Extra large  1rm3670
IMPONERER: Philipp Lienhart har imponert med solide prestasjoner for Freiburg i Bundesliga den siste tiden.

Leiesoldatene - Lienhart imponerer

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal Peña Madridista Noruega følge Real Madrids utlånte spillere igjennom sesongen. Dette er spillere som forhåpentligvis kommer til å spille for Real Madrid en gang i fremtiden, samt spillere som er i andre klubber på jakt etter å få restartet karrieren sin. Denne sesongen skal vi følge Martin Ødegaards eventyr i Nederland, se hvordan Lucas Silva og Vinicius Junior gjør det hjemme i Brasil, følge med på hvordan James Rodríguez og Fábio Coentrão gjør sakene sine i Bayern München og Sporting CP og vi skal også følge lovende talenter som Federico Valverde i Deportivo La Coruña og Philipp Lienhart i Freiburg.

Martin Ødegaard – Heerenveen 

Etter en meget god september-måned har oktober vært skuffende for Heerenveen. Etter at de blå-hvite tapte sin første seriekamp mot Ajax 1. oktober så har de også tapt de tre påfølgende og de har dermed tapt alle kampene de har spilt i oktober. Martin Ødegaard har variert i prestasjonene, men han avsluttet måneden på godt vis da han ble tatt ut på det norske landslaget til deres landskamper i november. 

Ajax 1. oktober 0-4 (H) – Ødegaard og Heerenveen åpnet kampen svært godt og nordmannen kom til en gigantisk sjanse tidlig i kampen, men han sviktet alene med keeper. To kjappe scoringer før pause mot spillets gang sørget for at Ajax til slutt vant 0-4. Ødegaard gjorde en kamp på det jevne og kom seg til flere gode skuddmuligheter, men klarte ikke hindre Heerenveen i stortap mot laget fra Amsterdam. 

Utrecht 14. oktober 3-1 (B) – Ødegaard slet mer med å involvere seg mot Utrecht, og var i likhet med resten av Heerenveen-laget svake i 3-1-tapet. Nordmannen slo gode cornere, men klarte ikke gjøre det store ut av seg og spilte en relativt svak kamp.  

Vitesse 22. oktober 0-4 (H) – Det var lite som satt for Ødegaard og Vitesse da Heerenveen tapte mot Vitesse. Nordmannen kom seg til en skuddmulighet og hadde over 90% treffsikkerhet på pasningene sine, men han slet generelt med å involvere seg. Ødegaard ble byttet ut etter en drøy time og gjorde en svak kamp. 

AZ Alkmaar 29. oktober 1-2 (H) – Mot AZ Alkmaar og sine norske motstandere i Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø gjorde Ødegaard en god kamp. Nordmannen slo en fantastisk målgivende pasning på 1-0-scoringen til hjemmelaget, men etter to sene scoringer av AZ så endte det med tap. 18-åringen kom seg til to gode skuddmuligheter, men var ikke like sikker som tidligere i pasningsspillet. Ødegaard jobbet godt begge veier og gjorde en god kamp.

Lucas Silva – Cruzeiro

Det har vært en skuffende måned for Lucas Silva og Cruzeiro. Midtbanespilleren har tilbragt mesteparten av oktober på benken og det har blitt svært begrenset med spilletid på 24-åringen. Cruzeiro har dog vært i god form og tapte bare en av totalt seks seriekamper i oktober. 

Corinthians 1. oktober 1-1 (H) – Nok en gang ble Silva plassert på benken fra start av mot Corinthians. Brasilianeren ble byttet inn et kvarter før slutt for å trygge seieren, men en straffescoring sørget for poengdeling. Midtbanespilleren klarte ikke påvirke kampen i noen særlig grad på de minuttene han fikk på banen.

Ponte Preta 7. oktober 2-1 (H) – Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Grêmio 12. oktober 0-1 (B) – Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Coritiba 18. oktober 1-0 (H) – Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Atlético Mineiro 22. oktober 1-3 (H) – Lucas Silva ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Palmeiras 30. oktober 2-2 (B) – Etter flere kamper med benketilværelse for Lucas Silva fikk han endelig litt spilletid mot Palmeiras. Brasilianeren begynte på benken, men ble byttet inn da det var igjen rundt 20 minutter av kampen. Midtbanespilleren var solid i pasningsspillet, men en sen Palmeiras-scoring sørget for at det ikke ble tre nye poeng på Cruzeiro.

