Extra large real madrid 15.12.2017
NY KAMP: En ny LaLiga-kamp venter for Real Madrid, og i morgen kommer Villarreal på besøk.

Før kampen: Villarreal (H)

Real Madrid håper å reise seg etter en skuffende kamp mot Celta Vigo når Villarreal kommer til Madrid.

Real Madrid - Villarreal
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 19
Lørdag 13. januar, kl. 16:15
Viasport 1 (Viaplay)

Real Madrid skuffet stort og gikk på nok et poengtap mot Celta Vigo forrige helg. Midtukekampen mot Numancia ble heller ingen suksess, da laget fra Soria klarte 2-2 på Santiago Bernabéu. Kampene kommer tett som hagl for Los Blancos om dagen, og i morgen er det duket for nok en tøff kamp i den spanske hovedstaden. Villarreal kommer på besøk til Santiago Bernabéu, og Real Madrid er helt avhengige av poeng dersom de ha los på Atlético Madrid, som i skrivende stund ligger på andreplass i LaLiga. 

Prioriteringer

Etter nok et poengtap mot Celta Vigo er sjansene for seriegull minimale for Los Blancos. I skrivende stund ligger Barcelona hele 16 poeng foran Real Madrid, selv om Los Blancos riktig nok har spilt en kamp mindre grunnet deltakelse i FIFA Club World Cup. Atlético Madrid ligger ni poeng bak laget fra Catalonia, og for Zinedine Zidanes mannskap blir det nok å kjempe om andreplassen bak det som sannsynligvis blir gullvinneren i LaLiga. Et annet lag Real Madrid må ta seg forbi er Valencia. Los Che ligger fem poeng foran Real Madrid, og i skrivende stund er Real Madrid nærmere 5. og 6. plassen i LaLiga enn Valencia på 3. plass.

Til tross for at Real Madrid bare klarte 2-2 mot Numancia så gikk de helhvite videre i Copa del Rey med 5-2 sammenlagt. I kvartfinalen venter Leganés, og det gjenstår nå å se hvordan Zinedine Zidane komponerer laget. Så langt i Copa del Rey har det vært et reservepreget lag som har spilt kampene, men siden LaLiga-gullkampen ser tapt ut, hva er smartest fremover? Bør Zidane starte med et reserve-preget mannskap mot Villarreal, for så å toppe laget mot Leganés, eller bør han starte med de antatte beste mot Villarreal?

En joker på benken?

Tatt i betraktning startelleveren som begynte kampen mot Numancia, så er det forventet at Zinedine Zidane kommer til å starte med et toppet lag i morgendagens kamp. Det vil si at spillere som Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og Luka Modric, som alle ble hvilt mot Numancia, kommer til å starte oppgjøret. Det vil si at spillere som Lucas Vázquez, Marco Asensio og Mateo Kovacic alle kommer til å bli henvist til benken. Det vil isåfall si at Real Madrid har en skikkelig formspiller på benken som de kan kaste innpå om de sliter med å låse opp Villarreal-forsvaret.

Lucas Vázquez har nemlig vært i en forrykende form i det siste, og særlig i de to Copa del Rey-kampene har den tidligere Castilla-spilleren vist god form. I det første oppgjøret mot Numancia var det Lucas som skaffet Real Madrid begge straffene som ble til 0-1 og 0-2-scoringene. I returkampen mot laget fra LaLiga 1|2|3 var det også 26-åringen som skaffet Real Madrid begge scoringene, til tross for at kampen endte 2-2. De kampene spanjolen heller ikke har scoret, så har han levert gode prestasjoner i det siste. I forhold til forrige sesong, hvor innleggene sjeldent satt og den tidligere Castilla-spilleren ble løpende mest imellom, så har han i det siste vært et friskt innpust når han har blitt byttet inn, og han kan fort levere nok en god kamp når Villarreal kommer på besøk i morgen. 

