Extra large a 2rm9268
SEIER: Real Madrid seiret over Fiorentina i Trofeo Santiago Bernabéu onsdag kveld.

Real Madrid 2-1 Fiorentina

Begge lag rullerte stort i Trofeo Santiago Bernabéu da Real Madrid stakk av med seieren.

Real Madrid 2-1 Fiorentina
Estadio Santiago Bernabéu
Trofeo Santiago Bernabéu, finale
Onsdag 23.august, kl:22.45

0-1 Jordan Veretout (3')
1-1 Borja Mayoral (6') - Assist: Ronaldo
2-1 Cristiano Ronaldo (33') - Assist: Theo

Onsdag kveld var det igjen duket for kamp, og denne gang skulle Real Madrid og Fiorentina gjøre opp om Trofeo Santiago Bernabéu. Vinneren mottar et trofe, men tross dette så rangeres det kun som en treningskamp, hvilket gjorde at begge lag var i stand til å rotere mye og eksperimentere med laget, samt gi unggutta spilletid. 

Real Madrid: Casilla (Luca 46') - Achraf, Nacho (Tejero 46'), Ramos (Manu 46'), Theo - Lucas (Óscar 71'), Llorente (Casemiro 71'), Ceballos (Kroos 71') - Asensio (Isco 59'), Mayoral (Bale 71'), Ronaldo

Fiorentina: Sportiello (Dragowski 46') - Biraghi (Hugo 46'), Astori (Olivera 46'), Pezzella (Milenkovic 46'), Gaspar (Tomovic 46') - Badelj (Sánchez 46'), Veretout (Cristóforo46') , Eysseric (Hagi 46'), Chiesa (Zekhnini 46') - Gil Dias (Benassi 46'), Simeone (Babacar 46')

To mål på tre minutter

Det var gjestene som åpnet best på Santiago Bernabéu onsdag kveld. Allerede etter 40 sekunder fikk de en sjanse etter et innlegg, men headingen gikk rett på Casilla. Fiorentina var aggressive fra start, og det skulle ikke gå lang tid før ballen lå i mål. Allerede etter tre minutter jublet gjestene da Jordan Veretout sendte ballen via stolpen og i mål, til ledelse. Jubelen varte omsider ikke lenge, for kun tre minutter senere reduserte Los Blancos. Asensio stormet fremover i banen, og slapp ut til Ronaldo. Portugiseren tok et par finter før han spilte Mayoral helt fri på bakerste, og angriperen gjorde ingen feil på åpnet mål. Dermed var lagene like langt. 

Et snaut kvarter ut i kampen sendte Asensio gjennom Ronaldo igjen, og denne gangen lobbet portugiseren ballen på bakerste stolpe. Mayoral fanget igjen opp ballen, og ladet kanonen, men avslutningen ble blokkert. Tre minutter etter kvarteret var rundet fikk gjestene en dobbeltsjanse, først ved Simeone som skjøt via Ramos før Casilla dyttet ballen til hjørnespark. På den påfølgende corneren fikk Astori stå helt fri, og kapteinen brassesparket ballen i tverrliggeren via skulderen til Casilla og ut. Veldig nære for gjestene. 

Magi fra Ronaldo

Drøyt 20 minutter ut i kampen var det Nacho sin tur til å stå helt fri på et hjørnespark som Asensio svingte inn på vakkert vis. Forsvareren steg til værs, men headingen gikk over mål. Like etter timen var passert skulle vi igjen få se ballen i nettmaskene. Cristiano Ronaldo trakk seg innover i banen og smelte ballen vakkert høyt oppe i det lengste hjørnet. Nesten en kopi av målet mot Barcelona i Supercopa, og Los Blancos tok føringen med 2-1. 

Portugiseren ble het etter scoringen og forsøkte seg kun få minutter senere med et skudd fra 30 meter. Avslutningen gikk dog like utenfor stolpen. To minutter før hvilen ladet Mayoral skuddfoten fra omlag 20 meter, men Sportiello var med på notene og reddet. Like før dommeren blåste av omgangen forsøkte Ceballos å finne Ramos og Cristiano på bakerste stolpe med et vakkert innlegg, dessverre gikk ballen like over hodene på begge spillerne 

Rotasjoner og lavere tempo

Begge lag valgte å bytte ut flere spillere i starten av den andre omgangen. Gjestene byttet hele laget umiddelbart, mens Los Blancos hvilte Ramos, Nacho og Casilla, og sendte ut Manu, Tejero og Luca Zidane. Tempoet sank betraktelig i den andre omgangen, og det tok lang tid før noen av lagene skapte noe som helst. Ti minutter ut i omgangen kom Achraf stormende fremover langs siden, og forsøkte et innlegg, men ballen ble blokkert til hjørnespark. Det ble mye klabb og babb i feltet på hjørnesparket, og flere spillere forsøkte seg, men det ebbet ut i intet. 

En time ut i kampen fikk Fiorentina et frispark som ble slått inn i boksen, men headingen til Milenkovic gikk like over målet. Åtte minutter senere viste Isco frem sin pasningsfot da han vakkert sendte gjennom Lucas, men kantspilleren bommet grovt på ballen. Et kvarter før full tid ladet Benassi skuddfoten fra skrått hold, dog rett i nettveggen. Ni minutter før full tid var Isco både heldig og god da han fikk med seg ballen, og ladet foten fra 16-meteren. Dragowski var i full strekk og reddet ballen, men måtte gi en retur. Cristiano luktet returen og var hurtig frempå, men avslutningen gikk i stolpen og ut. 