Federico Valverde – Deportivo La Coruña

Det har vært en skuffende måned for Deportivo La Coruña og Federico Valverde. Den uruguayanske midtbanespilleren har fått rikelig med spilletid, men i en uvant posisjon og prestasjonene har vært skuffende. Etter hjemmetapet mot Girona fikk Pepe Mel sparken som Deportivo-trener og Cristobal Parralos ble erstatteren. 

Eibar 15. oktober 0-0 (B) – Igjen fikk Valverde tillit fra start i en venstrekant-rolle. Uruguayaneren slet med å involvere seg og ble veldig anonym. Den tidligere Castilla-spilleren ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen og gjorde en svak opptreden. 

Girona 22. oktober 1-2 (H) – Også i hjemmetapet for Girona fikk Valverde tillit fra start i sin venstrekant-rolle. Uruguayaneren hadde mye ballinnehav, men slet ellers med å involvere seg og ble usynlig i spillet. Den tidligere Castilla-spilleren ble byttet ut etter en drøy time og gjorde en svak kamp i det som viste seg å bli Pepe Mel sin siste kamp som Deportivo La Coruña-trener.

Las Palmas 30. oktober 1-3 (B) – I sin Cristobal Parralos første kamp som Deportivo La Coruña-trener fikk endelig Federico Valverde tillit i en mer sentral rolle. Uruguayaneren var den Deportivo-spilleren med høyest treffsikkerhet på pasningene sine, men han slet med å involvere seg offensivt. Igjen så ble Valverde tatt av banen etter en times spill etter å ha gjort en grei kamp. 

Fábio Coentrão – Sporting CP

Det hat vært en måned med opp og nedturer for Fábio Coentrão og Sporting CP. Først delte de poengene med Porto, i en kamp Coentrão ikke spilte. Så tapte de knepent borte mot Juventus, før de smadret Chaves i hjemlig liga. Etter dette ventet en svak opptreden men tre poeng mot Rio Ave, før de så delte poengene med Juventus da de kom til Lisboa. 

Porto 1. oktober 0-0 (H) – Fábio Coentrão var ikke med i troppen. 

Juventus 18. oktober 2-1 (B) – I Champions League-kampen mot Juventus var Coentrão tilbake i startoppstillingen. Portugiseren gjorde en god defensiv kamp, men det ble begrenset med hva han fikk til offensivt. Coentrão ble byttet ut med rundt et kvarter igjen av kampen, men gjorde en god kamp mot Real Madrids finalemotstander. 

Chaves 22. oktober 5-1 (H) – Coentrão fikk nok en gang tillit fra start i hjemmekampen mot Chaves på venstrebacken. Portugiseren ble mye involvert og hadde en treffsikkerhet på 97% på pasningene sine. Portugiseren ble byttet ut rundt ti minutter før slutt men gjorde en god kamp.

Rio Ave 27. oktober 0-1 (B) – Mot Rio Ave slet Coentrão mer med å involvere seg og han ble mer usynlig offensivt. Portugiseren var solid i det defensive arbeidet og gjorde en helt grei kamp. 

Juventus 31. oktober 1-1 (H) –  Fábio Coentrão var ikke med i troppen. 

Philipp Lienhart – Freiburg 

Det har vært en varierende måned for Philipp Lienhart og Freiburg. Først tok de en sterk hjemmeseier mot Hoffenheim, før de så ble smadret på Allianz Arena og tapte 5-0. Så klarte de et sterkt uavgjort-resultat mot Hertha Berlin, før så østerrikeren pådro seg en kneskade. Midtstopperen spilte ikke i tapet mot Stuttgart og ventes å være ute i store deler av november med kneskaden. 

Hoffenheim 1. oktober 3-2 (H) – Philipp Lienhart spilte, i likhet med resten av Freiburg-laget, en meget god kamp da de slo Hoffenheim. Midtstopperen hadde imponerende 89% treffsikkerhet på pasningene sine og han var i tillegg en bauta i duellspillet. Østerrikeren var mye involvert og spilte en meget god kamp. 

Bayern München 14. oktober 5-0 (B) – Det ble mye forsvarsjobbing for Philipp Lienhart i oppgjøret mot Bayern München. Freiburg ble presset lavt og tapte stort, men Lienhart gjorde seg faktisk ikke bort. Østerrikeren flest taklinger av samtlige på banen og var i tillegg sterk i luftrommet. Midtstopperen slet mer i pasningsspillet, men gjorde en grei kamp til tross for stortap.

