Extra large  2rm0063
TAP: Real Madrid gjorde en meget skuffende kamp da Girona kjempet hovedstadslaget i senk søndag ettermiddag.

Girona 2-1 Real Madrid

Real Madrid ble kjempet i senk av et godt Girona-lag på Montilivi søndag ettermiddag.

Girona 2-1 Real Madrid
Estadio Municipal de Montilivi, Girona
LaLiga Santander, runde 10
Søndag 29. oktober, kl. 16:15

1-0 Isco (11')
1-1 Cristhian Stuani (54')
2-1 Portu (58') - Assist: Pablo Maffeo

Søndag ettermiddag var det nok en gang tid for LaLiga-fotball for Real Madrid. Los Blancos kom ifra en lite overbevisende 2-0-seier mot Fuenlabrada i Copa del Rey, men de var avhengige av seier for å holde følge med Barcelona som slo Athletic Club lørdag kveld. Girona kom ifra et 0-2-tap mot Levante i Copa del Rey, og de sto bare med to seire i LaLiga i løpet av de ni første serierundene. Zinedine Zidane sendte utpå en kruttsterk startellever mot katalanerne, dette til tross for at Tottenham venter i en svært viktig Champions League-kamp til uken. 

Real Madrid XI: Casilla - Hakimi (Vázquez 65'), Varane (Nacho 45'), Ramos, Marcelo (Asensio 65') - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, Ronaldo

Effektivitet og balltap

Girona gikk ut i hundre fra første spark på ballen og fikk initiativet tidlig i kampen. Vertene presset Real Madrid meget hardt og vant ballen gang på gang. Det var også katalanerne som kom til kampens første store sjanse, da et innlegg fra Pablo Maffeo var centimetere unna å skru inn i mål etter drøyt ti minutter, men Kiko Casilla og Real Madrid-laget kunne takke stolpen for at det fortsatt sto 0-0 i Girona. Los Blancos satte i gang en kontring og ballen havnet til slutt hos Cristiano Ronaldo. Portugiseren klemte til fra rundt 20 meter og Girona-keeperen måtte gi retur. Der kom Isco i hundre og spanjolen banket inn 0-1-målet til gjestene.

Til tross for at gjestene fra Madrid var i føringen så fortsatte Girona å presse Real Madrid. Dette resulterte i at Los Blancos tapte ballen inne på egen banehalvdel ved flere anledninger. Det var flere ganger Girona kom i overtall mot Real Madrid-forsvaret, men Sergio Ramos & co klarte som regel å komme seg ut av det. Det var uvanlig mange balltap fra Real Madrid sin side, men Girona klarte ikke dra nytte av sløvheten fra hovedstadslaget. 

Nytt stolpetreff

Real Madrid slet med å etablere et overtak på Girona, og katalanerne var stadig på farlige visitter i Real Madrids 16-meter. Los Blancos spilte seg til en god mulighet etter drøyt 25 minutter da Cristiano Ronaldo mottok et innlegg fra Karim Benzema. Portugiseren avsluttet fra drøyt ti meter, men skuddet gikk rett på keeper og skapte lite trøbbel for Girona-keeper, Bono. Like etter inntok Ronaldo tilrettelegger-rollen da han slo et innlegg til Achraf Hakimi som avsluttet på volley, men skuddet ble blokkert. 

Real Madrid var inne i en bedre periode av kampen og etter en halvtime var Cristiano Ronaldo og Karim Benzema nære på å brodere seg igjennom hele Girona-forsvaret, men den siste pasningen ble for upresis. Snaut ti minutter før pause skulle derimot Girona treffe stolpen for andre gang i kampen. Et lang innlegg ble slått inn i Real Madrid-boksen og Griona-spiss, Portu, steg høyt. Spanjolens heading gikk i en bue over Kiko Casilla og i stolpen. Real Madrid hadde mer flaks enn de i grunn hadde lov til, men de ledet 0-1 da lagene gikk til pause etter de første 45 minuttene.

Hjemmelaget snur kampen

Girona fortsatte i samme tempo da de kom ut til andreomgang, og det var ikke lenge før vertene skulle få betalt for presset sitt. Den andre omgangen var snaut ti minutter gammel da Pere Pons satte fart mot Real Madrids 16-meter. 24-åringen passerte et par Real Madrid-spillere før Nacho fikk stoppet han, men dessverre for Real Madrid så havnet ballen hos Cristhian Stuani. Girona-spissen tok en to-fot-finte og passerte Nacho før han banket inn utlikningen på Montilivi, og lagene var like langt. Girona hadde fått blod på tann og det var ikke lenge til Kiko Casilla måtte plukke ballen ut av målet igjen.

Det hadde ikke gått fem minutter før Portu sendte hjemmelaget i føringen og Montilivi til himmels. En Girona-avslutning ble reddet av Kiko Casilla og returen havnet hos Pablo Maffeo. Den spanske høyrebacken klemte til, men det ble isteden en assist til Portu som hæl-flikket inn 2-1 til hjemmelaget. Scoringen skulle sannsynligvis vært annullert for offside, men Portu var såpass nære Kiko Casilla og Nacho at dommerteamet ikke fikk det med seg, og scoringen ble dermed stående.

