Extra large  1am7537
BEST: Mauro Silva sier Casemiro er verdens beste i hans posisjon.

Mauro Silva: - Casemiro er verdens beste

Den brasilianske midtbanespilleren mener Casemiro er verdens beste i hans posisjon.

Casemiro fortsetter å ta steg både for klubblag og landslag, og har blitt en viktig brikke begge steder. En som har bemerket seg prestasjonene til den defensive midtbanespilleren er Mauro Silva, som spilte i samme posisjon for Deportivo La Coruña fra 1992 til 2005. Silva spilte for Deportivo i deres beste periode, og var en sentral spiller på laget som vant LaLiga i 1999/00, samt Copa del Rey 2001. I et intervju med MARCA har brasilianeren uttalt seg om Casemiro, og la i tillegg igjen en kommentar om Vinicius Júnior. 

En av nøklene til dette Madrid-laget er Casemiro. Hva syns du om han? 

Jeg elsker Casemiro, han er en av mine svakheter. Foran forsvaret så gjør han alt bra, og han tilfører trygghet til hele laget. Han beveger seg alltid intelligent, og nå har han lagt scoringer til sitt repertoar. For meg, så er han verdens beste i sin posisjon. 

Kjenner du han?

Ja, vi har et godt forhold. Jeg møtte han på landslaget, da jeg hjalp Dunga. Casemiro er en flott person, ydmyk, hardtarbeidende, en god ektemann, en god far. Han er den spilleren man alltid ønsker å ha på ditt lag, fordi han kun bryr seg om det kollektive. Dette er også en hans hemmeligheter, hans ydmykhet og generøsitet. 

Hvilket tips ville du gitt han?

Vi spiller i samme posisjon, og han kjenner jobben veldig godt. Han vet hva han er nødt til å gjøre, og er ikke en spiller som søker oppmerksomhet på gressmatta. Om han ønsker å gjøre flere ting, så må han gjøre mer for å bli lagt merke til. Det ville ikke vært den samme Casemiro, og han hadde ikke spilt så bra. Han er en spiller som aldri forsøker å utmerke seg, men samtidig alltid gjør det. En nøkkel-spiller i alle hans lag. 

Anser du han som viktig for Brasil? 

Ja, i dag er han både en nøkkel-spiller for Madrid og landslaget. Det er ingen andre som han, i hans posisjon. 

Vinicius Júnior, hva kan du fortelle meg om han? 

Jeg har ikke sett han nok til å ha et perfekt formet syn, men ut i fra det jeg har sett, så er det klart at han har et enormt potensiale. Vi må deretter se om han lever opp til forventningen som er skapt rundt han. Noen ganger så skaper så mye håp et enormt press. 

Er du enig med Mauro Silva? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07