Extra large martin  degaard 18.11.2016
NEDERLAND: Vi skal naturligvis følge Martin Ødegaards utvikling i Nederland også denne sesongen!

Leiesoldatene - Sesongstart!

2017/18-sesongen er i gang og også i år skal vi oppdatere leserne våre på Real Madrids leiesoldater!

2017/18-sesongen er i gang og også i år skal vi i Peña Madridista Noruega oppdatere leserne våre på Real Madrids utleide spillere. Vi tar dermed opp igjen suksessen fra forrige sesong med å oppsummere de utleide spillernes prestasjoner i starten av hver måned. På denne måten håper vi å kunne gi bedre oversikt over hvordan de unge lovende gjør det, før de kanskje får muligheten på førstelaget neste sesong. Spillerne som er på lån fra Real Madrid denne sesongen er Martin Ødegaard, Federico Valverde, Vinicius Junior, Federico Valverde, Philipp Lienhart, James Rodríguez, Fábio Coentrão og Lucas Silva.

Vinicius Junior - Flamengo

Den brasilianske ligaen har ikke likt program som de europeiske ligaene, og Vinicius Juniors Flamengo har vært i full sesong hele sommeren. Brasilianeren har vært inne i noen hektiske måneder, med varierende spilletid. Den brasilianske storklubben var inne i en god periode i juni og starten av juli, men den siste tiden har de vært inne i en svak periode og står uten seier siden slutten av juli. Flamengo ligger for tiden på 5. plass i den brasilianske ligaen, med 15 poeng opp til serieleder Corinthians.

Botafogo 4. juni 0-0 (H) - Vinicius Junior ble plassert på benken fra start av i hjemmekampen mot Botafogo. Unggutten ble byttet inn med drøyt 20 minutter igjen av kampen i jakten på scoring. Junior kom svært nære scoring da han satte ballen i tverrliggeren, og han lyktes med flere driblingsforsøk og han gjorde et meget godt innhopp!

Sport Recife 8. juni 2-0 (B) - Også i kampen mot Sport Recife ble Vinicius Junior plassert på benken fra starten av kampen. Unggutten ble denne gang byttet inn med en halvtime igjen av kampen. Denne gang klarte ikke unggutten å påvirke kampen i noen særlig grad og han hadde under 50% treffsikkerhet på pasningene sine. Han kom seg til to skuddmuligheter, men han klarte ikke avslutte på mål. Totalt sett gjorde Vinicius Junior et svakt innhopp.

Avaí FC 11. juni 1-1 (B) - Etter flere innhopp fikk brasilianeren endelig sjansen fra start mot Avaí. Unggutten ble godt passet på at Avaí-forsvaret og slet med å involvere seg og ble svært usynlig. Venstrekanten ble byttet ut 20 minutter før slutt og gjorde totalt sett en svak kamp. 

Ponte Preta 15. juni 15. juni 2-0 (H) - Etter en svak forestilling mot Avaí fikk unggutten nok en gang muligheten fra start. Også i denne kampen slet han til tider med å involvere seg, men han jobbet svært godt begge veier hele kampen igjennom. Brasilianeren var dog direkte avgjørende i kampen da han slo en fin målgivende pasning på 2-0-målet. Vinicius Junior ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen, men gjorde en god kamp.

Fluminense 18. juni 2-2 (B) - Også mot Fluminense fikk unggutten sjansen fra start. Men unggutten gjorde en meget svak kamp og ble byttet ut etter førsteomgang. Han slet med å involvere seg og tapte nesten alle duellene han var i.

Chapecoense 23. juni 5-1 (H) - Mot Chapecoense var brasilianeren tilbake på benken fra start av. Han ble byttet inn med snaut ti minutter igjen av kampen, men klarte ikke påvirke kampen i noen særlig grad.

Bahia 25. juni 0-1 (B) - I 0-1-seieren mot Bahia ble også Vinicius Junior plassert på benken fra starten av kampen før han ble byttet inn med en etter en time spilt. Dog så klarte han ikke å påvirke kampen og han ble veldig usynlig, og det var et svakt innhopp.

São Paulo 2. juli 2-0 (H) - Vinicius Junior ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Vasco da Gama 8. juli 2-0 (B) - Vinicius Junior ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Grêmio 14. juli 0-1 (H) - Vinicius Junior var ikke i troppen.

Cruzeiro 16. juli 1-1 (B) - Vinicius Junior var ikke i troppen.

Palmeiras 20. juli 2-2 (H) - Vinicius Junior var ikke i troppen.

