Extra large  n0y0840
SLITESEIER: Real Madrid tok til slutt alle tre poengene mot Getafe, men måtte kjempe til siste slutt.

Getafe 1-2 Real Madrid

Real Madrid slet seg til seier mot byrival Getafe lørdag ettermiddag.

Getafe 1-2 Real Madrid
Coliseum Alfonso Perez, Madrid
LaLiga Santander, Runde 8
Lørdag 14.oktober, kl: 16.15

0-1 Karim Benzema (39')
1-1 Nacho Fernández (55') - [Selvmål]
1-2 Cristiano Ronaldo (85') - Assist: Isco Alarcón

Lørdag ettermiddag var det igjen duket for spill i LaLiga Santander for Real Madrid, etter en landslagspause hvor flere spillere har sikret avansement til VM i Russland sommeren 2018. Flere sentrale spillere ble hvilt fra start mot lilleputten fra Madrid, noen grunnet skade, og andre grunnet tøft kampprogram. I tillegg til spillere som ble hvilt, så vendte også spillere som Benzema og Marcelo tilbake, og var i startoppstillingen mot byrivalen. Alt annet enn tre poeng ville være for dårlig, men Getafe har åpnet sesongen sterkt, og øynet håp om et poeng. 

Real Madrid: Casilla - Achraf, Nacho, Varane, Marcelo (Theo 72') - Lucas (Isco 72'), Kroos, Llorente, Asensio - Benzema (Mayoral 81'), Ronaldo

Getafe: Guaita - Djene, Cala, Antunes, Damian - Arambarri (Gonzalez 84'), Bergara - Jimenez (Portillo 15'), Fajr, Amath (Lacen 68') - Molina

Mye ball - få sjanser

Det var som ventet storebror Real Madrid som åpnet best, og hadde ballen i store deler av åpningen. Det var omsider lite som ble skapt fra begge lag, da Getafe forsvarte seg dypt og Los Blancos slurvet med pasningene. Vi må hele ti minutter ut i omgangen for å finne den første sjansen, hvor Marcelo fant Benzema i feltet. Franskmannen tok ned ballen på vakkert vis, og spilte videre til Ronaldo som ladet kanonen, men Guaita var kjapt nede og reddet. 

Fem minutter senere steg Ramos til værs på et hjørnespark, dog endte headingen over. Snaut tjue minutter ut i kampen kom vertene på deres første visitt, da de spilte seg rundt på kanten og slo inn mot Molina. Casilla var fullstendig på bærtur, og bommet på ballen, men heldigvis headet Molina over. En halvtime ut i kampen ble Real Madrid sin kaptein revet ned i feltet på et frispark, og Ramos ropte på straffespark, og dommeren blåste i fløyta - dog for offside. 

Tilbake med scoring

Få sekunder senere kombinerte gjestene flott, hvor Lucas spilte gjennom Cristiano, og portugiseren ladet foten fra omtrent 16 meter, men avslutningen gikk rett på Guaita fra skrått hold. Like etter var Marcelo i ferd med å rote det til for seg selv da han mistet ballen i forsvar, men Nacho avverget med en god brytning i feltet. Ti minutter før hvilen spilte Llorente frem Cristiano, og portugiseren flikket videre til Benzema med hælen, men avslutningen gikk like over. 

Kort tid senere var det Marcelo sin tur til å lade skuddfoten, og ballen hadde en god retning, men ble blokkert i feltet. Drøyt fem minutter før hvilen skulle vi omsider få kampens første scoring, etter en god prestasjon fra Benzema. Franskmannen fikk med seg ballen, dyttet den forbi en forsvarer og smelte ballen i hjørnet fra skrått hold. Vakkert fra Karim som spiller sin første kamp etter skadeavbrekket. Asensio forsøkte å finne Benzema med en stikker like før hvilen, men Guaita kom seg foran, og dermed gikk lagene til hvilen på 0-1. 

Lillebror utlikner 

Det var vertene som kom best i gang etter hvilen, og allerede etter et minutt kom Amath inn i feltet med ballen, men touchet ble for dårlig og ballen gikk ut over linjen. Snaut ti minutter ut i omgangen fikk Los Blancos to gigantiske sjanser, etter at Asensio og Benzema kombinerte fint, og førstnevnte fant Cristiano på bakerste. Portugiseren klarte ikke å score, men Guaita måtte gi en retur, som Marcelo sendte mot mål igjen, dog var Guita på plass og dyttet ballen over. 

Ti minutter ut i omgangen skulle omsider lillebror få sin utlikning. De rullet opp på siden og Fajr sendte ballen inn i feltet, hvor en uheldig Nacho taklet ballen i eget mål. Målet kunne dog vært annulert for offside, da Molina er offside-plassert og deltar i spillet. Real Madrid var nødt til å presse fremover, da et poeng ikke var godt nok, men Getafe la seg lavt og forsvarte seg bra. En drøy time ut i kampen fikk Ronaldo muligheten på frispark fra 20 meter, men forsøket endte et par meter til side for målet. 

