Extra large carvajal og lucas codere
AKADEMI-SPILLERE: Både Dani Carvajal og Lucas Vázquez snakket med Codere før kampen mot Borussia Dortmund.

Carvajal: - Det motiverer dem

Dani Carvajal og Lucas Vázquez har snakket med Codere i forkant av kampen mot Borussia Dortmund.

Real Madrid har ved flere tilfeller fått på seg et rykte for å være en klubb som kun henter stjernespillere, og ikke produserer noen selv. Dette har omsider endret seg de siste årene, hvor flere og flere spillere fra La Fábrica tar steget videre til enten Real Madrid, eller en annen klubb i en av de europeiske ligaene. Prosessen kan være at Los Blancos selger spillerne de har tro på med en tilbakekjøps-klausul, slik at de skal få utviklet seg videre i en annen klubb, spillerne kan lånes ut eller ikke få fornyet kontrakt. 

For øyeblikket er det rett i underkant av 10 spillere som har gått gradene i eller vært innom akademiet til Real Madrid. Spillere som Luca Zidane, Casilla, Carvajal, Nacho, Achraf, Llorente, Vázquez og Mayoral har alle en fortid i La Fabrica, mens en spiller som Casemiro var innom på lån. I forkant av oppgjøret mot Borussia Dortmund i Champions League har to av spillerne som har tatt steget fra La Fábrica til førstelaget snakket med Codere, og sa følgende: 

Dani Carvajal: 

Kampene mot Borussia er alltid veldig vanskelige. De har veldig hurtige spillere, og de spiller veldig god fotball. Vi ønsker å gi våre fans en siste ting å glede seg over fra gruppespillet. 
Vi var ikke i stand til å fullføre på toppen av gruppen, men det skjedde også i fjor, og da endte vi opp med å vinne turneringen, så jeg tror ikke at noen av de som vant deres gruppe ønsker og trekke oss i den neste runden.  

Motivasjon til å vinne

Hver sesonger så ønsker både spillere og trenere å starte på nytt. Vi setter oss alltid kortsiktige mål, og det er det som er viktig i verden innenfor idrett. Atletene som har vunnet mye har gjort det på grunn at de har en imponerende sult etter å vinne. 

Referanse til akademiet

Jeg er en av akademi-spillerne som er en del av førstelaget, og jeg føler meg som en referanse for resten av akademiet. Jeg forsøker å hjelpe dem. Det er noe spesielt, fordi for kun noen få år siden så var jeg den ungen som ønsket å bli en del av førstelaget. At de ser en spiller som har gått gradene til førstelaget, og samtidig er fra Madrid, det gir dem håp og det motiverer dem. Ettersom du går gjennom de forskjellige aldersgruppene så føler du deg nærmere og nærmere målet til enhver akademi-spiller, nemlig å spille på LaLiga. Jeg håper at jeg kan legge opp i denne klubben.  
Etter å ha måttet ta en pause, så har det vært positivt for meg å finne formen, ha en mini pre-season og fysisk så føler jeg meg veldig bra. 

Lucas Vázquez: 

 Både personlig og kollektivt så forbedrer vi oss med tanke på prestasjonsnivåer og resultater. Hver uke så gjør vi ting bedre, og det er det viktigste. Vi nærmer oss kampen på onsdag, og vi ser virkelig frem mot den, fordi det er alltid svært hyggelig å spille for Real Madrid i Champions League. I tillegg er den foran våre fans, vi ønsker å avslutte gruppespillet med en seier. 
Jeg har vært med på noen meget gode øyeblikk i Real Madrid. Min første kamp var utrolig, og min første Champions League-kamp var også noe spesielt... Det er en drøm å være her, og det vil være en drøm å legge opp i denne klubben, men jeg håper det enda er lenge til.  

Akademiet 

Mitt råd til akademi-spillerne er å jobbe hardt og kjempe for deres drømmer, for meg ydmykhet og hardt arbeid så kan får du igjen for det du nedlegger på veien mot å nå målet ditt. 

Hva syns du om det Carvajal og Lucas sa? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07