Extra large  2rm4664
PLAY-OFF: Dani Gómez sikret play-off for Real Madrid Juvenil A med sin scoring 20 minutter før slutt.

Russisk motstand for Juvenil A

Real Madrid Juvenil A møter Krasnodar i play-off om en plass videre i UEFA Youth League.

Guti sitt Juvenil A hadde kniven på strupen da de møtte Borussia Dortmund U-19 i kampen som avgjorde gruppen i UEFA Youth League. De tyske ungguttene ville sikre avansement med poeng mot Juvenil A, mens kun tre poeng var godt nok for Guti og hans menn. Det startet på den verste tenkelige måten for Real Madrid sine unggutter da Dortmund ble tildelt straffespark etter 15 minutter, og stjerneskuddet Sancho sendte Moha Ramos feil vei.

Juvenil A ga omsider ikke opp etter scoringen på det billige straffesparket, og kun åtte minutter senere utlignet Óscar på vakkert vis. Unggutten ladet foten på frispark fra drøyt 20 meter, og skrudde frisparket vakkert over muren og i det lengste krysset. Juvenil A var nære å få målet som skulle sende de i ledelsen like før pause, men forsøket gikk like utenfor. Tjue minutter før full tid kombinerte ungguttene flott, og en meget frekk pasning fra Alberto spilte fri Gómez i feltet. Angriperen var iskald alene med målvakten og sendte Juvenil A i føringen.

På overtid var Juvenil A nære å score 3-1, men det endte til slutt 2-1 og dermed gikk Guti og hans unggutter forbi Borussia Dortmund U-19 på tabellen. De tre poengene var nok til at Juvenil A sikret den viktige play-off plassen, og videre avansement i turneringen var fortsatt innenfor rekkevidde. Mandag formiddag ble trekningen av 8.delsfinalene i Champions League annonsert, og samtidig annonserte UEFA hvilke lag som skulle møtes til play-off i Youth League.

Krasnodar var laget som ble trukket opp som Real Madrid Juvenil A sin motstander, og dermed møtes turneringens to toppscorere til dyst. Ivan Ignatyev har scoret ti mål på fire kamper for det russiske laget, og topper listene foran Dani Gómez som har syv. I tillegg til toppscoreren har Krasnodar også spilleren med flest målgivende pasninger i Magomed Suleymanov, med hans seks. Krasnodar kvalifiserte seg til play-off med seier over tyrkiske Kairat (11-2), og armenske Honvéd (9-1), men har enda til gode å møte en tøff motstander.

Play-off kampene skal avholdes 6 og 7.februar, hvor alle lagene som endte som gruppetoer skal spille kampene på bortebane. Gruppetoerne møter lag som har kvalifisert seg via hjemlige ligaer, eller lag som har kvalifisert seg grunnet seier i turneringer sammen med nærliggende land. Lagene som vinner play-off kampene går inn i utslagsrundene, og trekningen for 8.delsfinalen vil finne sted 9.februar i Nyon.