Extra large  1am1457 1
DOBBEL: Isco scoret to ganger mot Espanyol, og sikret seieren mot Espanyol på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-0 Espanyol

Los Blancos tok deres første seier på Santiago Bernabéu i LaLiga denne sesongen mot Espanyol.

Real Madrid 2-0 Espanyol
Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 7
Søndag 1.oktober, kl: 20.45

1-0 Isco Alarcón (29') - Assist: Cristiano Ronaldo
2-0 Isco Alarcón (70') - Assist: Marco Asensio

Søndag kveld var det igjen duket for kamp for Los Blancos da Espanyol gjestet Santiago Bernabéu. Gjestene fra Barcelona har hatt en varierende start på sesongen, men etter de fikk bank av Barcelona i den tredje runde har de tatt syv poeng på de tre siste kampene. Real Madrid har på sin side vært meget solide på bortebane, mens de har trøblet mer på hjemmebane, og var derfor på jakt etter den første seieren på Santiago Bernabéu i LaLiga denne sesongen. 

Real Madrid: Navas - Hakimi, Varane, Ramos, Nacho - Modric (Ceballos 82'), Casemiro, Kroos (Vázquez 69') - Isco (Mayoral 90') - Asensio, Ronaldo

Espanyol: López - Sánchez (Granero 69'), Hermoso, López, Martin - Roca (Navarro 46'), Darder, Fuego - Baptistao, Jurado (Garcia 46'),  Moreno

Fartsfylt åpning

Det tok ikke lang tid før kampens første sjanse skulle komme, for allerede etter 20 sekunder hadde vertene fått et skudd på mål. En lang ball ble spilt gjennom mot Asensio og Isco, hvor førstnevnte dyttet ballen videre til Isco som kom helt alene med keeper. Forsøket ble omsider for dårlig plassert, og gikk rett på López. Hadde han lobbet hadde Los Blancos fått en pangstart på kampen. Kun et minutt senere var Isco frempå igjen med et skudd fra 20 meter, men også dette gikk rett på López. 

Snaut fem minutter ut i omgangen fikk vertene en ny mulighet, denne gang etter et hjørnespark. Ballen ble headet ut til returrommet hvor Asensio ventet, og unggutten klemte til, men det endte like utenfor. Kort tid senere var Isco frempå igjen, og fintet seg forbi en mann før han la inn mot Ramos i feltet. Kapteinen fikk en fot på ballen, men forsøket ble for svak og rullet inn til López. Det neste kvarteret gikk tempoet ned betraktelig, og selv om Real Madrid hadde ballen mest, så slet de med å bryte gjennom forsvaret til Espanyol. En rekke baller ble slått inn fra siden, men få kom hele veien gjennom til en spiller. 

Isco får hull på byllen

Tjue minutter ut i kampen var Los Blancos på vei fremover igjen, denne gangen la Isco igjen ballen til Modric, så ladet foten fra 20 meter, men avslutningen gikk utenfor. Snaut fem minutter senere tok Isco en kort corner til Cristiano, og portugiseren sendte ballen inn i feltet mot bakerste stolpe. Der ventet Ramos som knuste samtlige før han headet mot mål, men López vartet opp med en meget god redning som hindret scoring. 

En halvtime ut i kampen skulle Real Madrid omsider endelig klare å sette ballen i mål. Ronaldo fikk ballen på omlag 25 meter, og portugiseren spilte gjennom Isco med en meget følsom pasning. Denne gang gjorde ikke magikeren noen feil alene med keeper, og tuppet ballen forbi López. Få sekunder senere var vertene på farten igjen, hvor Asensio stormet opp langs siden før han spilte frem Cristiano på motsatt side. Portugiseren forsøkte å ta ned ballen, men fikk ikke full kontroll og smelte til på volley, som gikk like over. 

Tre minutter senere fikk Ronaldo en god målsjanse da Casemiro spilte han fri på siden av boksen, men avslutningen ble reddet av López. Fire minutter før hvilen kom Espanyol til deres første sjanse, hvor Moreno kom seg forbi Nacho, og ladet skuddfoten, men Navas hadde full kontroll. To minutter senere var samme mann frempå igjen, hvor en ball datt ned i føttene på han i feltet, og angriperen smelte ballen i stolpen. Real Madrid kontret umiddelbart, hvor Asensio førte ballen fremover, før han fintet inn i banen og skjøt, dog uten hell. Dermed gikk lagene inn i hvilen på stillingen 1-0. 

Gjestene best i gang

Det var gjestene som kom best i gang etter hvilen på jakt etter scoring, og fem minutter ut i omgangen hadde Navarro en god sjanse. Innbytteren ladet foten, men Navas var solid og reddet forsøket. Få minutter senere var Espanyol frempå igjen, denne gang ved en kontring, men et meget solid returløp fra Varane stoppet en stor sjanse for gjestene. Kort tid senere forsøkte Darder seg med et volley-forsøk, uten hell. 

Uten å ha nevneverdig store problemer, så var Real Madrid mer presset enn tidligere i kampen, men de hentet seg inn igjen. Like før timen ble rundet forsøkte Modric seg på et nytt langskudd, igjen gikk det utenfor. Drøyt fem minutter senere forsøkte midtbane-makker Toni Kroos seg fra langt hold, men også han bommet. Tjue minutter før slutt snappet Moreno en ball fra Ramos i feltet, og forsøkte å skyte en pasning til sin medspiller i feltet, men Nacho kom foran og stoppet forsøket. 

