Extra large  1rm0300thumb
UAVGJORT: Real Madrid klarte ikke å få med seg tre poeng hjemme på Estadio Santiago Bernabéu

Real Madrid 2-2 Valencia

Valencia tok meg seg et sterkt poeng borte på Santiago Bernabéu søndag kveld.

Real Madrid 2-2 Valencia
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 2
Søndag 27. august kl: 22.15

1-0 Marco Asensio(10')
1-1 Solér(18'), assist: Latorre
1-2 Kondognia(77'), assist: Rodrigo
2-2 Marco Asensio(83')

En uke etter seieren borte mot Deportivo La Coruña var det duket for runde to i årets LaLiga. Denne gang skulle de helhvite måle krefter med Valencia, som kom til Bernabéu med selvtillit etter 1-0 seieren hjemme mot Las Palmas. Los Blancos gikk inn i kampen med bare en midtsopper. Casemiro måtte vikariere på stopperplass, mens Asensio var tilbake i startelleveren. 

Real Madrid: Navas-Carvajal, Nacho, Casemiro, Marcelo- Modric, Kroos(Mayoral 84'), Isco (Kovacic 45')- Bale(Lucas 74'), Benzema, Asensio

Valencia: Neto- Montoya(Vidal 75'), Rubén Vezo, Murillo, Latorre(Gil 83')- Solér, Parejo, Kondogbia, Gaya- Rodrigo(Mina 88'), Zaza

Drømmestart

Kampen åpnet med at begge lag ønsket å angripe, men de store sjansene uteble de første minuttene. Real Madrid fikk alikevel en drømmestart etter 10 minutter spilt. Bortelagets Dani Parejo slo en dårlig tversoverpasning mot Kondogbia. Asensio snappet opp ballen og fosset framover i banen. Han dro av to menn, før han elegant plasserte ballen i venstre hjørne fra 17 meter. 

Real Madrid fikk en stor mulighet åtte minutter senere. Asensio snappet ballen på egen banehalvdel, spilte til Modric som videre spilte ballen til Benzema. Benzema kombinerte fint med Asensio, før sistnevnte slo et brukbart innlegg. Ballen var kun centimetere fra å treffe pannebrasken til franskmannen. Real Madrid dominerte ikke banespillet, men det meste handlet om de helhvite offensivt.

Utligning

Etter 18 minutter sto det 1-1 på Santiago Bernabéu. Bortelaget kombinerte fint ved Gaya og Latorre ute til venstre. Sistnevnte slo et lavt innlegg foran mål, der ventet Carlos Solér som satte inn 1-1 med innsiden av foten. Kan nevnes at det var horribelt forsvarspill av Los Blancos i forkant av målet. Marcelo og Casemiro klarte ikke å følge  løpet til Solér og dermed fikk den unge spanjolen en enkel oppgave med å sette inn 1-1.

Los Blancos svarte nesten umiddelbart etter utligningen. Bale og Benzema kombinerte fint ute til venstre, før franskmannen sendte avgårde et skudd som gikk i nettveggen. Minutter senere var Benzema centimetere fra å sette ballen i eget nett etter innlegg fra Parejo, men Real Madrid slapp denne gang med unna med skrekken.

Store muligheter 

Real Madrid fikk opp tempoet før pause og Benzema kom til to enorme målsjanser. Først reddet Neto glimrende et skudd helt nede i det venstre hjørnet, deretter klarte Benzema å sette ballen over mål fra tre meter, etter et fint innlegg fra Gareth Bale. Helt i slutten av første omgang misset Benzema på nok en gedigen mulighet. Kroos med et fint  innlegg fra høyre, men Benzema headet ballen over mål fra seks meter. Det skal sies at Benzema hadde en fantastisk omgang og skulle ha notert seg for minst to scoringer før pause.

Sjansefattig

Det ble en overraskende rolig og sjansefattig start på den andre omgangen. Real Madrid fikk en halvsjanse ved Luka Modric etter 55 minutter, men Modric sitt skudd gikk  over mål fra en vanskelig posisjon. Den første store målsjansen i den andre omgangen kom etter 66 minutter. Marcelo med et godt innlegg fra venstre, men Gareth Bale klarte å heade ballen til side fra mål fra seks meters hold.  Minuttet senere var Modric igjen farlig frampå. Kroateren ladet kanonen fra utsiden av 16-meteren, men Neto reddet mesterlig nede i det høyre hjørnet.

Valencia melder seg på

Etter drøyt 70 minutter får Valencia sitt andre skudd på mål. Parejo med frispark fra identisk posisjon som den han scoret fra sist sesong på Bernabéu, men denne gangen gikk skuddet midt på mål og Navas vartet opp med sin første redning i kampen.

Valencia spilte på seg selvtillit etter muligheten til Parejo. Etter 77 minutter sto det 1-2 på Santiago Bernabéu, Rodrigo kriget til seg ballen i Real Madrid sin sekstenmeter, den tidligere Real Madrid-spilleren la ballen fint ut til Kondogbia og franskmannen bredsidet ballen ned i det venstre hjørne i sin debut, 1-2 på Bernabéu!