Hertha Berlin 22. oktober 1-1 (H) – Lienhart gjorde en god kamp da Freiburg og Hertha Berlin delte poengene. Østerrikeren var en av spillerne med mest ballinnehav i løpet av hele kampen, og han hadde i tillegg over 90% treffsikkerhet på pasningene sine. I jakten på den avgjørende scoringen ble midtstopperen byttet ut, men han gjorde absolutt en god kamp. 

Stuttgart 29. oktober 3-1 (B) – Philipp Lienhart var ute med skade.

James Rodríguez – Bayern München

Den nye måneden med ny trener har vært varierende for James Rodríguez. Først slet colombianeren med å få spilletid under Jupp Heynckes, før det så ble mer spilletid og bedre prestasjoner fra midtbanespilleren. Det ble ryktet at James var misfornøyd med tilværelsen under Heynckes, og at han faktisk ønsket seg tilbake til Madrid, men dette ble fort benektet. Det har vært en god måned for Bayern München under sin nye trener, og de tapte ikke en eneste kamp i løpet av oktober.

Hertha Berlin 1. oktober 2-2 (B) – James Rodríguez ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Freiburg 14. oktober 5-0 (H) – James Rodríguez ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Celtic 18. oktober 3-0 (H) – Etter to strake kamper på benken fikk James spilletid da Bayern slo Celtic i Champions League. James ble byttet inn med drøyt ti minutter igjen av kampen og klarte ikke sette sitt preg på kampen, men han fikk dermed sine første minutter som Bayern München-spiller under Jupp Heynckes. 

Hamburg 21. oktober 0-1 (B) – James Rodríguez fikk sin første kamp fra start under Jupp Heynckes da Bayern slo Hamburg. Colombianeren slet dog med å involvere seg og ble løpende svært mye imellom. James fikk tillit fra start i favorittposisjonen sin, men gjorde en svak kamp og ble byttet ut etter den første omgangen. 

RB Leipzig 28. oktober 2-0 (H) – Mot RB Leipzig fikk James tillit fra start i en venstrekant-rolle. Colombianeren scoret kampens første mål etter rundt 20 minutter og var en konstant trussel for Leipzig. James kom seg til flere gode skuddmuligheter og hadde en treffsikkerhet på over 90% på pasningene sine. Colombianeren slo gode cornere og ble kåret til kampens beste spiller.  

Celtic 31. oktober 1-2 (B) – Etter en imponerende opptreden RB Lepizig fikk James nok en gang tillit fra start mot Celtic, denne gang i en spissrolle som erstatter for skadede Robert Lewandowski. I en noe mer uvant rolle slet colombianeren mer med å involvere seg og ble forholdsvis usynlig. James gjorde en helt grei kamp da Bayern München tok et stort steg i retning videre avansement i Champions League. 

Vinicius Junior – Flamengo

Det har vært en skuffende måned for Vinicius Junior. Brasilianeren pådro seg en skade på trening tidlig i oktober, og ble holdt ute med denne helt frem til månedens siste kamp mot Vasco da Gama. Det ble lenge fryktet at skaden var alvorlig for unggutten, men han var bare ute i drøyt to uker. 

Ponte Preta 3. oktober 1-0 (B) – Vinicius Junior ble plassert på benken fra start av og ble byttet inn etter en drøy time. Brasilianeren prøvde å involvere seg mye og kom seg til en god skuddmulighet, men avslutningen gikk utenfor. Unggutten lyktes med alle driblingsforsøkene sine og gjorde et positivt innhopp, til tross for tap. 

Fluminense 12. oktober 1-1 (H) – Vinicius Junior var ute med skade.

Chapecoense 15. oktober 0-1 (B) – Vinicius Junior var ute med skade.

Bahia 20. oktober 4-1 (H) – Vinicius Junior var ute med skade.

São Paulo 22. oktober 2-0 (B) – Vinicius Junior var ute med skade.

Vasco da Gama 28. oktober 0-0 (H) – Etter å ha vært ute med skade i et par uker så var Vinicius Junior tilbake i aksjon mot Vasco da Gama. Brasilianeren startet på benken, men ble byttet inn med rundt 20 minutter igjen av kampen. Unggutten prøvde å involvere seg mye og gjorde et greit innhopp.

Hva syns du om de utlånte spillernes prestasjoner?

Pmn6