Extra large  n0y5715
SKINTE: Gareth Bale spilte en meget god kamp, og tok med seg to målpoeng mot Dortmund.

Borussia Dortmund 1-3 Real Madrid

Real Madrid tok sin første seier på over Borussia Dortmund på Signal Iduna Park.

Borussia Dortmund 1-3 Real Madrid
Signal Iduna Park, Dortmund
Champions League, gruppespill
Tirsdag 26.september, kl: 20.45

0-1 Gareth Bale (17') - Assist: Dani Carvajal
0-2 Cristiano Ronaldo (50') - Assist: Gareth Bale
1-2 Pierre-Emerick Aubameyang (54') - Assist: Gonzalo Castro
1-3 Cristiano Ronaldo (79') - Assist: Luka Modric

Tirsdag kveld var det duket for årets andre kamp i Champions League, hvor en av sesongens tøffeste bortekamper ventet for Real Madrid, da Borussia Dortmund stod på andre benhalvdel av Signal Iduna Park. Los Blancos vant sitt første oppgjør hjemme mot APOEL, mens det tyske storlaget tapte borte mot Tottenham, og det var derfor spill om tre meget viktige poeng. Dortmund har storspilt i den hjemlige ligaen, mens Real Madrid har gjort noen feilsteg i LaLiga, men tidligere kamper hadde ingenting å si da lagene møttes til dyst tirsdag kveld. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Modric (Ceballos 90'), Casemiro, Kroos - Isco (Asensio 75')  - Bale (Lucas 85'), Ronaldo

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan (Weigl 60') - Castro, Sahin (Dahoud 60'), Götze (Pulisic 75') - Yarmolenko, Aubameyang, Philipp

Utsøkt volley

Det var de tyske vertene som virket mest kvikke i åpningsminuttene på Signal Iduna Park, men gjestene fra Madrid kom fort inn i kampen igjen. Kampens første sjanse kom snaut ti minutter ut i kampen da Carvajal stormet opp langs siden, fintet vekk en forsvarer, og sendte ballen mot mål, men Burki hadde full kontroll. Kort tid senere spilte Isco frem Ronaldo, og portugiseren tok med seg ballen før han forsøkte en tversover-pasning mot Bale, men Piszczek hindret waliseren med en meget god takling. 

Et snaut kvarter ut i kampen fikk Dortmund en kjempesjanse da Yarmolenko ble spilt fri på siden, og sendte ballen inn i boksen. Philipp ruvet høyest og stanget ballen mot mål, men Navas fikk en hånd på ballen. Ramos fikk også en hånd på ballen, men dommeren vinket spillet videre. Kunne forsvart et straffespark der. Det var omsider Real Madrid som var det beste laget i åpningen av kampen, og etter 17 minutter lå ballen i mål. Carvajal sendte en vakker pasning mot Bale, som kontrollert satte ballen i mål på volley. Meget vakkert av waliseren. 

Gjestene er best

Drøyt 20 minutter ut i kampen snappet Modric opp en ball på midten og stormet fremover, før han spilte Bale på løp. Waliseren hadde kraftig press fra siden, og skjøt rett på Burki fra skrått hold. Etter dette fulgte en periode på ti minutter hvor gjestene fra Madrid dominerte ballen, men verken av lagene kom til noen sjanser. Et par minutter etter at klokka hadde passert halvtimen kombinerte Dortmund vakkert, og Aubameyang ble spilt gjennom, men Carvajal var våken og brøt ballen. 

Snaut ti minutter før hvilen var Aubameyang frempå igjen, og mannen fra Gabon fikk ballen i feltet før han smelte den i stolpen, dog ble han avblåst for offside. To minutter før hvilen snappet Kroos opp en løs ball, og sendte Cristiano på løp. Portugiseren tok en finte, og ladet foten, men avslutningen ble blokkert. Et minutt senere kombinerte spilte Ronaldo og Carvajal vegg, hvor førstnevnte fikk ballen tilbake i feltet, men avslutningen gikk utenfor. På overtid av den første omgangen løpte Ramos seg fri på en corner, og fikk heade uten press, men forsøket gikk til side for målet. Dermed gikk lagene til hvilen på 0-1. 

