Extra large isco 10.8.2017
VIKTIG SIGNERING: Det at Isco signerte ny kontrakt med Real Madrid kan fort være den viktigste signeringen som er gjort i sommer.

Sommerens viktigste signering?

Isco sin nye kontrakt er kanskje den viktigste signeringen Real Madrid har gjort i hele sommer.

Mange Real Madrid-fans var misfornøyde med at ikke Kylian Mbappé ble Real Madrid-spiller, og det at det dermed ikke ble hentet inn noen erstatter for Álvaro Morata. Los Blancos endte opp med å hente Theo Hernánez og Dani Ceballos i sommerens overgangsvindu, men sommerens viktigste signering kan fort være gjort nå etter at vinduet har stengt. I går satte Isco navnet sitt på en ny Real Madrid-kontrakt som binder han til klubben frem til 30. juni 2022. Det at den tidligere Málaga-spilleren har signert for fem nye år i Madrid kan på mange måter være den storsigneringen folk har savnet.

Hvis man ser på hvor viktig Isco har vært for Real Madrid bare i 2017 så gir det god grunn til å smile at han har skrevet under en ny kontrakt. Kontrakten han skrev under da han kom til klubben i 2013 strakk seg frem til neste sommer, og han ville dermed kunne forlatt klubben gratis om ikke partene kom til enighet over ny kontrakt. 2017 har vært et fantastisk år for Isco, som har kjempet seg inn i startelleveren til Zinedine Zidane - og blitt der. Da Gareth Bale var ute med skade i vår valgte Zidane å endre formasjonen til Real Madrid for å få det beste ut av Isco. Han gikk ifra den sedvanlige 4-3-3-formasjonen, til en 4-1-2-1-2-formasjon, med Isco bak Cristiano Ronaldo og Karim Benzema på topp.

I Zidanes nye formasjon ble Isco en av lagets viktigste spillere, og det meste Los Blancos foretok seg offensivt skulle innom den spanske magikeren. Isco gikk i løpet av sesongen fra å sitte på benken i de tre første Champions League-kampene, til å starte begge semifinalene, samt finalen mot Juventus. Fra mars og ut sesongen var Isco en av spillerne som fikk spille mest, og han noterte seg for ni målpoeng bare i LaLiga. Isco scoret også Real Madrids viktige reduseringsmål i semifinalen mot Atlético Madrid, som på mange måter sikret Champions League-finale for Los Blancos, og han kronet en fantastisk sesong med en fantastisk kamp mot Juventus, og sin tredje finaleseier i Champions League.

Med ny kontrakt på Isco har alle midtbanespillerne til Real Madrid kontrakter som strekker seg lengre enn til 2020. Det vil si at Los Blancos har lagt til rette for at den nåværende Real Madrid-midtbanen kan fortsette å herje i flere år fremover, med Isco i front. Spanjolen har gjenerobret plassen sin på det spanske landslaget, og er mer målfarlig enn noen gang, noe han bevise da han scoret to mål i landskampen mot Italia nylig. Dersom Isco blir i Real Madrid ut kontraktstiden sin vil han bare være 30 år gammel, og dermed fortsatt ha flere gode år igjen i seg. Det ligger dermed til rette for en hel del disco på Santiago Bernabéu i løpet av årene som kommer.

Hvor glad er du for at Isco signerte ny kontrakt?

Pmn5