Extra large  80a7706
AVSLUTTET MED STIL: Real Madrid Castilla vant årets siste kamp 4-1 etter scoringer av Óscar, Seoane og Cristo.

Castilla-referat: Real Valladolid B

Real Madrid Castilla vartet opp med festfotball og sikret tre poeng i årets siste kamp hjemme i Madrid.

4-1 Cristo González (84')

Fredag kveld var det duket for årets siste Castilla-kamp i Segunda B, gruppe 1. Real Madrid Castilla kom ifra en god 1-3-seier borte mot Ferrol i forrige runde, og hjemme på eget gress ventet bunnlaget Real Valladolid B. Gjestene var dog også i god form, og laget fra Valladolid hadde vunnet sine to siste seriekamper. Real Madrid Castilla hadde kommet seg etter den svake starten på sesongen og var ubeseiret siden slutten av oktober, og det var med andre ord to lag i god form som møttes i Madrid denne fredagskvelden.

Real Madrid Castilla XI: Belman - Martín, Sánchez, León, Reguilón - Seoane, Ciscar - Franchu (Fidalgo 58'), Óscar (Campuzano 69'), Quezada - Cristo (Molina 87')

Det var hjemmelaget som tok tak i kampen fra start av og det var lett å se at Castilla ønsket å avslutte året med stil. Allerede etter fire minutter kom hjemmelaget til en grei mulighet da Cristo González la igjen ballen til Luismi Quezada. Den omskolerte venstrebacken smelte til fra utsiden av 16-meteren, men skuddet gikk likeutenfor målet til Real Valladolid B. Etter 12 minutter spilt skulle dog vertene gå opp i ledelsen. Franchu ble dratt ned ute på sin høyreside og Castilla fikk frispark langt ute til siden. Der sto Óscar Rodríguez og Luismi Quezada. Sistnevnte hoppet over ballen før Óscar valgte å avslutte og ballen ble dermed slått innoverskrudd. Avslutningen tok Real Valladolid B-keeper, Tanis, på sengen og ballen smalt inn ved nærmeste stolpe og Castilla var i føringen.

Det skulle ikke gå lenge før ballen lå i nettet for andre gang i kampen. Luismi Quezada snappet opp ballen fra et slapt Real Valladolid B-forsvar, og unggutten satte på turboen. Quezada fosset nedover sin venstreside før han så slo inn i boksen. Der kom Jaime Seoane stormende og midtbanespilleren skled inn 2-0-scoringen til vertene etter bare et drøyt kvarter. Hjemmelaget var i støtet og bare noen minutter senere var nevnte Quezada involvert i en ny sjanse, men denne gang ble skuddet reddet og returen fra Sergio Reguilón  ble reddet. Cristo González fikk en eventyrlig mulighet til å sette 3-0-målet etter 20 minutter, men da han ble spilt alene med keeper av Jaime Seoane så sviktet den tidligere Tenerife-spilleren og avslutningen ble reddet.

Etter noen hektiske første 20 minutter roet kampen seg etterhvert ned. Real Madrid Castilla styrte banespillet, men de kastet ikke alle mann i angrep i jakten på den tredje scoringen. Venstreback Sergio Reguilón fikk en god mulighet til å sette inn dagens tredje scoring etter en snau halvtime da han ble spilt igjennom av Óscar Rodríguez, men skuddet sklei av venstrefoten til backen og avslutningen gikk utenfor. Et par minutter senere kom gjestene til sin største sjanse i kampen da Jaume Ciscar mistet ballen langt inne på egen halvdel. En Real Valladolid B-spiller kom alene med Javier Belman, men avslutningen var svak og gikk utenfor målet.

Mot slutten av omgangen kom begge lag til sjanser. Først var det Franchu som fikk en mulighet til å sette inn dagens tredje scoring. Argentineren dribler seg forbi flere Real Valladolid-spillere før han avsluttet med høyrefoten, men skuddet ble reddet. Rett før pause kom gjestene seg til en god mulighet på corner, men Javier Belman hadde god kontroll på headingen. Dermed ledet hjemmelaget 2-0 til pause da lagene gikk i garderoben etter de første 45 minuttene og Real Madrid Castilla hadde sikret seg et glimrende utgangspunkt før den siste omgangen i 2017.

Den andre omgangen startet ikke med like stor Castilla-dominans som den første. Det var fortsatt hjemmelaget som styrte banespillet, men de slurvet på den siste tredjedelen av banen. Andreomgangen var ti minutter gammel da hjemmelaget kom til omgangens første mulighet. Det var Sergio Reguilón som gjorde et godt forarbeid før han slo inn til Jaime Seoane. Midtbanespilleren fikk avslutte uten press fra rundt elleve meter, men avslutningen var meget svak og gikk rett på keeper. Etter en drøy time var spilt skulle dog gjestene få sin utlikning. Real Valladolid B kontret etter en Castilla-corner og ballen havnet hos Luis Javier Suárez. Colombianeren satte fart nedover Castillas høyreside før han slo ballen inn til Miguel de la Fuente, som kriget inn reduseringen til bortelaget.

Det skulle dog ikke gå lenge før Castilla ledet med to mål igjen. Bare to minutter etter reduseringen fikk vertene frispark langt inne på Real Valladolid B sin halvdel. Jaume Ciscar tok frisparket raskt i retning Luismi Quezada, men ballen gikk i bortelagets kaptein, Mario Robles. Real Valladolid Bs keeper, Tanis, var på vei ut mot Luismi, og ble helt satt ut av spill av touchen til Robles. Målvakten måtte se ballen trille i mål og det sto 3-1 på Estadio Alfredo Di Stéfano. Etter dette ventet en rolig periode før det igjen ble flere gode sjanser i løpet av kampens sluttminutter.

Det var åtte minutter igjen på klokka da Cristo González kom seg til nok en stor mulighet. Den unge spanjolen var iskald, men avslutningen hans ble blokkert i siste liten og det så ikke ut til å være hans kveld. Det skulle dog ikke gå mer enn et par minutter før den tidligere Tenerife-spilleren fikk sin etterlengtede scoring. Luismi Quezada dro seg innover fra høyresiden og avsluttet. Skuddet ble reddet, men på returen var Cristo og unggutten satte inn Castillas fjerde scoring for dagen, og det var en tydelig lettet angriper som feiret scoringen sin sammen med sine lagkamerater.

Bare minutter senere fikk Castilla muligheten til å score sitt femte mål for dagen, denne gang var det Sergio Reguilón som fikk muligheten til å tegne seg på scoringslisten. Venstrebacken fosset fremover og dro seg innover i banen, før han avsluttet med høyrefoten. Skuddet ble reddet av gjestenes målvakt, og på returen vartet også burvokteren opp med en verdensklasseredning og nektet venstrebacken scoring. Stort mer skjedde det ikke i kampen og Real Madrid Castilla endte opp med å vinne 4-1 i årets siste seriekamp i Segunda B.

Castillas beste: Jaime Seoane