaller til Ramos og Sergio Ramos svarer med en dytt i ansiktet på midtstopperen fra Østerrike. Begge får gult.

Etter en drøy time spill går Los Blancos opp i en 0-3 ledelse. Marcelo tar innkast på motstandernes banehalvdel. Han kaster til Benzema som mottar ballen mesterlig før han vakkert spiller videre til Isco. Isco spiller gjennom til Bale, som videre legger ut til Toni Kroos. Sistnevnte har ingen problemer ved å sette inn 0-3 med innsiden av foten. Like etter scoringen får Deportivo en stor mulighet, men Guillherme banker ballen opp i tverrliggeren.

Straffespark og Røde Ramos

Carvajal feller hjemmelagets Bruno Gama på klønete vis i det 88 minutt. Andone som har misset mange muligheter tidligere i kampen gjør seg klar til å ta straffesparket. Han skyter, men Navas kommer seirende ut av duellen nok en gang med en meget bra strafferedning! 

Vi er i kampens siste spilleminutt når Ramos går opp i duell med innbytter Borja Valle. Førstnevnte bruker albuen og fjerdedommeren fanger opp situasjonen. Dermed blir Sergio Ramos utvist. Det røde kortet ser i etterkant billig ut, men Sergio Ramos slipper unna det andre gulet ved flere situasjoner før utvisningen.

Statistikk

Ballbesittelse: 68%
Antall skudd: 16
Skudd på mål: 8
Pasningssikkerhet: 88%
Hjørnespark: 4
Offside: 2

Spillervurderinger

Keylor Navas(9 BB): Redder straffen til Andone på mesterlig vis og gjør ellers en rekke gode redninger. Keylor er hovedgrunnen for at Deportivo La Coruña går målløse av banen i dag. Banens beste spiller!

Dani Carvajal(5): Lager en klønete straffe når han feller hjemmelagets Bruno Gama, men har ellers mange bra initiativ, spesielt defensivt. Bruker litt tid på å komme inn i kampen, men har ellers god kontroll på hjemmelagets Zakaria Bakkali.

Nacho Fernandéz(8): En meget god kamp av Nacho! Han viser nok en gang farten han besitter. Har noen pasningsfeil, men retter som regel opp feilene sine ved å vinne tilbake ballen. En meget viktig spiller for Los Blancos denne sesongen også.

Sergio Ramos(4): En helt ok kamp av vår kaptein. Sliter med farten til Andone i starten av kampen, men spiller seg varm etterhvert. Får det gule kortet tidlig i andre omgang etter å ha dyttet til vertenes Fabian Schär. Fortsetter med å være unødvendig aggresiv, noe som fører til at han får marsjordre på tampen av oppgjøret. Han gjør en grei kamp fotballmessig, men han klarer ikke å legge fra seg det usportslige.

Marcelo(7): Har en fin assist på målet til Casemiro. Gjør ellers en god kamp og har god kontroll på vertenes Federico Cartabia. Han er som vanlig med i de fleste angrepene, men blir litt for upresis ved enkelte anledninger. En godkjent kamp av brasilianeren.

Casemiro(7): Casemiro fortsetter å score mål. Han gjør et fint løp ved 0-2 målet og belønnes med å få ballen servert på blank kasse av Marcelo. Gjør ellers en solid kamp defensivt. Blir byttet ut til fordel for Marcos Llorente etter 72 minutter.

Toni Kroos(7): Har et par halvsjanser i første omgang som han ikke klarer å sette, men det løsner i andre omgang og han får målet sitt til slutt. Løper mye som vanlig og gjør en god kamp. Er som vanlig meget trygg med ballen og treffer på 90% av pasningen sine. Godkjent kamp av tyskeren.

Luka Modric(7): Blir litt usynlig i den første omgangen og pådrar seg et gult kort. Spiller seg opp i den andre omgangen og er i likhet med Toni Kroos rolig med ball. Treffer på 94% av pasningene sine, men dominerer ikke kampen slik han pleier å gjøre. 

Isco Alarcon(7): Gjør en god første omgang. Han prøver og prøver, men lykkes ikke helt i dag. Isco er forøvrig tredje sist på ballen ved både 0-1 og 0-2 scoringene. Han blir tatt av banen i det 66. minutt til fordel for Marco Asensio.

Gareth Bale(8): Meget god kamp av waliseren! Gjør som han har gjort de siste tre sesongene og scorer Real Madrid sitt første mål i LaLiga. Han er ikke mye involvert i spillet, men scorer et mål og har en assist. Vi får håpe han holder seg skadefri og får sin beste sesong som Real Madrid-spiller. Blir byttet ut til fordel for Lucas Vazquez etter 80 minutter.

Karim Benzema(7): Er som vanlig mye involvert i det offensive spillet. Kommer dypt i banen og henter ballen. Har en meget fin involvering før 0-3 målet når han legger ned ballen og flikker den videre til Isco. Blir i likhet med Gareth Bale litt usynlig til tider, men gjør en godkjent kamp.

Innbytterne:

Marco Asensio(5): Kommer inn for Isco etter en drøy time. Får ikke involvert seg like mye som han har gjort tidligere. Har et brukbart forsøk på frispark som reddes av Martinez i Deportivo-målet. 

Marcos Llorente(5): Kommer inn for Casemiro etter drøyt 70 minutter. Gjør en helt grei jobb på midtbanen, uten å vise seg nevneverdig fram. Kan bli en god back-up for Casemiro denne sesongen.

Lucas Vazquez N/A: Spiller for kort til å få en vurdering.

Hva syns du om kampen?

Pmn6