Press fra begge lag

Kun et minutt ut i den andre omgangen fikk hjemmelaget en kjempesjanse da Yarmolenko ble spilte på løp i feltet, og ukraineren headet mot den lengste stolpen, men Varane fikk avverget. Snaut fem minutter ut i omgangen skulle omsider ballen ligge i mål igjen. Kroos sendte Bale på løp langs siden, og waliseren sendte en hard pasning inn i feltet til Cristiano, som meget enkelt doblet ledelsen. Ting gikk omsider hurtig i den andre omgangen, og kun fire minutter etter 0-2, skulle Dortmund få inn en redusering. Castro fikk ballen på siden, og svingte inn i boksen mot Aubameyang, som kom seg foran Ramos og dyttet ballen i mål. 

Ti minutter ut i omgangen brøt Yarmolenko ballen på midten, og stormet fremover før han spilte fra seg ballen. Ballen ble slått inn i feltet mot ukraineren, men han nådde akkurat ikke frem. To minutter senere var gjestene sin tur igjen, og Nacho steg til værs på et frispark svingt inn av Kroos, men headingen gikk rett på Burki. En time ut i kampen sendte Yarmolenko en ball i bakrom mot Castro, men tyskeren var uheldig med touchen, og Navas snappet ballen. Kun sekunder senere var Los Blancos frempå, da Bale stormet fremover langs siden, og slo inn mot Modric i boksen. Kroaten fikk en tå på ballen, dessverre gikk ballen rett på Burki. 

Ronaldo punkterer

Det gikk fort nå, og det skiftet mellom sjanser for begge lag. Fire minutter etter timen var rundet ble Götze spilt fri i feltet, men en fantastisk takling av Nacho hindret tyskeren. Kun sekunder senere var Bale på farta igjen, og skrudde på turboen i en løpsduell med Sokratis. Waliseren kom seg akkurat inn foran, men ble hindret av grekeren, som muligens var nær ballen. Kort tid etter kombinerte Götze og Aubameyang, hvor siste nevnte fikk en tå på ballen i feltet, men han fikk ikke styrt den innenfor stengene. 

Tjue minutter før slutt kombinerte Ronaldo og Carvajal i feltet, hvor sistnevnte sendte ballen innover, uten å finne noen. Kun sekunder senere var Los Blancos frempå igjen, hvor Ramos chippet en ball gjennom til Isco. Magikeren hadde all verdens tid, men skjøt over målet til Burki. Fire minutter senere var Isco frempå igjen, og denne gangen driblet han innover i feltet, før han sendte en avslutning tilbake igjen, men Burki var god og hindret magikeren. 

Ti minutter før hvilen skulle omsider gjestene fra Madrid få ballen i mål igjen. Modric sendte Cristiano på løp, og portugiseren smelte ballen i mål mellom Burki og stolpen. To minutter senere fikk Aubameyang en god sjanse på hodet etter et frispark fra Yarmolenko, men mannen fra Gabon headet rett på Navas. To minutter før slutt snappet Asensio opp en ball og stormet mot mål. Unggutten hadde medspillere på begge sider, men touchet ble for langt, og Burki brøt ballen. Et minutt senere forsøkte Carvajal å finne Asensio i feltet, men Piszczek var igjen god og hindret unggutten. På overtid fikk Real Madrid en corner, og med kun to spillere i feltet fant Kroos lagets kaptein som stupheadet ballen mot mål, men igjen var Burki god. Dermed endte det 1-3 på Signal Iduna Park. 

Statistikk

Ballbesittelse: 47%
Antall skudd: 12
Skudd på mål: 9
Innlegg: 24
Hjørnespark: 6
Offside: 3

Spillervurderinger

Keylor Navas (7): Får ikke veldig mange avslutninger mot seg, men er aktiv gjennom hele kampen og presser Aubameyang de gangene han får ballen i feltet. Er ellers trygg og god, og kan ikke klandres for scoringen. 

