Extra large  1am9515 0
FØRSTE STIKK: Real Madrid vant det første oppgjøret i Copa del Rey mot Fuenlabrada.

Fuenlabrada 0-2 Real Madrid

Los Blancos ble reddet av to straffemål i det første oppgjøret mot Fuenlabrada i Copa del Rey.

Fuenlabrada 0-2 Real Madrid
Estadio Fernando Torres, Madrid
Copa del Rey, 16.delsfinale
Torsdag 26.oktober, kl: 21.30

0-1 Marco Asensio (62') - [Straffespark]
0-2 Lucas Vázquez (79') - [Straffespark]

Rødt kort: Paco Candela (79')
Rødt kort: Jesús Vallejo (89')

Torsdag kveld var det duket for sesongens første oppgjør i Copa del Rey for Real Madrid, hvor Fuenlabrada var den første motstanderen. Vertene kommer fra en forstad sør for Madrid, og spiller til vanlig i den samme divisjonen som Castilla, hvor de for øyeblikket ligger på andreplass. Lagene skal møtes over to oppgjør, hvor det første spilles på Estadio Fernando Torres og returoppgjøret spilles på Santiago Bernabéu noen uker senere. Zidane valgte å ta ut en reservepreget tropp til det første oppgjøret, hvor de som til vanlig ikke spiller så mye skulle få vise seg frem. 

Real Madrid: Casilla - Achraf (Franchu 81'), Vallejo, Nacho, Tejero - Lucas, Llorente, Ceballos, Theo - Asensio - Mayoral

Fuenlabrada: Codina - Iribas, Díaz, Armando, García - Milla, Fernández (Portilla 46'), Ángel, Faile (Candela 72') - Quero (Annor 53'), Dioni

Lavt tempo og få sjanser

Det ble en meget rolig åpning på oppgjøret mellom et reservepreget Real Madrid, og Fuenlabrada på Estadio Fernando Torres. Gjestene hadde som forventet ballen langt mer enn vertene, men slet med å skape noe som helst fremover. Drøyt ti minutter ut i omgangen fikk Fuenlabrada frispark på siden av 16-metern. Ballen ble svingt inn i feltet, hvor Casilla stormet ut og boksen ballen i hodet på medspiller Achraf før de to nevnte kolliderte, samtidig som ballen snek seg utenfor stolpen. På det påfølgende hjørnesparket kom Miguel Ángel fri i feltet, og headet mot mål, men Casilla hadde full kontroll og reddet lett. 

Tjue minutter ut i omgangen fikk Real Madrid frispark ute på siden, og Ceballos gjorde seg klar. Spanjolen ble dog litt ubesluttsom og sendte frisparket rett i klypene på Codina. Syv minutter senere var gjestene frempå igjen, nok en gang etter corner. Ballen datt ned hos Armando som ikke klarte å skyte, og kula gikk derfor lenger inn i feltet hvor Iribas ventet, men headingen gikk rett på Casilla. Like etter halvtimen var rundet fikk Fuenlabrada en god mulighet da Quero fikk ballen i bakrom, men pasningen mot Faile ble snappet opp av Vallejo. Kort tid senere forsøkte Llorente seg fra langt hold, men avslutningen gikk langt over mål. 

Et minutt før hvilen kom omgangens største sjanse, og den første ordentlige til Real Madrid. Ballen ble svingt fra side til side før Achraf fant Lucas i feltet, men ballen ble klarert. Dog fanget Llorente opp klareringen på 20 meter, og klemte til på volley. Ballen hadde god retning, og smalt i tverrliggeren etter at Codina fikk fingertuppene på avslutningen. Et minutt senere fikk Mayoral sendt kula mot mål, og Codina fomlet litt, men hadde kontroll. Dermed ble det ingen scoringer i den første omgangen, etter labre prestasjoner og få målsjanser fra begge lag. 

Asensio er iskald

Den andre omgangen startet som den første hvor Real Madrid dominerte ballbesittelsen, men slet med å skape sjanser. Fem minutter ut i omgangen skjøt Lucas et innlegg mot Mayoral, og spissen tok i mot ballen, men klarte ikke å skyte før den ble klarert. Seks minutter senere var Lucas frempå igjen, denne gang valgte kantspilleren å skyte selv, men avslutningen gikk rett på Codina. Like etter timen var rundet så kom Achraf rundt på siden, og forbi García før han vendte snuten på mål, men på vei inn i feltet ble unggutten revet ned og dommeren pekte på krittmerket. Asensio gjorde seg klar, og var sikker da han sendte Codina feil vei til 0-1. 

