Extra large a 1rm6398
BANENS BESTE: Dani Ceballos leverte varene fra start, og scoret begge målene til Real Madrid mot Alavés.

Alavés 1-2 Real Madrid

Real Madrid måtte kjempe for poengene i Vitoria, men vant til slutt etter to scoringer av Ceballos.

Alavés 1-2 Real Madrid
Estadio de Mendizorrotza, Vitoria
LaLiga Santander, runde 6
Lørdag 23.september, kl: 16.15

0-1 Dani Ceballos (10') - Assist: Marco Asensio
1-1 Manu Garcia (40') - Assist: Munir El Haddadi
1-2 Dani Ceballos (42')

Etter en meget skuffende kamp mot Real Betis på Santiago Bernabéu i midtuken var det igjen duket for spill i LaLiga da Real Madrid reiste til Baskerland. Nærmere bestemt Vitoria, hvor Alavés ventet på Estadio de Mendizorrotza. Vertene fra Baskerland hadde tapt samtlige kamper tidligere denne sesongen, og var avhengige av en seier for å ikke miste motet. Real Madrid var på sin side avhengige av en seier for å ikke miste kontakten med teten i LaLiga. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Ceballos (Llorente 73'), Casemiro, Isco (Mayoral 90')- Lucas, Ronaldo, Asensio

Alavés: Pacheco - Vigaray (Alexis 46'), Ely, Maripan, Duarte - Torres, Garcia - Medran, Gomez (Sobrino 81'), El Haddadi - Burgui (Pedraza 66')

Tidlig scoring

Det ble en rolig start på kampen hvor Real Madrid hadde ballen som forventet, og ingen av lagene slapp seg helt fri til å begynne med. Vertene virket muligens skarpere til å starte med, uten å skape en reell sjanse. Ti minutter ut i kampen fikk vi kampens første scoring, og de kom litt fra intet. Asensio kom seg frem på siden, og spilte fri Ceballos i feltet. Unggutten ble hurtig presset av to motstandere, men han kom seg fri og smelte ballen i mål til en tidlig ledelse. 

Fem minutter etter scoringen forsøkte Cristiano seg på et frispark fra skrått hold, men Pacheco bokset unna. Deretter fulgte en ny periode på ti minutter uten de store sjansene. Like før halvtimen var spilt sendte Asensio en pasning inn i boksen til Lucas som var fri, men kanten satte ballen over målet fra kloss hold. Da klokka rundet halvtimen spilt fikk Real Madrid to hurtige sjanser, først ved Nacho som steg til værs på en corner, og deretter ved et skudd fra Ceballos, men Pacheco var god og reddet begge. 

Ceballos ville mest

Fem minutter før hvilen satte vertene i gang en kontring, og tidligere Barcelona-spiller Munir El Haddadi ble spilt på løp. Unggutten fikk veldig god tid av Sergio Ramos og prikket et innlegg mot Manu Garcia som stanget ballen i mål på vakkert vis. Dermed var lagene like langt igjen. Kun sekunder etter scoringen var vertene frempå igjen, men denne gang var det Burgui som nesten tredde gjennom Munir, dog ble ballen en smule for lang. 

Tre minutter før hvilen ble en ball slått inn i feltet mot Ronaldo, og portugiseren ble holdt nede av motstanderne sine, hvilket gjorde at Pacheco fikk en hånd på ballen. Det var omsider ingen god inngripen av Pacheco for ballen datt ned på 16-meteren, og Dani Ceballos stormet mot ballen før han smelte den i mål. Real Madrid var i føringen igjen, etter to kriger-mål fra sommerens nye signering, i Dani Ceballos. 

Sjansesløseri 

Det var vertene fra Vitoria som skapte den første sjansen i andre omgang da Ely headet mot mål, men Navas hadde full kontroll. Real Madrid kontret umiddelbart, og Isco førte ballen fremover før han spilte en vakker tversover til Ronaldo. Portugiseren la ned ballen, og sendte kula like utenfor målet. Drøyt fem minutter senere testet samme mann skuddfoten igjen, denne gangen fra lengre hold, men med samme utfall. Ti minutter ut i omgangen ble Isco spilt helt alene med Pacheco, og magikeren stormet fremover før avslutningen ble reddet av den tidligere Real Madrid-målvakten. 

En drøy time ut i kampen viste Cristiano frem gammel klasse da han dro en meget vakker finte før han smelte ballen i stolpen. Et par minutter senere la ballen i mål for Los Blancos, da Ramos stanget inn en corner, men dommeren hadde allerede blåst for aktive armer på Varane i hans duell. Tjue minutter før full tid var vertene farlig nærme nok en gang da Alfonso Pedraza smelte ballen via beinet til Varane og i kryss-tverrliggeren. Et kvarter før full tid fikk gjestene fra Madrid en god mulighet, etter at Isco på vakkert vis hadde tatt ned en lang ball ved hjelp av en sklitakling, før han sendte ballen inn i feltet. Pacheco fikk henda på ballen, og ballen havnet rett i beina på Ramos som smelte ballen over tverrliggeren fra 6-7 meter. 