Motstanderen

Villarreal startet sesongen meget svakt, men etter en dårlig høst har laget fra kysten tatt seg opp. I slutten av september fikk Fran Escribá sparken som Villarreal-trener, og inn kom reservelagstrener Javier Calleja. Villarreal tok seg dog videre fra sin gruppe i Europa League, og i 16-delsfinalen venter franske Lyon, med Mariano Díaz i spissen. I Copa del Rey ble Javier Callejas mannskap sendt ut på bortemålsregelen etter å ha spilt 2-2 mot Leganés over to kamper. Etter tre strake tap i LaLiga mot henholdsvis Sevilla, Leganés og Barcelona, så har ikke Villarreal tapt siden 17. desember. Siden den gang har den gule ubåten vunnet 1-0 mot både Celta Vigo og Valencia, før de spilte 1-1 mot Deportivo La Coruña forrige helg.

Det blir ofte gjort store utskiftninger i troppen til Villarreal hver sommer. Spillere forlater klubben, og spillere ankommer, det var også scenarioet forrige sommer. Tyrkiske Enes Ünal ble hentet fra Manchester City for €14 millioner, og det har vært en varierende start på Villarreal-oppholdet for spissen. Først ble han lånt ut til Levante midt i sesong grunnet lite spilletid, før Villarreal så valgte å avbryte lånet grunnet skadeproblemer. Den unge spissen scoret i forrige Villarreal-kamp mot Deportivo La Coruña. Carlos Bacca ble også hentet til den gule ubåten i sommer, da han ble lånt inn fra AC Milan, mens midtbanespilleren Pablo Fornals ble hentet fra Málaga for €12 millioner. 

Rubén Semedo ble også hentet til Villarreal for mye penger i sommer. Den portugisiske stoppergiganten ble hentet fra Sporting CP for €14 millioner, men også han har fått en varierende start på Villarreal-karrieren. For tiden er midtstopperen ute med skade, og han er ikke aktuell for morgendagens kamp. Det var også flere spillere som forlot klubben for mye penger i sommer. Argentinske Mateo Musacchio gikk til AC Milan for €18 millioner. Roberto Soldado og Jonathan dos Santos forlot også begge klubben, da henholdsvis til Fenerbache og Los Angeles Galaxy. Cédric Bakambu ble nylig solgt til Kina for over €40 millioner, og Villarreal har erstattet toppscoreren med å leie inn colombianske Roger Martínez fra Kina. 

Historie

Real Madrid og Villarreal har møtt hverandre 34 ganger opp igjennom historien. Av disse 34 oppgjørene har Real Madrid vunnet 21 ganger, mens Villarreal bare har vunnet tre ganger. Hele ti ganger har det endt med poengdeling mellom lagene, og det gjorde det også sist lagene møttes på Santiago Bernabéu. Første gangen lagene møttes i LaLiga-sammenheng var for snart 20 år siden. Den gang vant Real Madrid 4-1 etter to scoringer av Raúl, en nettkjenning av Predrag Mijatović samt en scoring av datidens kaptein, Fernando Hierro. Morgendagens kamp vil også by på et gjensyn med Denis Cheryshev. Russeren forlot Real Madrid til fordel for Villarreal i 2016. Cheryshev er skadefri og scoret i Copa del Rey-kampen mot Leganés tidligere i uken, kanskje byr han på problemer mot gamle lagkamerater på Santiago Bernabéu i morgen?

Forrige gang lagene møttes var i februar i fjor. Real Madrid var kjempet om seriegull og var avhengige av tre poeng borte mot den gule ubåten. Det var hjemmelaget som startet kampen best, og før timen var spilt lå Los Blancos under 2-0. Gareth Bale reduserte for Los Blancos, og Cristiano Ronaldo utliknet et kvarter før slutt. Noe som skjedde flere ganger forrige sesong var at Real Madrid avgjorde på slutten, og det var også dette som skjedde i denne kampen. Álvaro Morata ble kastet inn i jakten på seiersmålet og den spanske landslagsspissen satte inn 2-3-scoringen ti minutter før slutt, og Real Madrid kunne ta med seg tre poeng hjem til Madrid.

Mulig startellever: 

                                           Keylor Navas
                  Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
                         Modric, Casemiro, Kroos
                                                Isco
                                        Bale, Ronaldo

Vinner Real Madrid i morgen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07