Coritiba 23. juli 2-1 (H) - Etter fem kamper uten spilletid var Vinicius Junior tilbake på banen i hjemmekampen mot Coritiba. Unggutten startet på benken før han ble byttet inn etter en time. Brasilianeren jobbet litt svakt hjemover, men involverte seg godt offensivt. Han kom seg til to gode skuddmuligheter og gjorde et greit innhopp.

Corinthians 30. juli 1-1 (B) - Mot serielederen ble Vinicius Junior nok en gang plassert på benken fra start av. Brasilianeren ble byttet inn med snaut fem minutter igjen av kampen og klarte ikke påvirke kampen i noen særlig grad. 

Santos 3. august 3-2 (B) - Vinicius Junior ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Vitória 6. august 0-2 (H) - Nok en gang ble brasilianeren plassert på benken fra start av, før han ble byttet inn med 20 minutter igjen av kampen. Unggutten kom seg til en skuddmulighet, men ble for anonym og slet med å involvere seg. Totalt sett så var det nok et svakt innhopp. 

Atlético Mineiro 13. august 2-0 (B) - Igjen så ble Vinicius Junior plassert på benken før han så ble byttet inn med 20 minutter igjen av kampen. I likhet med oppgjøret mot Vitória så slet han med å involvere seg og han gjorde enda et svakt innhopp.

Atlético Goianiense 19. august 2-0 (H) – Mot Atlético Goianiense fikk Vinicius Junior endelig sjansen fra start. Brasilianeren gjorde sin klart beste kamp og scoret begge målene i Flamengos 2-0-seier. Junior involverte seg masse offensivt og kom seg til hele seks skuddmuligheter. Venstrekanten fikk for første gang på lenge fullføre hele kampen og han spilte en meget god kamp.

Atlético Paranaense 27. august 2-0 (H) – Selv etter en meget god kamp mot Atlético Goianiense så ble Vinicius Junior plassert på benken fra start i seriekampen mot Atlético Paranaense. Brasilianeren ble byttet inn med et snaut kvarter igjen av kampen, men klarte ikke påvirke kampen stort og ble ganske usynlig. Ikke noe svakt innhopp, og han lyktes med det han foretok seg, men han klarte ikke utrette noe særlig.

Fábio Coentrão - Sporting CP

Fábio Coentrão har forlatt Madrid og vendt tilbake til hjemlandet sitt i jakten på spilletid og for å restarte karrieren sin. Venstrebacken har blitt sendt på utlån til Sporting CP, som denne sesongen skal kjempe om seriegull i Portugal, samt krige seg videre i Champions League. Portugiseren har nå fått rollen som førstevalg på venstreback og håper å restarte karrieren sin i Portugal.

Desportivo Aves 6. august 0-2 (B) - I seriepremieren mot Aves fikk Coentrão sin Sporting-debut. 29-åringen hadde 88% treffsikkerhet på pasningene sine i tillegg til at han lyktes med nesten alle duellene sine. Coentrão gjennomførte en god kamp i sin første opptreden for sin nye klubb.

Vitória Setúbal 11. august 1-0 (H) - Fábio Coentrão var ikke med i troppen da han ble hvilt til den kommende Champions League-kampen mot FCS Bucharest.

FCS Bucharest 15. august 0-0 (H) - I kampen mot ungarske FCS Bucharest var Coentrão tilbake i startelleveren. Portugiseren gjennomførte nok en god kamp der han hadde full kontroll på ungarerne. Dog så slet han litt med å involvere seg offensivt før han ble byttet ut noen minutter før slutt.

Vitória 19. august 0-5 (B) – Etter å ha blitt hvilt i den forrige seriekampen var Coentrão tilbake i startelleveren mot Vitória. Portugiseren lyktes med alle taklingene sine og hadde i tillegg den målgivende pasningen på Sportings tredje scoring. Coentrão involverte seg mye og var faktisk den Sporting-spilleren som hadde mest ballinnehav i løpet av hele kampen. Venstrebacken ble byttet ut drøyt ti minutter før slutt, men han gjorde virkelig en veldig god kamp!

Estoril 27. august 2-1 (H) - I forhold til oppgjøret mot Vitória så klarte ikke Coentrão å følge opp prestasjonen mot Estoril. Portugiseren ble løpende mye imellom og slet med å involvere seg offensivt. Defensivt var han solid, men han ble allikevel byttet ut etter en time spilt. 

Martin Ødegaard - Heerenveen

Også denne sesongen skal Martin Ødegaard spille fotball i nederlandske Heerenveen. Nordmannen har fått en full pre-season på seg og vist storform i pre-season-kampene. Det er ventet at Ødegaard vil få en nøkkelrolle hos de blå-hvite denne sesongen. Heerenveen skal dessverre ikke spille europeisk fotball denne sesongen, ettersom de tapte playoff-kampene mot Utrecht på tampen av forrige sesong. 

