Extra large martin  degaard 9.9.2016
FANTASTISKE FORM: Martin Ødegaard og Heerenveen har åpnet sesongen svært godt og har vunnet alle sine kamper i september.

Leiesoldatene – Heerenveen i storform

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal Peña Madridista Noruega følge Real Madrids utlånte spillere igjennom sesongen. Dette er spillere som forhåpentligvis kommer til å spille for Real Madrid en gang i fremtiden, samt spillere som er i andre klubber på jakt etter å få restartet karrieren sin. Denne sesongen skal vi følge Martin Ødegaards eventyr i Nederland, se hvordan Lucas Silva og Vinicius Junior gjør det hjemme i Brasil, følge med på hvordan James Rodríguez og Fábio Coentrão gjør sakene sine i Bayern München og Sporting CP og vi skal også følge lovende talenter som Federico Valverde i Deportivo La Coruña og Philipp Lienhart i Freiburg.

Martin Ødegaard – Heerenveen 

Martin Ødegaard og Heerenveen har fått en strålende start på sesongen. Nederlenderne vant alle sine tre kamper i september og kjemper helt i toppen av Eredivisie. Martin Ødegaard har også levert gode prestasjoner for de blå-hvite og nordmannen virker virkelig å ha funnet sin plass i Heerenveen-laget. 

PSV Eindhoven 10. september 2-0 (H) – Ødegaard slet litt på den siste tredjedelen av banen. Han kom seg til tre skuddmuligheter, men alle gikk utenfor. Nordmannen var delaktig i det oppbyggende spillet, og var en av spillerne som lyktes med flest driblinger. 18-åringen ble byttet ut rundt et kvarter før slutt, og gjorde en kamp på det jevne. 

Excelsior 16. september 1-2 (B) – Ødegaard jobbet svært godt i bortekampen mot Excelsior denne lørdagskvelden. Nordmannen var en av spillerne som hadde mest ball og han involverte seg masse særlig offensivt. Ødegaard kom seg til én god skuddmulighet, og var en av kampens beste spillere. 

Willem II 23. september 1-2 (B) – Etter flere meget gode kamper var Ødegaard noe mer anonym da Heerenveen slo Willem. Nordmannen slet mer med å involvere seg og ble løpende mye imellom. Ødegaard slo tidvis gode cornere men ble byttet ut med snaut ti minutter igjen av kampen. 

Vinicius Junior – Flamengo

Det har vært en grei måned for Flamengo i den brasilianske ligaen, men for Vinicius Junior har det vært en skuffende måned. På tre seriekamper har brasilianeren bare fått et drøyt kvarter med spilletid. Vinicius Junior kommer heller ikke til å dra med det brasilianske landslaget til India for å spille U17-VM, ettersom Flamengo ville ha unggutten til disposisjon i hjemlig liga.

Botafogo 10. september 2-0 (H) – Vinicius Junior ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Sport Recife 17. september 2-0 (H) – Vinicius Junior ble sittende på benken igjennom hele kampen.

Avaí 23. september 1-1 (H) – Etter flere kamper uten spilletid var Vinicius Junior tilbake på banen for Flamengo da de møtte Avaí. Brasilianeren begynte nok en gang på benken, men ble byttet inn med et snaut kvarter igjen av kampen. Unggutten prøvde å involvere seg og lyktes godt med dette. Til tross for lite spilletid så gjorde han et godt inntrykk.

James Rodríguez – Bayern München

Det har vært en turbulent måned for James Rodríguez’ Bayern München. James har hatt en varierende måned spillemessig, men for Bayern München har det virkelig vært en svak måned. Skuffende prestasjoner i Bundesliga som har ført de røde fra München tre poeng bak serieleder Borussia Dortmund og ned på 3. plass på tabellen. Etter en meget svak bortekamp mot Paris Saint-Germain i Champions League var Carlo Ancelottis tid som Bayern München-trener over og det ble spennende å se hvem som tar over de røde etter italieneren. 

Hoffenheim 9. september 2-0 (B) – Etter å ha vært ute med en hamstring-skade i noen uker var James tilbake på benken da Bayern skulle møte Hoffenheim. Colombianeren ble byttet inn med drøyt ti minutter igjen av kampen i jakten på scoring, men han klarte ikke påvirke kampen i noen særlig grad. Alt i alt så gjorde han en grei Bundesliga-debut for den tyske storklubben.