Utrolig viktig scoring

Snaut tjue minutter før full tid fikk Real Madrid en enorm sjanse da et frispark fra Kroos ble stusset videre til Ronaldo av en motspiller. Portugiseren fikk ballen på bakerste stolpe, men klarte utrolig nok å sette den utenfor. To minutter senere satte Theo Hernández ballen i mål, men dommeren annullerte scoringen korrekt for offside. Ti minutter før slutt fikk vertene en ny stor sjanse da Portillo ble spilte gjennom, men angripere sendte ballen til side for målet. Like etter forsøkte Isco å spille frem Hakimi på bakerste stolpe, men unggutten nådde ikke frem. 

Fem minutter før slutt skulle Real Madrid omsider klare å sette ballen i mål. Isco sendte en magisk ball til Ronaldo som hadde løpt seg fri i feltet, og denne gang gjorde portugiseren ingen feil da han sendte ballen i nettet. Meget viktig for Los Blancos. To minutter før full tid ble Bergara spilt frem i feltet, men midtbanespilleren fikk ikke kraft i skuddet, og avslutningen trillet inn til Kiko. På overtid var Casilla i ferd med å servere vertene en enorm mulighet da han bokset ballen rett ut i returrommet, men avslutningen til Lacen endte like utenfor. Flere mål ble det ikke kampen, og Real Madrid tok dermed tre meget viktige poeng mot lillebror. 

Statistikk

Ballbesittelse: 63%
Antall skudd: 11
Skudd på mål: 5
Innlegg: 19
Hjørnespark:  7
Offside: 5

Spillervurderinger

Kiko Casilla (3): Slurver ved flere anledninger, og virker lite komfortabel denne kampen. Bommer totalt i feltet i første omgang, og har en dårlig boksing i andre omgang. Er heller ikke solid på scoringen, selv om han ikke kan klandres for den. Kommer ikke til å ta plassen fra Navas med slike prestasjoner. 

Achraf Hakimi (7 BB): Bunnsolid defensivt, og unggutten stormer opp langs siden gjennom hele kampen. Forsøker å kombinere med lagkameratene sine, bidrar med noen gode løp, og spiller på lav risiko. Flink til å følge med når Real Madrid kontrer, og er hurtig tilbake i forsvar igjen. Solid opptreden fra unggutten. 

Nacho Fernández (5): Har ikke veldig mye å jobbe med, og har heller ikke store vanskeligheter med det som kommer hans vei. Er dog litt slurvete med ballen ved enkelte tilfeller, og mister den et par unødvendige ganger. Helt ok kamp fra Nacho. 

Sergio Ramos (6): Er hakket bedre enn sin makker, og viser nok en gang hvilken trussel han er i feltet. Vinner duellene både offensivt og defensivt, og utgjør alltid en trussel i luftrommet. Spiller på det enkle, og er trygg med ballen. 

Marcelo Vieira (5): Ikke storslagent fra Marcelo, men backen returnerer akkurat fra en skade. Blir tidvis litt tilbakeholden offensivt, men har også noen meget vakre involveringer. Mister ballen i forsvar tidlig kampen, og kunne blitt straffet for det. 

Lucas Vázquez (2): Bidrar med absolutt ingenting denne kampen. Klarer ikke å komme seg forbi en forsvarer, verken med fart eller med ferdigheter. Bommer på en flere pasninger, og treffer ikke med innleggene. Løper som vanlig mye, men det holder ikke. 

Marcos Llorente (6): Kjemper utrolig hardt på midten, og gjør en god jobb i fasen hvor Real Madrid gjenvinner ballen. Spiller på lav risiko, er solid i duellspillet, og gjør en grei opptreden. Blir litt vell begrenset fremover. 

Toni Kroos (5): Uvanlig usynlig opptreden fra tyskeren. Styrer ikke spillet slik vi er vandt til å se han gjøre, og setter ikke sitt preg på kampen. Slår gode dødballer, men er alt for unøyaktig med pasningene i ettermiddag, da han treffer på under 80%. 

Marco Asensio (4): Får utrettet veldig lite, og blir ofte løpende midt i mellom. Gjør ingen skuddforsøk, og virker ikke like tent som han bruker å være. Har noen flotte detaljer her og der, men totalt sett en under par kamp fra Asensio. 

Karim Benzema (6): Gjør en meget vakker solo-prestasjon før målet sitt, da han får med seg ballen, dribler en forsvarer og scorer. Kombinerer tidvis flott med både Cristiano og Asensio, men utretter lite i den andre omgangen. 

Cristiano Ronaldo (2): Gjør omtrent ingenting bra denne kampen, med unntak av de avgjørende scoringen. Bommer på pasninger, slurver i mottak, skyter ikke når han har posisjon til det, og bommer på store sjanser. Får til slutt sitt første mål i LaLiga denne sesongen, men må opp mange hakk nå. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6): Tilfører som vanlig energi, og har noen flotte detaljer på banen. Dribler seg forbi et par mann, er trygg med ballen i beina, og spiller en magisk pasning til Cristiano som resulterer i mål. Trenger magikeren fra start, da han omtrent er lagets eneste forspiller per dags dato. 

Theo Hernández (5): Løper mye, og involverer seg offensivt, uten å prege kampen. Jobber begge veier, og virker mer og mer trygg for hver kamp han spiller. 

Borja Mayoral (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering, men jobber utrolig godt den korte tiden han er på banen. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6