Extra large  2rm4732thumb
TRE POENG: Los Blancos startet årets Champions League-sesong med tre poeng.

Real Madrid 3-0 APOEL

Real Madrid tok en oppskriftsmessig seier mot gjestene fra Kypros.

Real Madrid 3-0 APOEL
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespill
Onsdag 13.september, kl:20.45

1-0 Cristiano Ronaldo (12') - Assist: Gareth Bale
2-0 Cristiano Ronaldo (50') [Straffespark]
3-0 Sergio Ramos (61') - Assist: Gareth Bale

Onsdag kveld var det duket for sesongs første oppgjør i Champions League for Real Madrid, da APOEL ventet på Santiago Bernabéu. Etter å ha kommet i en relativt tøff gruppe med Tottenham og Borussia Dortmund, så var det lilleputten fra Kypros som først skulle bryne seg på de regjerende mesterne. Los Blancos har vunnet sesongens første kamp i Champions League hele ti år på rad, og det var mye som skulle til om APOEL skulle ende den rekken. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kovacic (Kroos 25') - Isco (Ceballos 72') - Bale (Mayoral 81'), Ronaldo

APOEL: Waterman - Vouros, Rueda, Carlao, Roberto Lago - Sallai (Farias 61'), Morais, Vinicius, Anoleftis - De Camargo (Pote 82'), Ebecilio (Zahid 72')

Tilbake med et brak

Som forventet så var det Real Madrid som tok kontroll over kampen fra start på Santiago Bernabéu onsdag kveld. Vertene hadde ballen i store deler av åpningen, og trillet ball mellom leddene. Cristiano Ronaldo var tilbake fra start og portugiseren virket veldig spillesugen i starten av oppgjøret. Vi må åtte minutter ut i omgangen for å finne den første sjansen, hvilket kom etter en kort corner. Isco slo tidlig til Marcelo som la inn på pannebrasken til Bale, men waliseren headet langt over. To minutter senere skulle gjestene få deres første sjanse, og det var venstreback Roberto Lago som ladet foten fra om lag 30 meter. Skuddet gikk forholdsvis rett på Navas, men sisteskansen var nødt til å gi et hjørnespark. 

Kun et minutt senere var APOEL frempå igjen, nok en gang var Lago involvert. Venstrebacken fant Ebecilio i feltet, men avslutningen ble blokkert. Real Madrid kontret umiddelbart, og Kovacic spilte Isco på løp. Den lille magikeren fintet seg vakkert forbi sin mann før han slapp til Bale. Waliseren slo tvers gjennom feltet på første touch, til Cristiano på bakerste stolpe, og portugiseren gjorde ingen feil. Dermed gikk vertene opp i føringen, og Ronaldo gjorde som han alltid gjør - scorer. God start for vertene, som fikk en tidlig scoring. 

God defensiv organisering 

Et snaut kvarter ut i kampen var duoen med Bale og Ronaldo frempå igjen, og nok en gang ble Cristiano spilt frem på bakerste stolpe, men headingen gikk i nettveggen fra skrått hold. Etter dette fulgte 15 minutter uten en eneste sjanse. Real Madrid holdt i ballen, vridde spillet, kombinerte mellom seg, men APOEL hadde god balanse og organiserte seg praktfullt defensivt. En drøy halvtime ut i kampen fant den tyske dødball-spesialisten en høyreist waliser i feltet, men nok en gang endte headingen langt over mål. 

Drøyt ti minutter før slutt var det Marcelo sin tur til å spille opp Ronaldo på bakerste stolpe, denne gang taklet portugiseren ballen utenfor. Åtte minutter før hvilen kombinerte Ronaldo og Isco vakkert, før sistnevnte forsøkte å finne Bale med en tversover-pasning. Forsøket ble brutt, men ballen endte hos Cristiano som ladet foten, dessverre gikk avslutningen noen meter til side for målet. Fire minutter før hvilen forsøkte Casemiro å lobbe gjennom en ball til Ronaldo, men ballen ble brutt i siste sekund. To minutter på overtid av den første omgangen fintet portugiseren seg inn i feltet, og fikk en kakk på foten. Cristiano gikk ned, men dommeren vinket spillet videre. Dermed stod det 1-0 til pause, etter at Los Blancos hadde store problemer med å bryte gjennom forsvaret til gjestene. 

Sikker som banken

Det skulle ikke gå lang tid av den andre omgangen før Los Blancos kom til en virkelig stor sjanse. Allerede etter et minutt av slo Carvajal inn et innlegg som Ronaldo smelte på volley via tverrliggeren og ned på streken. Ballen var aldri over linja, og dommeren vinket korrekt spillet videre. Tre minutter senere ble en ball slått inn i feltet fra Bale, og den spratt forbi alle spillere før den traff Roberto Lago i skuldra. Dommeren pekte på krittmerket, og som vanlig var Cristiano iskald. En billig straffe til vertene, som gikk opp i en 2-0-ledelse. 

Tre minutter etter scoringen var Los Blancos frempå igjen, denne gang ved Modric som dyttet ballen videre til Ronaldo i feltet. Portugiseren ble felt, og dommeren burde blåst straffespark, men lot spillet gå videre grunnet fordel, hvor Isco avsluttet rett på Waterman. Drøyt ti minutter ut i omgangen testet den tyske midtbanegeneralen skuddfoten, men avslutningen gikk et stykke til side for målet. Like etter forsøkte Isco seg fra 16 meter, men også han bommet på målet. 

