Extra large  he20381
DOBBEL: Lucas Váquez scoret to ganger, og Borja Mayoral spilte en målgivende pasning mot Numancia.

Real Madrid 2-2 Numancia

Det ble en skuffende returkamp mot Numancia på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-2 Numancia
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, 8.delsfinale
Onsdag 10.januar, kl:21.30

1-0 Lucas Vázquez (11') - Assist: Dani Carvajal
1-1 Guillermo Fernández (45') - Assist: Marc Mateu
2-1 Lucas Váquez (58') - Assist: Borja Mayoral
2-2 Guillermo Fernández (81') - Assist: Saul Garcia

Det ble en skuffende kamp for Real Madrid i helgen etter at de avgå poeng mot Celta Vigo. De kongehvite kom tidlig bakpå, men snudde det etter to hurtige scoringer av Gareth Bale. Los Blancos følte seg trygge på ledelsen, og Zidane byttet ut alle offensive krefter for å sikre seieren, rett før Celta utliknet. Onsdag var det omsider en ny mulighet for Zidane og hans spillere til å reise seg, da Numancia kom på besøk til mektige Santiago Bernabéu til returoppgjøret i Copa del Rey. 

Real Madrid: Casilla - Carvajal (Achraf 46'), Vallejo, Nacho, Theo - Ceballos, Llorente, Kovacic - Lucas, Mayoral (Casemiro 77'), Asensio (Isco 62')

Numancia: Munir - Medina (Exteberria 71'), Elgezabal, Garcia, Sierra - Calvo, Larrea - Nacho, Mateu (Milla 66'), Nieto - Marin (Guillermo 41')

Vázquez åpner ballet

Det var gjestene fra Soria som åpnet kampen best, og de presset vertene hardt de første snaue ti minuttene. Selv om de flyttet mange mann fremover, og hadde ballen mye, så klarte de ikke å skape noen farligheter. Like før klokka viste ti minutter skulle Asensio komme til den første sjansen for vertene. Unggutten dro seg innover i banen, og smelte ballen tilbake igjen, dog like utenfor stolpen. Det tok omsider ikke mange sekunder før ballen lå i mål, for da klokka viste ti minutter så stod det 1-0 til Los Blancos. 

Carvajal mottok ballen på siden, og sendte ballen inn i boksen mot Lucas på bakerste stolpe. Kantspilleren steg til værs og headet ballen i mål via bakken til 1-0. Perioden som fulgte etter målet ble i hovedsak dominert av Real Madrid, som virket til å ha full kontroll på oppgjøret. Tempoet i kampen ble vedlikeholdt, og vertene trillet ball med gjestene. Drøyt tjue minutter ut i oppgjøret forsøkte Lucas å score dagens andre fra langt hold, men avslutningen fikk for dårlig retning og gikk rett på Munir. 

Innbytteren utlikner

Like før halvtimen var det klabb og babb i feltet, hvor ballen endte opp hos Mayoral. Spissen headet mot Asensio, som dyttet ballen videre til Lucas, men Munir reddet. Dommeren valgte korrekt å blåse av situasjonen for offside. Da klokka nærmet seg halvtimen så kom gjestene litt mer inn i kampen igjen, og de kontret fremover i rommet Carvajal hadde etterlatt. Ballen ble videre lagt inn mot Marin, men Nacho var god og brøt innlegget. Los Blancos forsøkte å få et mål til før pause, og presset på fremover ved en rekke anledninger, men dårlige pasninger eller gode defensive involveringer fra gjestene, stod i veien.

 Det hjalp omsider ikke stort for vertene at de dominerte ballbesittelsen mot slutten av omgangen, for sjansene uteble. I omgangen siste ordinære spilleminutt satte gjestene i gang en meget solid kontring, hvor Mateu fikk ballen på siden, og kantspilleren slo et meget godt innlegg langs bakken. På bakerste stolpe ventet innbytter Guillermo, og angrepsspilleren satte ballen kontant i mål til 1-1. Kovacic fikk en skudd-mulighet på overtid, men klarte ikke å overliste Munir, og lagene gikk dermed til hvilen på 1-1. 

Lucas gjør det igjen

Den første omgangen avsluttet på verst tenkelig måte for Los Blancos, ettersom gjestene fra Soria scoret like før pausen. Pausepraten så omsider ut til å ha en viss effekt da de hvitkledde kom ut av garderoben, for Real Madrid dominerte voldsomt den første perioden. Kun et minutt gikk av den andre omgangen før Lucas dro seg forbi langs siden, og sendte ballen inn mot Asensio i boksen. Midtbanespilleren posisjonerte seg riktig, men en Numancia-forsvarer kom seg på riktig side og fikk avverget. Et par minutter senere forsøkte gjestene sin La Rea seg med et skudd fra 25 meter, dog endte det langt over. Fem minutter ut i omgangen var Ceballos god da han trakk seg innover i banen, og avsluttet tilbake, dog så ble avslutningen for svak og trillet inn til Munir. 

Snaut fem minutter senere var samme mann frempå igjen, denne gang dro han seg forbi forsvareren med en elasticó-finte, før han sendte ballen inn i boksen. I feltet ventet Nacho, som fikk tid til å vende rundt, og lade skuddfoten, men avslutningen strøk tverrliggeren. En god sjanse for vertene. Like før timen var spilt skulle Real Madrid omsider gå opp i ledelsen igjen. Asensio ble spilt fri av Kovacic, og den unge spanjolen prikker deretter ut Mayoral i feltet. Angrepsspilleren stusses ballen ned mot Lucas Vázquez, og kantspilleren smelte ballen i nettaket. Dermed sikret han seg sitt andre mål for kvelden, etter et meget flott angrep av Los Blancos. 