Utligning og sjansesløseri

Real Madrid gikk rett i angrep etter målet til Valencia. Etter 83 minutter dro Kovacic seg fint forbi flere spillere, før han til slutt ble felt rett utenfor sekstenmeteren til bortelaget.  Real Madrid sitt 5.(!) valg på frispark og kampen gigant; Marco Asensio tok frisparket. Den lovende unggutten satte ballen kontrollert nede i venstre hjørne, 2-2!

Real Madrid kjørte kampen etter utligningen. Asensio gjorde alt på egenhånd når han dro seg fri ute til venstre. Han slo ballen inn til Benzema, men sistnevnte  satt ballen utenfor og brant dermed sin fjerde store mulighet i kampen. Benzema fikk to enorme muligheter rett før slutt. Først klarte nevnte Benzema å sette ballen utenfor, helt upresset fra 12 meter, før han på overtid headet ballen mot mål etter et fantastisk innlegg fra Carvajal. Neto vartet opp med en fantomredning og slo ballen i stolpen. Det ville seg virkelig ikke for Real Madrid sin nummer 9. Kampen endte 2-2.

Statistikk

Ballbesittelse: 65%
Antall skudd: 22
Skudd på mål: 6
Pasningssikkerhet: 91%
Offside: 3
Hjørnespark: 13

Spillervurderinger

Keylor Navas(5): Har en fin redning på frisparket til Dani Parejo, men har ellers lite å gjøre bortsett fra de to målene han slipper inn. Han er sjanseløs på den første scoringen og kan gjøre lite med scoring nummer to også.

Dani Carvajal (6): Gjør en helt grei kamp offensivt og burde notert seg en assist på overtid. Defensivt har han en del å gå på og blir tidvis rundspilt av Latorre og Jose Gaya på sin høyreside. Gjør ingen store feil ellers og spiller en grei kamp.

Carlos Casemiro(7): Gjør sakene sine bra som midtstopper. Har en rekke fine involveringer, men blir for passiv ved den første scoringen. Pådrar seg et gult kort, men gjør en ellers imponerende kamp som midtstopper.

Nacho Fernandez(6): Er ikke like god som sin makker i dag, men gjør en godkjent kamp. Har en rekke fine involveringer og gjør en ok kamp. Pådrar seg gult kort i likhet med sin makker. 

Marcelo(6): Bidrar som vanlig mye offensivt. Burde i likhet med Carvajal notert seg for minst en assist. Har en god mulighet etter 32 minutter, men skyter over med høyrefoten sin. Blir i likhet med Casemiro alt for passiv ved 1-1 målet og følger ikke løpet til Solér. 

Isco(4): Trives ikke i rollen som indreløper. Isco forsøker mye, men lykkes ikke i dag. Blir byttet ut for Kovacic ved sidebytte og det rapporteres at den lille magikeren slet med spysyke i forkant av kampen.

Kroos(5): Har en rekke gode pasninger og styrer spillet bra. Har ikke like mange nøkkelpasninger som han pleier å ha og trives ikke helt på midtbanen uten Casemiro. Blir byttet ut til fordel for Mayoral etter 84 minutter.

Modric(5): Gjør i likhet med Kroos en helt grei kamp. Har en rekke fine involveringer, men er ikke like trygg som han pleier å være med Casemiro som anker. Jobber bra, men lykkes ikke helt offensivt i dag.

Asensio(9 BB): Hva skal man si? Jobber som en helt gjennom hele kampen og har mange gode involveringer. Noterer seg for to flotte mål, og har flere gode raid i dag. Viser hvilken klassespiller han er og hvor viktig han kan bli for dette Real Madrid-laget. Banens beste!

Benzema(2): Det vil seg virkelig ikke for Benzema i dag. Jobber som en helt gjennom hele kampen og kommer til 5-6 store muligheter som han skal sette. Bommer på to enorme muligheter på tampen av kampen som kunne gitt Los Blancos tre viktige poeng. Dette er en kamp Benzema må legge bak seg så fort som mulig.

Bale(2): Har slitt mye den siste tiden, og det samme gjør han i dag. Sliter i angrep uten rom å løpe i. Trives ikke når Real Madrid triller ball, og ønsker heller ballen i bakrom. Har et par gode innlegg til Benzema, men bidrar ikke mye utenom det. Bale må heve seg flere hakk for å beholde plassen sin i laget.

Mayoral(5): Kommer inn for Kroos på tampen av kampen og får en relativt god mulighet i slutten, men header ballen utenfor. Jobber bra, men har ikke helt den samme x-faktoren som Morata hadde.

Kovacic(6): Kommer inn for Isco i pausen. Hever tempoet i angrepsspillet og blir felt før 2-2 scoringen til Asensio. Bidrar mye offensivt og gjør en god kamp. 

Lucas Vazquez(5): Kommer inn for Bale etter 74 minutter.Setter mer fart i laget og kommer til en rekke innlegg, men blir som regel litt for upresist. Løper mye, men klarer ikke helt å true målet til Valencia.

Hva synes du om kampen?

Pmn6