Groningen 13. august 3-3 (B) - Ødegaard fikk tillit fra start på høyrekanten i 3-3-kampen mot Groningen. Nordmannen var en av de spillerne som hadde mest ball i hele kampen, i tillegg til en treffsikkerhet på 89% på pasningene sine. Drammen-gutten kom seg til tre skuddmuligheter i løpet av kampen og gjorde en god figur i sesongens første kamp!

Heracles 19. august 1-1 (H) – Nok en gang var Ødegaard svært delaktig i det Heerenveen foretok seg offensivt. Nordmannen var igjen en av spillerne med mest ballinnehav i løpet av kampen og han jobbet svært godt både offensivt og defensivt. Dog så slet han litt med å slå den siste forløsende pasningen og det ble mye nesten for unggutten. Heerenveen styrte kampen og utliknet på overtid og Ødegaard gjorde absolutt en god kamp.

ADO Den Haag 26. august 1-2 (B) – Også mot ADO Den Haag var Martin Ødegaard svært mye involvert i Heerenveen sitt offensive spill. Drammensgutten jobbet svært godt både offensivt og defensivt og gjorde nok en god kamp. Han slo cornerne for nederlenderne og kom seg til to skuddmuligheter. 

Philipp Lienhart - Freiburg

I fjor var det Jesús Vallejo som tok turen til Tyskland i jakten på spilletid, i år er det Philipp Lienhart. Østerrikeren har vært en bauta i Real Madrid Castilla-forsvaret de siste sesongene, men han har nå tatt turen til Tyskland og Bundesliga i jakten på førstelagsfotball. Dermed har Lienhart blitt sendt på utlån til Freiburg. 

Eintracht Frankfurt 20. august 0-0 (H) – I serieåpningen mot Frankfurt fikk Lienhart tillit fra start i Freiburgs bakre treer. Østerrikeren tok den høyre stopperrollen og hadde mye ballinnehav i løpet av kampen. Lienhart var solid i luftrommet, men slet med taklingene langs bakke. Alt i alt en god debut av den tidligere Castilla-stopperen. 

RB Leipzig 27. august 4-1 (B) – Mot RB Leipzig fikk Lienhart og Freiburg det tøft. Østerrikske Lienhart slet med farten til Timo Werner, og slet i tillegg med duellspillet. Totalt sett så var det en skuffende opptreden av den tidligere Castilla-spilleren.

Lucas Silva - Cruzeiro

I likhet med Vinicius Junior har Lucas Silva og Cruzeiro vært i full sesong mens fotball-Europa har vært i feriemodus. Også Lucas Silva har fått varierende med spilletid i løpet av de siste månedene, men han har den siste tiden spilt seg inn i Cruzeiro-laget og levert gode prestasjoner. Cruzeiro ligger i skrivende stund på 6. plass i den brasilianske ligaen. 

Chapecoense 5. juni 0-2 (H) - Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen.

Bahia 9. juni 1-0 (B) - Lucas Silva var ikke i troppen. 

Atlético Goianiense 11. juni 2-0 (H) - Lucas Silva var ikke i troppen.

Corinthians 15. juni 1-0 (B) - Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen.

Grêmio 20. juni 3-3 (H) - Etter flere kamper uten spilletid så fikk Lucas Silva spilletid i oppgjøret mot Grêmio. Brasilianeren ble byttet inn med snaut ti minutter igjen av kampen. Silva ble hentet inn for å krige på midten i jakten på den avgjørende scoringen, noe han klarte godt og den utleide Real Madrid-spilleren gjorde et godt innhopp.

Ponte Preta 23. juni 1-0 (B) - I bortekampen mot Ponte Preta fikk Silva tillit fra start igjen i sin vante midtbaneposisjon. Brasilianeren var en av spillerne som hadde mest ball i løpet av oppgjøret og han hadde i tillegg en treffsikkerhet på pasningene sine på 81%. Silva fikk spille hele kampen og gjorde en god figur.

Coritiba 25. juni 2-0 (H) - Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Atlético Mineiro 2. juli 3-1 (B) - Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Palmeiras 9. juli 3-1 (H) - Lucas Silva ble plassert på benken fra start av, men ble byttet inn da en time var spilt. Brasilianeren lyktes med nesten alle pasningene sine og involverte seg mye. Godt innhopp av 24-åringen!

Atlético Paranaense 13. juli 0-2 (B) - Etter et godt innhopp mot Palmeiras fikk Lucas Silva endelig sjansen igjen fra start mot Atlético Paranaense. Brasilianeren hadde en treffsikkerhet på 88% på pasningene sine og hadde i tillegg to skudd på mål. Silva ble byttet ut med rundt ti minutter igjen av kampen, men han gjennomførte en god kamp. 