Anderlecht 12. september 3-0 (H) – James Rodríguez fikk sin første kamp fra start for Bayern da de åpnet sin Champions League-sesong mot Anderlecht. James kom seg til to gode skuddmuligheter og hadde hele 91% treffsikkerhet på pasningene sine. Colombianeren ble tatt ut fem minutter før slutt men gjorde en god kamp i sin første Bayern-kamp fra start.

Mainz 16. september 4-0 (H) – James Rodríguez ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Schalke 19. september 0-3 (B) – James fikk sin første Bundesliga-kamp fra start for Bayern da de møtte Schalke. Colombianeren begynte ute på høyresiden og involverte seg masse i kampen. Han var en av spillerne som hadde mest ballinnehav i løpet av hele kampen og han scoret både Bayerns 0-2-mål og hadde assist på 0-3-målet til Arturo Vidal. James spilte hele kampen og ble kåret til banens beste etter en fantastisk god kamp.

Wolfsburg 22. september 2-2 (H) – James ble plassert på benken fra start av i oppgjøret mot Wolfsburg og ble byttet inn i jakten på scoring i sluttminuttene. Colombianeren fikk bare drøyt fem minutter på banen og klarte ikke sette sitt preg på kampen.

Paris Saint-Germain 28. september 3-0 (B) – James Rodríguez og Bayern München spilte en svært svak kamp mot Paris Saint-Germain i Champions League. Tyskerne tapte hele 3-0 i Paris i det som viste seg å bli Carlo Anceottis siste kamp som Bayern München-sjef. James spilte en svært svak kamp og lyktes med lite. Colombianeren ble tatt av til pause ettersom Ancelotti ville ha mer fart på kant og inn kom Kingsley Coman. 

Lucas Silva – Cruzeiro

Det har vært en meget god måned for Cruzeiro, men ikke en fullt så god måned for Lucas Silva. Blåtrøyene har vunnet alle sine tre seriekamper i september, men for Lucas Silva har det blitt lite spilletid av naturlige årsaker. Brasilianeren har funnet tilbake til godformen i Brasil, men september har vært en tung måned. 

Chapecoense 10. september 1-2 (B) – Også mot Chapecoense så styrte Silva midtbanen med jernhånd. Brasilianeren vant hver eneste duell og var den Cruzeiro-spilleren som hadde klart mest ball igjennom kampen. 24-åringen spilte hele kampen og gjorde nok en gang en god figur. 

Bahia 17. september 1-0 (H) – Lucas Silva ble plassert på benken fra start og ble byttet inn med et kvarter igjen av kampen. Brasilianeren klarte ikke sette preg på kampen, og han toppet det hele med å bli utvist etter ti minutter på banen. Meget svakt innhopp.

Atlético Goianiense 24. september 1-2 (B) – Lucas Silva måtte sone karantene og var ikke med i troppen. 

Federico Valverde – Deportivo La Coruña

Det har vært en skuffende måned for Deportivo La Coruña, men for Federico Valverde har det vært en god måned hva angår spilletid. Uruguayaneren har spilt i alle av Deportivos fem seriekamper i september, og han virker å ha funnet plassen sin i La Coruña. For Deportivo La Coruñas del var starten av september meget svak, men etter to seire på de tre siste kampene ble måneden noe bedre enn det det så ut til tidligere i måneden. 

Real Sociedad 10. september 2-4 (H) – Nok en gang ble Valverde plassert på benken fra start av, men uruguayaneren fikk debuten sin for Deportivo med en snau halvtime igjen av kampen. Valverde slet med å involvere seg og ble løpende mye imellom. Midtbanespilleren har absolutt gjort bedre innhopp, men nå er debuten unnagjort!

Real Betis 16. september 2-1 (B) – Nok en gang startet Valverde på benken, men han ble byttet inn etter en snau time var spilt. Uruguayaneren slet med å involvere seg og ble løpende mye imellom. Svakt innhopp av den tidligere Real Madrid Castilla-spilleren.

Alavés 20. september 1-0 (H) – Mot Alavés fikk Federico Valverde endelig tillit fra start. Uruguayaneren begynte i en noe mer uvant venstrekant-rolle, men gjorde en god figur. Unggutten involverte seg mye og kom seg blant annet til tre skuddmuligheter. Valverde var relativt trygg og god i pasningsspillet sitt og hadde en treffsikkerhet på 80%, og han gjorde en god figur i sin første kamp fra start.

