Extra large gg 3 he16364
SCORET: Dani Gómez scoret bare et mål for Castilla mot Ponferradina, mye takket være en god Ponferradina-keeper.

Castilla-referat: Ponferradina (H)

Dani Gómez scoret i tredje kamp på rad da Castilla og Ponferradina delte poengene i Madrid.

RØDT KORT: Yacouba Magagi (83')

Søndag kveld var det duket for tredje serierunde i Segunda B. Til tross for landslagspause i store deler av fotball-Europa så satte ikke det en stopper for Segunda B-fotballen, og Real Madrid Castilla jaktet sin andre seier på rad. De hvite fra Madrid sto med fire poeng på sine to første kamper, etter en seier mot Coruxo forrige helg. Kveldens motstander, Ponferradina, sto dog bare med ett poeng, og de hadde ikke en gang scoret i serien denne sesongen. Santiago Solari startet med ti av de elleve som startet forrige seriekamp mot Coruxo. Den eneste endringen var at Luca Zidane var tilbake i målet til kveldens oppgjør, og ut gikk dermed Javier Belman.

Real Madrid Castilla XI: Zidane - Tejero, Sánchez, León, Reguilón - Jaume (Seoane 70'), Molina (Campuzano 85') - Cristo (Franchu 78'), Óscar, Mancebo - Gómez

Starten på kampen var jevnspilt og ingen av lagene tok tak i kampen fra start av. De første minuttene foregikk for det meste på midtbanen uten de helt store sjansene, men det var gjestene som skulle få kampens første store sjanse. Åtte minutter ut i kampen fikk gjestene en corner, som ble svingt innover. Etter mye klabb og babb i feltet havnet ballen hos Ponferradina-spiller, Sergio Cidoncha, som klemte til, men en fantastisk redning av Luca Zidane hindret gjestene i å få sin første scoring for sesongen, enn så lenge. I ettertrykket etter angrepet ble ballen nok en gang slått inn i Castillas 16-meter, hvor Jon García fikk stå upresset. 26-åringen stanget gjestene i føringen og det sto 0-1 i Madrid.

Det skulle dog ikke gå så veldig lenge før det sto 1-1 på Estadio Alfredo Di Stéfano. Real Madrid Castilla gasset opp etter gjestenes scoring i jakten på en umiddelbar utlikning. Etter kvartet spilt satt den også for hjemmelaget. Óscar Rodríguez inviterte til vegg-spill med Dani Gómez og spilte ballen til spissen. Fra rundt 16 meter valgte istedet 19-åringen å klemme til. Skuddet var knallhardt og gikk inn via stolpen. Dermed hadde spissen scoret i sesongens tre første kamper og lagene var like langt. Etter drøyt 20 minutter var Castilla  nok en gang farlige frempå. Mancebo slo en vakker pasning til Cristo på motsatt kant, som prøvde å avslutte på en touch men ballen ble blokkert og gikk til corner.

Det var en jevn kamp som utspilte seg i den spanske kveldssolen og ingen av lagene maktet å ta helt tak i kampen. Kampen bølget frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Begge lag hadde solide forsvar og det endte som oftest med et langskudd som gikk utenfor, eller at angrepet sa stopp når det kom til 16-meteren. Castilla kom seg til en god halvsjanse med Cristo rett før pause, men skuddet gikk rett på keeper. Stort mer skjedde det ikke i førsteomgangen og det sto dermed 1-1 da lagene gikk i garderoben etter de første 45 minuttene.

Førsteomgangen startet i et rolig tempo uten store sjanser, men det gjorde så absolutt ikke andreomgangen. Real Madrid Castilla gikk rett i angrep fra første stund og andreomgangen var bare snaut to minutter gammel da Dani Gómez kom til en stor mulighet. Álvaro Tejero fosset nedover høyresiden og slo ballen ut 45 grader. Ballen gikk igjennom hele feltet til spanske Gómez. Den tidligere Juvenil A-spissen klemte til, men en god redning av Dinu Moldovan i Ponferradina-målet hindret spanjolen sin andre scoring for kvelden. Det påfølgende kvarteret foregikk i rolig tempo, i samme kampbilde som preget store deler av førsteomgangen.

Det var først etter timen var spilt i Madrid at det skulle komme nok en stor sjanse, også denne til Dani Gómez. Spanjolen timet løpet sitt perfekt og ble spilt alene med keeper. Dessverre for Real Madrid Castilla så bommet 19-åringen alene med keeper, og det sto fortsatt 1-1 i Madrid. Castilla økte tempoet og fem minutter senere var det Mancebo som fikk sjansen til å sende hjemmelaget i ledelsen. Tejero slo et godt innlegg fra sin høyreside og Mancebo steg opp. Dessverre for hjemmelaget så er det ikke i luftrommet Mancebo har sine største styrker, og den svake headingen ble reddet.

Mot slutten av kampen tok Santiago Solari flere grep i jakten på tre poeng. På midtbanen ble Jamie Seoane satt inn, med friske bein. Mens Franchu fikk sine første minutter for sesongen da han erstattet Cristo med drøyt ti minutter igjen av kampen. Dani Gómez hadde skapt store problemer for Ponferradina-forsvaret i denne kampen, og den tidligere Juvenil A-spissen skulle også sørge for at gjestene måtte avslutte kampen med ti mann. Etter 83 minutter ble Gómez spilt alene med keeper. Ponferradina-spiller, Yacouba Magagi, felte spissen og ble dermed vist det røde kortet. På det påfølgende frisparket prøvde Óscar Rodríguez og bøye ballen over muren og i lengste hjørne, men skuddet gikk en liten meter over mål.

Mot slutten av kampen var det hjemmelaget som hadde det soleklare overtaket i Madrid og Castilla kjørte virkelig kampen. Ponferradina var mer enn fornøyde med å ta med seg ett poeng fra den spanske hovedstaden, og de la seg dypt for å forsvare seg. Real Madrid Castilla jaktet iherdig scoring, men det ville seg ikke. Dani Gómez kom seg til flere halvsjanser mot slutten av kampen, men Ponferradina holdt unna og det endte til slutt 1-1 på Estadio Alfredo Di Stéfano denne søndags-kvelden. Dermed står Castilla med fem poeng på sine tre første kamper i Segunda B, gruppe 1 så langt denne sesongen.

Castillas beste: Dani Gómez