TAP: Real Madrid Castilla ble nok en gang et hakk for svake, og reiste hjem fra Pontevedra uten poeng.

Segunda B - gruppe 1, jornada 8
Søndag 8.oktober, kl: 17.00

1-0 David Añón (53')
2-0 Berrocal (66')

Søndag ettermiddag var det duket for runde 8 av Segunda B for Real Madrid Castilla da de reiste til nord-vest Spania for å møte Pontevedra. Laget fra kysten lå plassert et poeng bak ungguttene til Real Madrid, etter å ha startet sesongen svakt, for så å vinne de to siste kampene før oppgjøret mot Castilla. Solari sine unggutter hadde omsider ikke gjort det stort bedre, og har variert enormt i prestasjonen i innledningen av den nye sesongen.

Real Madrid Castilla: Belman - Tejero, Manu, Sánchez (Álex Martín 12'), Reguilón - Jaume, Mancebo (Franchu 63'), Óscar - Toni (Campuzano 67'), Gómez, Cristo

Solari sine unggutter var på jakt etter seier i Pontevedra, for å ikke miste kontakten med topplagene, men det skulle vise seg på bli tøft. Det var vertene som kom fremover, og skapte kampens første halvsjanse, da de spilte seg inn i boksen, og kom til en avslutningen, uten å true Belman. Et par minutter senere testet skudd-villige Óscar foten, men bommet grovt. Drøyt ti minutter ut i kampen ble Jaime Sánchez liggende nede, og måtte gå av banen til fordel for Álex Martín.

Kun sekunder etter byttet skapte vertene kampens første store sjanse da et innlegg gikk tvers gjennom feltet til Añón på bakerste stolpe. Angriperen la ned ballen og klemte til, men en god ben-parade fra Belman hindret scoring. Ikke lang tid etter forsøkte Óscar seg nok en gang fra lang hold, men igjen uten hell. Like før halvtimen kom vertene fremover igjen, og kom til en god mulighet, men avslutning var for svak og endte utenfor.

Drøyt fem minutter senere skapte Dani Gómez en halvsjanse, men ballen trillet til slutt inn til målvakten. Kun sekunder før dommeren blåste i fløyta for at omgangen var over, så kom vertene fremover på ny. Etter flere gode kombinasjoner fikk de avsluttet, men Belman var igjen meget god, og hindret scoring. Mer ble verken skapt av vertene, eller gjestene i den første omgangen, og lagene gikk derfor til hvilen på 0-0 etter en meget rolig første omgang.

Det var vertene som hadde vært det beste laget, og skapte det meste i den første omgangen, og det gikk ikke lang tid i den andre omgangen før de gikk opp i føringen. Et hjørnespark ble slått inn i feltet, og Castilla klarte ikke å klarere ballen. Dermed holdt vertene i ballen inne i 16-meteren, og en ball ble til slutt chippet på bakerste, hvor Añón brystet ballen i mål til 1-0. Belman og forsvaret til Castilla ble totalt utspilt, og ropte til dommeren om offside - uten å bli hørt.

En drøy time ut i kampen gjorde Solari kampens første frivillige bytte, da ha tok av Mancebo og satte inn kantspilleren Franchu. Umiddelbart etter byttet var vertene frempå igjen med et langskudd, som strøk tverrliggeren til Belman, men endte over. Snaut 25 minutter før slutt fikk vertene ballen i nettmaskene igjen. Nok en gang gikk et innlegg tvers gjennom feltet, til mannen som ventet på bakerste. Ballen ble slått inn mot midten igjen, hvor Berrocal ventet, og sendte ballen over Belman og i mål til 2-0.

Solari forsøkte nok et offensivt bytte da han satte inn Campuzano for Toni rett etter scoringen. Dette hjalp imidlertid lite, for Pontevedra var organiserte defensivt, og Castilla hadde svært lite å true med. Grunnet en skade på Manu Hernando var Real Madrid sine unggutter nødt til å avslutte kampen med ti mann. Like før klokka viste 90 minutter kom kampens beste sjanse for gjestene, da Cristo ladet foten, og sendte den like over tverrliggeren. Flere sjanser ble ikke skapt, og det endte 2-0 i Pontevedra.

Banens Beste: Belman

Tror du Castilla må gjøre noen forandringer for å snu den dårlige trenden?