Flamengo 16. juli 1-1 (H) - Etter en god kamp mot Atlético Paranaense fikk Silva igjen muligheten fra start mot Flamengo. Midtbanespilleren jobbet godt begge veier og kom seg til en skuddmulighet. Silva ble byttet ut etter en time spilt men han gjorde nok en gang en god figur. 

Fluminense 21. juli 1-1 (B) - For tredje kamp på rad fikk Silva sjansen fra start, men denne gang i en noe uvant høyrekant-rollen. Brasilianeren jobbet svært godt hjemover, men ble noe anonym fremover. Dog så kom han seg til en god skuddmulighet og han fikk spille hele kampen. Til tross for en uvant posisjon så gjorde 24-åringen en god kamp!

Avaí 23. juli 1-0 (B) - Lucas Silva var inne i en god periode og startet sin fjerde kamp på rad mot Avaí, denne gang tilbake i sin vante midtbaneposisjon. Nok en gang så var Silva veldig mye involvert og han lyktes med tilnærmet alt han foretok seg. Igjen spilte Silva en meget god kamp for Cruzeiro. 

Vitória 31. juli 0-0 (H) - Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Vasco da Gama 4. august 0-3 (B) - Etter å ha sittet på benken i oppgjøret mot Vitória var Lucas Silva tilbake i startelleveren mot Vasco da Gama. Brasilianeren hadde imponerende 95% treffsikkerhet på pasningene sine og han slo den målgivende pasningen på Cruzeiros siste scoring. En av Silvas beste kamper på lenge!

Botafogo 6. august 0-0 (H) - Mot Botafogo fikk Silva fornyet tillit i startelleveren og også denne gang var han sentral i Cruzeiro-laget. Silva hadde nok en gang mest ball av samtlige spillere, i tillegg til at han kom seg til to gode skuddmuligheter. Brasilianeren ble tatt av etter en drøy time, men han gjorde nok en gang en god figur. 

São Paulo 13. august 3-2 (B) - Lucas Silva sonet suspensjon for tre gule kort.

Sport 20. august 2-0 (H) – Etter å ha sonet karantene mot São Paulo så var Lucas Silva tilbake i Cruzeiro-troppen mot Sport. Brasilianeren ble plassert på benken fra starten av og ble byttet inn med 20 minutter igjen av kampen for å trygge 1-0-ledelsen. Dette mestret han godt. 24-åringen hadde nesten 90% treffsikkerhet og sørget for at hjemmelaget til slutt vant 2-0. Nok et godt innhopp av Silva.

Santos 27. august 1-1 (H) – Lucas Silva var tilbake i startelleveren i oppgjøret mot Santos. Brasilianeren startet i sin vante midtbanerolle og slo blant annet den målgivende pasningen på Cruzeiros scoring. Silva hadde 88% treffsikkerhet på pasningene sine og gjorde en svært god kamp!

James Rodríguez - Bayern München

James klarte aldri å kjempe seg til en fast plass i Real Madrid-laget under Zinedine Zidane, og har dermed forlatt klubben. Per definisjon så er James lånt ut til Bayern München de neste to sesongene, mens tyskerne deretter har en kjøpsopsjon. De neste to sesongene skal colombianeren dermed spille for Carlo Ancelotti i Bayern München, der han skal kjempe om Bundesliga-tittelen og Champions League-trofeet. 

Borussia Dortmund 5. august 2-2 (N) - James Rodríguez var ute med en hamstring-skade.

Bayer Leverkusen 18. august 3-1 (H) - James Rodríguez var ute med en hamstring-skade. 

Werder Bremen 26. august 0-2 (B) - James Rodríguez var ute med en hamstring-skade. 

Federico Valverde - Deportivo La Coruña

En av de spillerne det kanskje blir mest spennende å følge denne sesongen er uruguayanske Federico Valverde. Midtbanespilleren gjennomførte et meget godt U20-VM med Uruguay i sommer, og ble følgelig lånt ut til Deportivo La Coruña for den kommende sesongen. Uruguayaneren skal krige til seg en fast plass i startelleveren i Deportivo-laget og det blir spennende å følge unggutten den kommende sesongen!

Real Madrid 20. august 0-3 (H) - Federico Valverde kunne ikke spille grunnet en klausul i kontrakten mellom Real Madrid og Deportivo La Coruña. 

Levante 26. august 2-2 (B) – Federico Valverde ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Har du sett noen av lånesoldatene i aksjon i løpet av august?

Pmn6