To minutter etter straffemålet var Asensio frempå igjen, denne gang med et skudd fra 20 meter, men Codina hadde kontroll og reddet forsøket. Real Madrid fortsatte å presse på fremover, og 67 minutter ut i kampen sendte Ceballos gjennom Mayoral. Spissen ble presset hardt, men fikk sendt ballen mot mål, dog var Codina god igjen og dyttet ballen over tverrliggeren. Tre minutter senere fikk Mayoral sjansen igjen, denne gang på hodet etter et innlegg fra Achraf Hakimi. Angriperen sendte ballen mot hjørnet, men Codina vartet opp med en flott redning, og holdt vertene inne i kampen. 

Lucas dobler

Et snaut kvarter før slutt kom gjestene fremover igjen, da en lang ball ble spilt opp mot Mayoral. Spissen la igjen til Lucas som dro seg innover, og sendte ballen like utenfor stolpen med venstrefoten. Tolv minutter før slutt ble Theo Hernández revet ned i feltet i en duell med Candela, og igjen pekte dommeren på krittmerket. Candela mottok sitt andre gule kort i duellen, og Fuenlabrada ble med det redusert til 10 mann. Lucas Vázquez gjorde seg klar fra 11-meteren, og satte ballen i det samme hjørnet som Codina gikk, dog utenfor hans rekkevidde og i mål til 0-2. 

Drøyt fem minutter før full tid var det Ceballos sin tur til å forsøke seg fra distanse, og midtbanespilleren smelte til fra omlag 25 meter. Ballen duppet på vei mot mål, dog for sent og gikk like over tverrliggeren til Codina. To minutter før slutt fikk Fuenlabrada frispark på ca 20 meter, og Díaz klemte til. Forsøket gikk rett på Casilla, som måtte bruke to forsøk på å få kontroll på ballen. Kort tid senere ble Jesús Vallejo sendt i dusjen med direkte rødt kort etter en tøff takling på Milla. Dette vil si at midtstopperen debuterte med rødt kort for Real Madrid. Flere mål og flere sjanser ble det ikke, og kampen endte til slutt 0-2.  

Spillervurderinger

Kiko Casilla (5): Har en relativt rolig dag på jobben, og stopper de avslutningen som kommer hans vei. Er litt svak i feltarbeidet tidlig i kampen, men gjør en kamp helt på det jevne. 

Achraf Hakimi (5): Bommer på samtlige innlegg i den første omgangen, og sliter stort med å påvirke angrepsspillet positivt. Hever seg derimot noe i den andre omgangen, hvor han begynner å treffe på innleggene og skaffer straffespark. 

Jesús Vallejo (4): Får en meget rolig dag på jobben, og gjør ikke stort mer enn å bryte et par pasninger. God til å sette i gang, og er trygg med ballen i beina, men ødelegger debuten sin med det røde kortet. Ingen grunn til å stupe inn i taklingen der. 

Nacho Fernández (6): Har full kontroll bak, og styrer forsvaret bra. Vinner noen løpsdueller, og har ellers full kontroll på det som kommer hans vei. Blir ikke satt på de store prøvene.

Álvaro Tejero (4): Utretter svært lite, og blir ofte litt ubesluttsom. Slår ikke innleggene, og velger heller en trygg støtte-pasning. Må gi litt mer av seg selv offensivt, men har dog god kontroll defensivt. 

Lucas Vázquez (6): Er muligens den spilleren som forsøker mest av det hvitkledde. Gjør noen gode løp, og er involvert i omtrent alt som skjer fremover på banen. Har noen fine kombinasjoner, og noen gode innlegg. Får med seg en scoring på straffespark. 

Dani Ceballos (6 BB): Viser seg frem med flere flotte tekniske bidrag. Er trygg med ballen i beina, og kommer seg ut av vanskelige situasjoner med sine dribleferdigheter. Viser frem en flott skudd-teknikk, og er som Lucas den spilleren som er mest involvert. 

Marcos Llorente (6): Tar i mot ballen, ser opp og vrir, det er omtrent det Llorente gjør gjennom hele kampen. Vinner i tillegg tilbake et par baller, og har et meget godt skuddforsøk på volley i den første omgangen, men blir stoppet av tverrliggeren. 

Theo Hernández (3): Meget slapp forestilling fra unggutten. Spiller i en noe uvant posisjon, og virker litt utilpass. Mister ballen en rekke ganger, forsøker seg på noen dårlige pasninger, og gjør alt i alt en dårlig kamp. Blir tildelt et billig straffespark da han går ned i duellen med Candela. 

Marco Asensio (5): Gjør veldig lite ut av seg, og skuffer muligens litt. Forsøker seg med et par skudd, men faller alt for dypt i banen hvor han kun slår støtte-pasninger. Skaper lite, og er ikke en trussel mot mål. Får dog med seg en scoring etter et flott straffespark. 

Borja Mayoral (3): Veldig tam i den første omgangen, hvor man omtrent ikke ser den spanske angriperen. Får dog et par gode muligheter i andre omgang, men blir begge ganger stoppet av Codina. Må opp flere hakk. 

Innbyttere: 

Francisco Feuillasier (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Fuenlabrada? 

Pmn6