Akkurat som mot Celta Vigo

Real Madrid fortsatte å kontrollere kampen etter målet, og drøyt fem minutter etter scoringen fikk Isco muligheten til å øke. Magikeren plukket opp en løs ball i feltet, dro seg litt innover i banen, og sendte kula tilbake igjen, men fikk ikke nok kraft i avslutningen til å true Munir. Kort tid senere ble Theo spilt på løp langs siden, og den franske unggutten sendte et knallhardt innlegg inn i boksen, dog litt for hardt og ingen hvitkledde spillere rakk ballen. Snaut tjue minutter før full tid fikk vertene en dobbeltsjanse, da Nacho ble spilt fri på høyresiden. Kantspilleren la ballen til rette og klemte til, men Casilla reddet. Sisteskansen måtte omsider gi en retur, som Nacho snappet opp før han sendte ballen mot Guillermo, og innbytteren forsøkte seg på en frekk hæl-flikk, men Casilla hadde kontroll. 

Kort tid senere var Achraf på vei fremover i banen, og høyrebacken ble spilt opp i feltet, hvor han forsøkte en blanding av pasning og skudd, uten hell. Drøyt ti minutter før slutt var gjestene igjen farlig frempå igjen, hvor ballen ble slått inn i feltet, og der ventet Milla som fikk en fot på den, men Kovacic gjorde en god jobb og hindret scoring. Gjestene fortsatt å holde i ballen, og et par minutter senere ble et innlegg slått mot Guillermo i feltet. Angriperen med en fortid i Athletic Club, knuste Nacho i feltet og headet ballen vakkert i det lengste hjørnet. En heading tidligere kollega Aduriz hadde vært meget stolt av. Real Madrid forsøkte å svare, nærmest kom Isco som skrudde en ball like over krysset kort tid etter scoringen, men det ville seg ikke. Dermed ble det en repetisjon av kampen mot Celta Vigo, hvor Zidane ønsker å sikre seieren, men planen slår feil og det ender uavgjort. 

Spillervurderinger

Kiko Casilla (5): Gjør en grei kamp, kan ikke klandres for noen av scoringene. Har ellers brukbar kontroll, og gjør tidvis gode utspill. Blir ikke satt på de store prøvelsene. 

Dani Carvajal (5): Er med fremover i begynnelsen av kampen, og slår den målgivende pasningen på det første målet. Samtidig så er det i rommet han har etterlatt det første målet til Numancia kommer. Må opp noen hakk. 

Jesús Vallejo (6): Spiller med en enorm ro. Vinner løpsduellene, slår gode pasninger, er sterk i luftrommet, og viser nok en gang hva han kan tilføre. Burde muligens fått sjansen fra start sammen med Varane? 

Nacho Fernández (5): Gjør stort sett en god kamp, men er litt på etterskudd på begge målene. Klarer ikke time løpet godt nok på den første scoringen, og blir regelrett knust på den andre. Eller god kontroll defensivt, og er tidvis med fremover. Har en god avslutning, dog like over. 

Theo Hernández (3): Er aktiv opp langs venstre-siden, men nøler for ofte, og klarer ikke å utrette noe med ballen i beina. Pasningene sitter ikke, og det gjør heller ikke innleggene. 

Mateo Kovacic (6): Har en rekke god løp, og viser som vanlig frem sitt enorme rykk med ballen i beina. Flink til å komme forbi ledd, men misser tidvis med pasningene. Har et godt skudd like før pause. 

Marcos Llorente (5): Jobber godt i den defensive rollen, hvor han bryter opp og sprer baller. Blir omsider ikke så mye involvert i kampen, og mangler det siste lille når det kommer til avgjørende pasninger. 

Dani Ceballos (5): Har noen flotte dragninger, og er mye involvert på midten. Skuddene sitter omsider dårlig, og det mangler kraft for at det skal bli farlig. Helt ok kamp. Viser frem god teknikk med en vakker elasticó. 

Lucas Vázquez (7 BB): Jobber som vanlig utrettelig, og har virkelig tatt vare på sjansene han har fått den siste tiden. Scorer to mål, et med hodet og et på bakgrunn av god posisjonering. Flink til å skape uro hos motstanderne, og er soleklart den beste for Los Blancos. 

Borja Mayoral (4): Får ikke involvert seg nevneverdig i den offensive delen av spillet. Blir brukt som et oppspillspunkt, og får nærmest ingen baller å jobbe med. God headingen på mål nummer to. 

Marco Asensio (4): Er med i oppbyggingen av spillet, spesielt i starten av kampen, men klarer ikke å sette sitt preg på oppgjøret. Skuddene blir for dårlig plasserte, og pasningene sitter ikke helt, det samme gjelder løpene. Må opp noen hakk. 

Innbytterne: 

Achraf Hakimi (4): Spiller en brukbar kamp, hvor han er aktiv opp langs siden gjennom store deler av omgangen, men det blir som vanlig bom på innleggene. Får en mulighet i feltet hvor han verken skyter eller spiller pasning, og må være mer besluttsom. 

Isco Alarcón (5): Kommer inn og er aktiv med en gang. Klarer omsider ikke å prege kampen stort, men viser at han vil, og har et par gode involveringer offensivt. 

Carlos Casemiro (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Numancia? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07