Dani Carvajal (8): Er mange hakk bedre enn han har vært de siste kampene. Blir med fremover, har kontroll på Philipp bakover, og spiller jevnt over en god kamp. Treffer bedre med innleggene, er flink til å kombinere med Cristiano, og får med seg en assist på målet til Bale. 

Raphaël Varane (8): Har som de forrige gangene full kontroll på Aubameyang. Ingen på Dortmund klarer å løpe fra franskmannen som ofte spiller på lav risiko, og har full kontroll bakover. Sikrer Ramos gjennom hele kampen, og gjør en god jobb defensivt. Har i tillegg et flott raid fremover, hvor han dribler seg forbi 3-4 spillere. 

Sergio Ramos (7): Er som alltid veldig aktiv fremover, og stormer i angrep selv om laget leder med kun et mål. Gjør få feil bakover, men slurver tidvis med pasningene, og kommer seg ikke foran Aubameyang på scoringen. Har to gode muligheter med hodet, som han vanligvis setter i mål. 

Nacho Fernández (7): Virker til å ha fokus på det defensive, og tar ikke mange løp fremover på banen. Har full kontroll på Yarmolenko de gangene han blir utfordret rett på, men sliter litt mer når han kommer i bakrom. Har en fantastisk takling som hindret Götze fri vei frem til målet. 

Luka Modric (8): Er som vanlig usynlig i deler av kampen, men viser også frem hvor god han faktisk er ved jevne mellomrom. Kombinerer med angrepet, og de andre på midten, stormer fremover for å delta i angrepet, og er riktig posisjonert defensivt. Slår som vanlig meget gode pasninger, og tar med seg en assist på scoringen til Cristiano. 

Carlos Casemiro (7): Kriger som vanlig på midten, og smeller til i noen dueller. Holder seg mer defensivt enn han har gjort de siste kampene, og ved enkelte tilfeller den bakerste mannen. Gjør noen gode brytninger, og holder hodet kaldt gjennom hele kampen, men har fortsatt en del å forbedre i pasningsspillet. 

Toni Kroos (8): Tyskeren styrer midten med bravur nok en gang. Finner åpninger, vender spillet, og er trygg med ballen i beina. Flink til å finne spesielt Bale i bakrom, og spiller han på løp før scoring nummer to. Er som vanlig meget god i pasningsspillet, og slår veldig gode dødballer, som kunne ledet til to mål. 

Isco Alarcón (7): Finner ikke helt rytmen i kampen, og blir tidvis løpende litt imellom. Er som vanlig god med ballen i beina, gjør noen gode finter og forsøker seg et par ganger, men mangler det siste i dag. Tar noen sugende returløp, og er overalt på banen, uten å sette sitt preg på kampen. 

Gareth Bale (9 BB): Gjør omtrent ingen feil i kampen mot Dortmund, og viser seg fra en bedre side enn på lang tid. Scorer på en volley med høy vanskelighetsgrad, men får det til å se lekende lett ut. Tar med seg en målgivende pasning til Cristiano på mål nummer to. Er aktiv gjennom hele kampen hvor han skaper uro i forsvaret til tyskerne, men er samtidig disiplinert defensivt. 

Cristiano Ronaldo (8): Har funnet scoringsformen igjen, og setter ballen i nettet to ganger. Er aktiv fremover, både via kombinasjoner med lagkameratene, og ved å presse i form av finter eller skudd. Som vanlig er han litt unøyaktig i pasningsspillet, og forsøker seg på noen pasninger som blir brutt. Alt i alt en god kamp av portugiseren. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (5): Er aktiv når han kommer inn, og forsøker seg på noen løp fremover i banen, men blir hindret. Snapper ballen på vakkert vis like før slutt, og får en god mulighet, men burde muligens spilt Ronaldo i stedet for å gå selv, hvilket resulterte i balltap. 

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6