Like etter sjansen til Ramos skulle Pedraza få alle muligheter til å utlikne da Varane fomlet med ballen i forsvar, og sendte angriperen alene gjennom mot Navas. Pedraza gjorde alt riktig frem til avslutningen, som han sendte i stolpen etter kraftig press fra Navas. Syv minutter før full tid testet Lucas skuddfoten, men Pacheco hadde kontroll og reddet. Kun et minutt senere gjorde Ronaldo et par finter før han sendte ballen mot den lengste stolpen, men igjen var Pacheco i veien. Tre minutter før full tid spilte Lucas frem Isco i feltet, og magikeren ble klippet ned av Manu Garcia, men dommeren vinket spillet videre. Asensio skulle få kampens siste sjanse tre minutter på overtid, men det ville seg ikke og skuddet endte utenfor. Dermed ble det 1-2 i Vitoria, og poengene ble med hjem til Madrid. 

Statistikk

Ballbesittelse: 64%
Antall skudd: 16
Skudd på mål: 7
Innlegg: 26
Hjørnespark: 13
Offside: 1

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Har en rolig dag på jobben, og får ingen store utfordringer. Kan ikke klandres for scoringen, og får heller ikke mange skudd mot seg utenom dette. 

Dani Carvajal (3): Virker til å være noe ute av form etter kontraktsforlengelsen, og sliter spesielt fremover på banen. Løper ikke like mye og like bra som tidligere, ei heller treffer han med innleggene. Må opp flere hakk, og behøver muligens litt hvile? 

Raphaël Varane (4): Serverer Pedraza alle tiders mulighet til å score mot slutten av kampen. Må luke vekk slike feil, da laget kun tapt poeng på situasjonen. Er utenom dette god i duellspillet, og viser som vanlig hvor rask han er i duellene.

Sergio Ramos (4): Svak i presset da Munir fikk slå fritt inn i feltet på scoringen. Har også en svak pasning tidlig i kampen, uten at det skjer noe der. Gjør ellers en helt grei kamp, uten veldig store feil. 

Nacho Fernández (5): Lagets potet spilte for anledningen på venstreback, og gjorde en helt ok innsats. Tar enkelte løp oppover, har grei kontroll defensivt, og gjør en godkjent kamp. 

Dani Ceballos (8 BB): Spiller sin første offisielle kamp fra start for Real Madrid, og leverer varene med en meget solid forestilling. Kriger til seg to mål, har flotte løp med ball, virker meget trygg, og ser ut til å storkose seg ute på matta. Ingen av målene var kom etter opplagte situasjoner, og unggutten kjempet til seg ballen begge ganger. Kampens beste i ettermiddag. 

Carlos Casemiro (5): Gjør en helt ok kamp, hvor han verken påvirker kampen positivt eller negativt. Slår noen svake pasninger, men har samtidig noen gode gjenvinninger. Ikke den typiske "Casemiro kampen", hvor han smadrer alt og alle. 

Isco Alarcón (6): Som vanlig har han flotte tekniske bidrag, og enkelte meget fine pasninger, men klarer ikke å prege kampen slik han kan. Får en stor mulighet i andre omgang, men skyter rett på. En av de bedre på banen for Los Blancos. 

Lucas Vázquez (2): Er totalt ufarlig fremover på banen, og bidrar ikke med noe annet løping. Forsøker seg på flere innlegg og enkelte driblinger, men de ender alle i at motstanderen tar over ballen. Passer ikke til å starte kampen for Real Madrid, og er langt bedre når han kommer inn mot en sliten motstander. 

Cristiano Ronaldo (3): Alle ønsket han tilbake da ting begynte å gå dårligere, men portugiseren har ikke levert varene etter at han returnerte til spill igjen. Kommer seg til flere sjanser, men skuddene vil ikke innenfor stengene. Må opp noen hakk igjen nå Cristiano. 

Marco Asensio (4): Viser seg ikke frem fra den siden vi har blitt vandt med å se han fra. Sterk med ballen i beina, og gjør noen flotte driblinger, men klarer ikke å true målet. Kommer seg som oftest ut av presset, men klarer ikke å skape noe i ettermiddag. 

Innbytterne: 

Marcos Llorente (5): Kommer inn i en fase av kampen hvor Real Madrid både forsøker å trygge seieren, men samtidig også drepe kampen med en scoring til. Spiller som vanlig på lav risiko, og velger som oftest en støtte-pasning. Gjør et helt greit innhopp, med få feil. 

Borja Mayoral (N/A): Spiller kun et par minutter og får derfor ingen vurdering. 

Hvem syns du var kampens beste spiller? 

Pmn6