Fire minutter før slutt valgte Kroos en uortodoks corner-variant da han spilte ut til Tejero på 30 meter. Unggutten ladet foten og sendte ballen like over det venstre krysset. Et minutt senere spilte Theo frem Bale i feltet, men waliseren hadde ryggsekken på og blåste ballen over målet. To minutter før full tid kunne Fiorentina fått sin utlikning da Milenkovic forsøkte å spille frem Rafik Zekhnini, men nordmannen var ikke helt med på notene og rakk ikke frem. Det ble ikke flere sjanser i kampen, og det endte 2-1 på Santiago Bernabéu, hvilket vil si at troféet blir værende i Madrid et år til. 

Spillervurderinger

Kiko Casilla (5): Får ikke veldig mye å jobbe med, og kan ikke gjøre noe med scoringen. Slår en ball til hjørnespark som han bare kunne latt gå, og blir tidvis litt nølende. Ingen store feil, men får heller ikke mye å jobbe med. 

Achraf Hakimi (7): Er aktiv gjennom hele kampen, og stormer opp og ned langs siden fra første blås helt til siste. Har en rekke gode initiativ, og viser frem hurtigheten gang på gang. Litt usikker i nedtakene, og må terpe innlegg, men ellers meget solid. 

Nacho Fernández (6): Får ikke veldig mye å jobbe med, er trygg i duellene bakover, og viser igjen frem sin hurtighet. Kommer helt fri på et hjørnespark, men header over. Godkjent kamp. 

Sergio Ramos (6): Gjør ikke så veldig mye ut av seg, men tar den usynlige jobben med å bryte oppspill og være en konstant plage for mostanderne. Slipper lite til defensivt, og styrer laget flott. 

Theo Hernández (7): Blir mer og mer aktiv desto lenger ut i kampen vi kommer. Virker noe nølende til å begynne med, men er med gang på gang i de andre omgangen. Kombinerer fint med Ronaldo, og slår enkelte gode innlegg. 

Lucas Vázquez (3): Gjør absolutt nada ut av seg denne kampen. Spiller indreløper, og håndterer ikke dette spesielt bra. Løper mindre enn tidligere, slår svake pasninger og virker svært ubekvem med kula i beina. 

Marcos Llorente (6): Gjør den usynlige jobben gjennom hele kampen med å terge motspillerne, være tett oppi duellene, og vinne tilbake baller. Kan til fordel være enda tøffere i duellene, og tidvis spille på litt større risiko i pasningsspillet, da det ofte blir kort og enkelt. 

Dani Ceballos (8 BB): Styrer midtbanen fabelaktig frem til han blir byttet ut. Ligger lavt i banen og bygger opp spillet, for så og deretter ligge høyt i banen og slå pasninger. Varierer hele tiden hvor han er, er trygg med ballen i beina, og virker meget komfortabel. Kan til fordel være enda mer aggressiv fremover, men ellers meget bra. 

Marco Asensio (7): Skaper omtrent alt for Los Blancos i begynnelsen av kampen. Stormer fremover i banen, finner medspillere og gjør generelt gode valg. Kan til fordel gå for egne muligheter oftere, samt ikke falle for dypt. 

Borja Mayoral (7): Gjør en solid innsats og scorer et enkelt mål. Er på rett plass til rett tid, og scorer igjen. Viser at han har krutt i støvlene når han lader kanonen, og er god til å posisjonere seg. 

Cristiano Ronaldo (7): Nærmest kopierer sitt mål mot Barcelona, hvor han trekker seg innover i banen og vrir ballen i lengste. Er aktiv i den første omgangen, og virket spillesugen. Gjør litt mindre ut av seg i den andre omgangen, og forsøker å kombinere mer med sine lagkamerater. 

Innbytterne:

Luca Zidane (6): Veldig trygg med ballen i beina, og treffer omtrent på alle utspill han gjør, om de er korte eller lange. Gjør få feil, om noen, og virker til å være trygg i buret. God omgang av unggutten. 

Manu Hernando (6): Får ikke stort å bryne seg på, men er solid med ballen i beina, gjør få feil og klarerer unna det han skal. Virker å takle nivået greit. 

Álvaro Tejero (6): Som sin makker gjør han en solid jobb. Trygg med ballen i beina, gjør få feil, blokkerer skudd og virker trygg. Viser i tillegg at han har en god skuddfot fra langt hold. 

Isco Alarcón (7): Kommer inn og briljerer som vanlig. Er leken med ballen, finter seg enkelt forbi motstandere og slår vakre pasninger. Spillere på noe høyere risiko, og gjør det morsomt for oss som ser på. Godt innhopp. 

Carlos Casemiro (6): Smeller til i duellene med en gang han kommer inn. Flink til å vende spillet, og treffer stort sett med pasningene. 

Toni Kroos (6): Gjør ikke veldig mye ut av seg, men viser nok en gang frem sin gode pasningsfot samt sitt fotballhode. Vrir spillet, finner løsning og spiller lagkameratene i gode posisjoner. 

Óscar Rodríguez (7): Er fryktløs og viser seg frem med både god teknikk og smarte løsninger. Trygg med ballen i beina, både i valg av pasninger og når han dribler. Ser ut som han storkoser seg. Kan ha en meget lys fremtid foran seg. 

Gareth Bale (3): Som Lucas gjør han absolutt nada når han kommer på banen. Er ikke i posisjon til å bli spilt opp, og virker heller ikke interessert i å spille. Bommer grovt på den sjansen han får. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6