Isco scorer igjen

Snaut 20 minutter før slutt vant Isco ballen på midtbanen, og spilte frem Cristiano. Portugiseren førte med seg ballen, før han spilt ut til Asensio på siden. Den unge spanjolen la tilbake ut i feltet mot Isco, som hadde fortsatt løpet fremover. Magikeren la ballen til rette og plasserte den i det lengste hjørnet, med sin andre scoring for dagen. Tre minutter etter scoringen forsøkte seg med en heading, men Navas hadde full kontroll. Ti minutter før slutt var Modric frempå igjen med et langskudd, men denne gang gikk det rett i ansiktet på en Espanyol-forsvarer, og ut til siden for målet. 

Asensio fikk ballen i returrommet på den påfølgende corneren, og lobbet ballen gjennom til Isco på løp. Magikeren tok ned ballen på brystet, og la inn i feltet, men ballen endte like bak Lucas. Muligens burde kantspilleren latt ballen gå videre inn i feltet. Tre minutter senere kontret Real Madrid, og Isco spilte Cristiano på løp. Portugiseren tok med seg ballen inn i feltet, men en meget god takling fra Hermoso hindret portugiseren. 

Tre minutter før slutt sendte Cristiano en meget hardt pasning inn i feltet mot Lucas. Kantspilleren fikk foten på ballen, men forsøket gikk rett på López. En god sjanse for vertene til å øke ledelsen. To minutter på overtid var portugiseren frempå igjen, og denne gang sendte han ballen inn i feltet mot Ramos som hadde stormet fremover. Kapteinen gjorde et godt løp, men klarte ikke å styre headingen på mål. Dermed endte det 2-0 på Santiago Bernabéu, og Real Madrid vant deres første kamp på hjemmebane i LaLiga denne sesongen. 

Statistikk

Ballbesittelse: 65%
Antall skudd: 19
Skudd på mål: 9
Innlegg: 29
Hjørnespark: 10
Offside: 3

Spillervurderinger:

Keylor Navas (6): Får ikke mange avslutninger mot seg, men har god kontroll på det lille som kommer. Tar de skuddene han skal, gjør gode utspill, og holder nullen for tredje gang i LaLiga denne sesongen. 

Achraf Hakimi (6): Får sin debut for Real Madrid, og er bunnsolid defensivt. Har høy toppfart, hvilken hjelper han i det defensive arbeidet. Spiller på lav risiko, og tar de sikre valgene defensivt. Har noe å gå på offensivt, hvor han virker noe begrenset. 

Raphaël Varane (7): Spiller nok en solid kamp, og er igjen den beste av de to i midtforsvaret. Viser nok en gang at det ikke er noe problem å gi noen meter, for han løper opp motstanderne. Sikrer Ramos, er trygg med ballen og gjør veldig få feil. 

Sergio Ramos (5): Kløner det til for seg selv noen ganger, og mister ballen til Moreno i feltet som kunne skapt problemer. Tidvis ute av posisjon, uten at han straffes for det. Får et par gode forsøk med hodet, men klarer ikke å sette forsøkene i mål. 

Nacho Fernández (6): Har noen gode initiativ fremover på banen, hvor han kombinerer med sine lagkamerater, men bommer på innleggene. Har relativt god kontroll defensivt, men blir lurt av Moreno ved et par tilfeller. Solid backup, men fungerer bedre som midtstopper. 

Luka Modric (7): Spiller en solid kamp, hvor han har noen gode offensive bidrag. Forsøker det på et par langskudd, uten hell. Varierer mellom å være ballfordeler, og sette tempo fremover med skudd eller pasninger. 

Carlos Casemiro (6): Som vanlig sloss han på midten, og stopper flere overganger, samt gjenvinner ballen ved flere tilfeller. Har et par gode pasninger, men blir ofte litt begrenset. Gir Moreno en kjempesjanse da han ikke klarer å klarere et innlegg. 

Toni Kroos (5): Som vanlig er han ikke den mest synlige på banen, men denne gang kanskje mindre enn vanlig. Ligger dypt i banen, og strør baller, men gjør svært lite ut av seg i kveld. Blir byttet ut tjue minutter før slutt. 

Isco Alarcón (9 BB): Spiller nok en god kamp, og viser hvorfor han har blitt fast inventar i Real Madrid. Har flere gode offensive bidrag, både i form av pasninger, skuddforsøk og driblinger. Scorer kampens to mål, og burde scoret et til. Gjør omtrent alt som kan gjøres, gjenvinner baller, scorer mål, slår gode pasninger og skaper uro i forsvaret. Banens beste i kveld. 

Marco Asensio (6): Som tidligere kamper så faller han veldig dypt ved enkelte tilfeller, hvilket hindrer han i å være en trussel fremover. Har noen gode føringer, hvor han tar med seg ballen over lengre distanser. Skuddene sitter ikke, og pasningene er litt for unøyaktige. 

Cristiano Ronaldo (5): Går nok en kamp i LaLiga uten å score. Har noen gode pasninger, og kommer til noen sjanser, men får ikke hull på byllen. Virker oppgitt, og har et tidvis et negativt kroppsspråk. Gjør en kamp helt på det jevne, men kan forvente mer av han. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (5): Gjør et helt ok innhopp, uten å påvirke kampen nevneverdig. Får et par gode sjanser, men klarer ikke å omsette de. Blir som vanlig mye nesten med Lucas, og er ikke en trussel mot mål. 

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få en vurdering. 

Borja Mayoral (N/A): Spiller for kort tid til å få en vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Espanyol? 

Pmn6