Den flyvende kaptein

Like etter timen var rundet skulle Real Madrid igjen få ballen i nettmaskene. Marcelo prikket ut Bale i feltet, og waliseren headet tilbake til Ramos som satte ballen i mål med et brassespark. Dermed stod det 3-0 på Santiago Bernabéu, og mye skulle skje om ikke poengene ble igjen i Madrid. Et par minutter etter scoringen forsøkte motsatt back å finne Bale i feltet, og waliseren stusset videre, dog for hardt og gjennom hele feltet. Få minutter senere sendte Isco gjennom Ronaldo, men vinkelen ble for skrå for portugiseren som skjøt rett på Waterman. Sekunder senere ladet Isco skuddfoten igjen, og denne gang gikk ballen til side for målet. 

Det neste kvarteret bar preg av et APOEL som virket meget slitne, og et Real Madrid som virket fornøyde med tre mål. Dermed ble få sjanser skapt fra noen av lagene, og som tidligere i kampen holdt vertene i ballen. Seks minutter før slutt satte Ronaldo ballen i mål etter å ha blitt spilt gjennom av Modric. Portugiseren var i offside, og scoringen ble korrekt annullert. To minutter senere fant kroaten Casemiro i feltet, og brasilianeren forsøkte å stusse mot Ronaldo, men Waterman brøt ballen. Tre minutter på overtid ble Cristiano igjen spilt gjennom, og denne gang sendte han ballen til Mayoral som scoret, men igjen ble det vinket for offside - hårfint. Dermed endte kampen 3-0 på Santiago Bernabéu, og Real Madrid inntar toppen av gruppe H med tre poeng. 

Statistikk

Ballbesittelse: 62%
Antall skudd: 21
Skudd på mål: 7
Innlegg: 36
Hjørnespark: 9
Offside: 4

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Er statist i 90 minutter, og har absolutt ingenting å gjøre. 

Dani Carvajal (6): Er med fremover i perioder, og slår enkelte gode innlegg, men blir tidvis litt nølende, og vender spillet bakover. Har full kontroll defensivt, men settes heller ikke på de store prøvelsene. 

Nacho Fernández (5): Roter litt i begynnelsen av kampen, men kommer inn i det igjen. Har veldig lite å gjøre, og har som vanlig jobben med å sikre Ramos, hvilket han gjør bra. 

Sergio Ramos (7): Roter som sin makker litt i begynnelsen av kampen, og er i ferd med å rote bort ballen i farlig posisjon. Har uten om dette veldig lite å gjøre. Scorer på et vakkert brassespark i andre omgang, og spiller en god kamp. 

Marcelo Vieira (6): Som vanlig er han med i den offensive delen av spillet, dog ikke like flittig som han bruker. Flink til å kombinere med angrepet, og slår enkelte gode innlegg. Har full kontroll defensivt. 

Luka Modric (7): Starter kampen svakt, og bommer på en rekke pasninger. Kommer seg utover i kampen, og spiller en meget solid andre omgang. Flytter seg fremover i banen, og deltar i det meste som skapes offensivt. 

Carlos Casemiro (6): Må ikke kjempe og sloss om ballen på midten, og får en relativt rolig kamp. Smeller til i enkelte dueller, og er trygg med ballen i beina. Kommer på enkelte løp offensivt, men er disiplinert og flytter seg ikke ut av posisjon for ofte. 

Mateo Kovacic (5): Må ut med skade etter 25 minutter. Er ikke veldig mye involvert før dette, men har enkelte drag som er flotte og har noen fine pasninger. Håper på en hurtig retur!

Isco Alarcón (7): Er som vanlig en magiker med ball i beina, og er spesielt god i kontringsfasen. Flink til å drible av en mann for så å slippe videre. Meget flott forarbeid på det første målet. Kunne muligens sett Casemiro og/eller Ronaldo ved en anledning. 

Gareth Bale (7): Spiller en av sine beste om ikke sin beste kamp på svært lang tid. Er flink til å kombinere med Ronaldo, og trekker på seg flere spillere med smarte løp. Tar med seg to målgivende pasninger, men sliter fortsatt med headingene, som ikke sitter der de skal. 

Cristiano Ronaldo (8 BB): Kommer tilbake med et brak. Scorer allerede etter 12 minutter, og virker veldig spillesugen. Gjør stort sett det meste bra, med unntak av en pasning her og der. Posisjonerer seg som ingen andre kan i boksen, og tar med seg to mål. Kampens beste spiller i kveld. 

Innbytterne: 

Toni Kroos (7): Kommer inn i kampen tidlig for en skadet Kovacic. Styrer midtbanen med bravur, og er som vanlig utrolig trygg i pasningsspillet. Flink til å vri spillet, samt spille opp sine lagkamerater i gode posisjoner. 

Dani Ceballos (5): Får ikke satt sitt preg på kampen, og gjør verken et godt eller et dårlig innhopp. Kan til fordel ta litt mer initiativ. 

Borja Mayoral (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6