Espanyol 24. september 4-1 (B) – Federico Valverde fikk nok en gang tillit fra start da Deportivo møtte Espanyol. Uruguayaneren involverte seg mye og kom seg til tre skuddmuligheter, men alle ble blokkert. Valverde hadde 79% treffsikkerhet på pasningene sine og spilte for første gang hele kampen for Deportivo La Coruña. Til tross for en svak lagprestasjon så var Valverde en av få lyspunkter for laget fra La Coruña. 

Getafe 30. september 2-1 (H) – Også mot Getafe fikk Valverde tillit fra start. Uruguayaneren startet nok en gang i sin venstrekant-posisjon. Nok en gang jobbet Valverde svært godt både offensivt og defensivt og han kom seg igjen til to gode skuddmuligheter. Valverde ble byttet ut drøyt ti minutter før slutt og gjorde nok en god kamp. 

Fábio Coentrão – Sporting CP

Det har vært en relativt god måned for Sporting CP og Fábio Coentrão. I sin retur til portugisisk fotball har Coentrão blitt en viktig del i Sporting CP-laget, som har åpnet den portugisiske ligaen godt. I september har ikke Sporting tapt en eneste kamp i hjemlig liga, og i Champions League har det blitt en seier, samt et hederlig tap mot Barcelona. 

Feirense 8. september 2-3 (B) – Fábio Coentrão var ute med en muskelskade.

Olympiakos 12. september 2-3 (B) – Fábio Coentrão var ute med en muskelskade.

Tondela 16. september 2-0 (B) – Etter å ha vært ute med skade i noen kamper var Fábio Coentrão tilbake i startelleveren til seriekampen mot Tondela. Portugiseren var svært delaktig i kampen og hadde imponerende 93% treffsikkerhet på pasningene sine. Venstrebacken var også solid i duellspillet og tapte knapt en duell igjennom hele kampen. Coentrão ble byttet ut ti minutter før slutt, men gjorde uansett en god kamp i comebacket etter skade.

Moreirense 23. september 1-1 (B) – Coentrão slet med å sette sitt preg på kampen i 1-1-kampen mot Moreirense. Portugiseren var svært uheldig i forkant av vertenes scoring da han taklet ballen til en ledig spiller. Det var lite som satt for venstrebacken i denne kampen og han slet med å involvere seg. Coentrão hadde mye ballinnehav, men gjorde en svak kamp.

Barcelona 27. september 0-1 (H) – Mot Barcelona ble det naturligvis mye forsvarsjobbing for Fábio Coentrão og Sporting CP. Coentrão slet med å involvere seg offensivt og han pådro seg i tillegg et gult kort. Han jobbet dog meget godt defensivt og hadde relativt god kontroll på Barceonas høyreside igjennom kampen. Coentrão ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen og gjorde en grei kamp.

Philipp Lienhart – Freiburg 

Det har vært en skuffende måned for Freiburg og Philipp Lienhart. Selv om østerrikske Lienhart har spilt seg inn i Freiburg-mannskapet så har ikke tyskerne vunnet en eneste seriekamp i september. Det skal sies at laget fra den vestlige delen av Tyskland har møtt hard motstand i lag som Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund 9. september 0-0 (H) – Også mot Borussia Dortmund finn Philipp Lienhart tillit fra start. Østerrikeren gjorde en meget god forsvars-kamp mot Real Madrids Champions League-motstander. Freiburg ble presset hardt, men holdt unna. Lienhart spilte hele kampen og gjorde sin beste kamp i Freiburg-drakta så langt. 

Bayer Leverkusen 17. september 4-0 (B) – Lienhart fikk en hard dag på jobben da Bayer Leverkusen smadret Freiburg søndag ettermiddag. Østerrikeren slet enormt i duellene, og til tross for at han var god i pasningsspillet så gjorde han en meget svak kamp.

Hannover 20. september 1-1 (H) – Philipp Lienhart fikk nok en gang tillit fra start mot Hannover. Østerrikeren slet litt med å involvere seg, men han var trygg og god med ballen når han først fikk den. Lienhart kom seg til en avslutningsmulighet og gjorde en kamp på det jevne.

Werder Bremen 23. september 1-1 (B) – Lienhart gjorde en god kamp da Werder Bremen og Freiburg delte poengene. Østerrikeren var også svært nære scoring da han avsluttet i treverket. Midtstopperen var god i både pasningsspillet og duellspillet og gjorde en god kamp.

Har du sett noen av lånespillerne i aksjon i september?

Pmn6