Sluttspurt til ingen nytte

Real Madrid etablerte et umiddelbart press etter at Girona hadde gått opp i ledelsen, men de slet med å spille seg til store målsjanser. Ti minutter etter scoringen til Portu fikk Cristiano Ronaldo en stor mulighet på dødball, men avslutningen hans ble for svak. Zinedine Zidane svarte med å kaste innpå Lucas Vázquez og Marco Asensio og Real Madrid kastet alle mann i angrep, noe som etterlot store rom for Girona-spissene til å boltre seg i. Med drøyt 20 minutter fikk Gironas første målscorer, Stuani, en gedigen mulighet da han kom alene med Kiko Casilla, men heldigvis for Real Madrid gikk avslutningen like utenfor mål.

Real Madrid presset og presset, men slet virkelig med å skape sjanser. Løsningen ble som regel lange innlegg som havnet i klypene på Girona-keeper, Bono. Katalanerne bruket enhver mulighet til å dra ned tempoet i kampen og frustrere Real Madrid-laget, noe som blant annet resulterte i gult kort til Sergio Ramos. Real Madrid presset men det ville seg rett og slett ikke for hovedstadslaget, som tapte 2-1 for et godt Girona-lag som kjempet Los Blancos i senk.

Spillervurderinger:

Kiko Casilla (3): Casilla får ikke veldig mye å gjøre igjennom kampen, men han utviser på ingen måte noen trygghet. Spanjolen er svak i feltarbeidet og kan takke stolpen for at det ikke ble flere mål til hjemmelaget i dag. 

Achraf Hakimi (2): Etter et par gode kamper så var det lite som satt for Achraf i dag. Touchen satt ikke, han virket nervøs og pasningene var svake. Dette var en kamp unggutten helst vil glemme så fort som mulig.

Raphaël Varane (7 BB): Varane blir byttet ut til pause med en lyskeskade, som forhåpentligvis ikke er alvorlig. I den omgangen han er på banen er han tryggheten selv og den klart beste Real Madrid-spilleren. Real Madrid var et helt annerledes lag uten franskmannen i dag. 

Sergio Ramos (3): For kapteinen ble det også en dårlig dag på jobben i dag. Pasningene satt ikke, han ble passert gang på gang av Girona-spillerne og han gjorde totalt sett en meget svak kamp. 

Marcelo (2): Marcelo slet stort med å involvere seg og det var lite som satt for brasilianeren. Kombinasjonene satt ikke og pasningene var slurvete, og i likhet med mange av sine lagkamerater så gjorde Marcelo en av sine svakeste kamper på lenge.

Luka Modric (4): Den kroatiske magikeren slet med å få kontroll på midtbanen og i flere situasjoner mistet han ballen for lett. Modric prøvde å sette fart på, men det endte som regel i feilpasning eller balltap. 

Casemiro (4): Casemiro ble hengende en del etter i starten av kampen og lagde mange frispark i starten av kampen. Brasilianeren spilte seg noe opp i andreomgang, men gjorde totalt sett en svak opptreden sammen med resten av sine lagkamerater. 

Toni Kroos (2): Den som kanskje sviktet mest i Real Madrid-midtbanen i dag var Toni Kroos. Tyskeren virket frustrert i store deler av kampen og det var svært lite som satt for ball-fordeleren. Dødballene satt ikke, pasningene satt ikke, skuddene fløy himmelhøyt over mål og han tapte nesten samtlige nærdueller. En av hans dårligste kamper i Real Madrid-drakten.

Isco (6): Isco scorer kampens første mål i det som skulle se ut som en grei seier for Real Madrid, og han var også en av Los Blancos' bedre spillere i dag. Spanjolen prøver å åpne Girona-forsvaret gang på gang, men det ville seg ikke. Så ut til at han fikk en liten kjenning rett før slutt, men forhåpentligvis er det ingenting alvorlig. 

Karim Benzema (2): Franskmannen slet med å involvere seg i dag og gjør en svak kamp. Det ble for mye nesten, og alt for lite sluttprodukt. Kombinerer dårlig med Cristiano Ronaldo og gjør en svak kamp. 

Cristiano Ronaldo (3): Det stemte ikke mye for Cristiano Ronaldo i dag heller. Portugiseren kom seg til et par greie muligheter, men han sviktet i avslutning-øyeblikket. 

Innbyttere:

Nacho (3): Nacho kom inn for Raphaël Varane etter pause etter at franskmannen måtte forlate banen med skade. Spanjolen er uheldig i forkant av 1-1-scoringen, men sliter også til tider i duellspillet. 

Marco Asensio (2): Kom inn etter at Girona hadde kommet opp i føringen men slet med å involvere seg. Ble spillende i en slags ving-back-posisjon og klarte ikke utrette stort. 

Lucas Vázquez (1): I likhet med Marco Asensio så kommer han inn i jakten på utlikning, men spanjolen tilfører laget ingenting. Ingenting sitter for spanjolen. Innleggene er svake, pasningene er upresise, fintene blir lest som en åpen bok og han blir rett og slett som en juniorspiller i sin første senior-kamp. 

Er gullkampen tapt?

Pmn6