Extra large cristiano ronaldo   marcelo 27.1.2018
SCORET: Cristiano Ronaldo og Marcelo sto for tre av Real Madrids fire scoringer da Los Blancos slo Valencia 1-4 lørdag ettermiddag.

Valencia 1-4 Real Madrid

Real Madrid svarte kritikerne med en fantastisk kamp da Valencia ble slått 1-4 i ettermiddag.

Valencia 1-4 Real Madrid
Estadio Mestalla, Valencia
LaLiga Santander, runde 21
Lørdag 27. januar, kl. 16:15

0-1 Cristiano Ronaldo (16') - [Straffespark]
0-2 Cristiano Ronaldo (38') - [Straffespark]
1-2 Santi Mina (58') - Assist: Dani Parejo
1-3 Marcelo (83') - Assist: Marco Asensio
1-4 Toni Kroos (88') - Assist: Mateo Kovacic

Lørdag ettermiddag var det nok en gang tid for LaLiga-fotball igjen. Real Madrid kom ifra et pinlig oppgjør mot Leganés og Copa del Rey-exit, og Los Blancos hadde med andre ord nok å bevise da de tok turen til Mestalla for å møte Valencia. Som sagt så kom Real Madrid ifra en skuffende kamp i Copa del Rey, men deres forrige LaLiga-kamp var 7-1-seieren mot Deportivo La Coruña. Valencia på sin side kom ifra å ha sikret Copa del Rey-semifinale, men de tapte sin siste LaLiga-kamp da de møtte Las Palmas på Gran Canaria i forrige serierunde. Zinedine Zidane mønstret et knallsterkt lag, og BBC var tilbake i startelleveren for første gang på 279 dager.

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modric (Kovacic 88'), Casemiro, Kroos -  Bale (Vázquez 68'), Benzema (Asensio 78'), Ronaldo

Straffescoring

Det var gjestene som kom best i gang på Mestalla og det tok bare drøyt fem minutter før Los Blancos kom seg til en gedigen mulighet. Ezequiel Garay og Neto i Valencia-forsvarte kommuniserte dårlig og ballen havnet hos Gareth Bale. Waliseren fikk ballen litt tett på seg og avsluttet på en touch, men dessverre for Real Madrid så kom Neto seg opp igjen og avverget skuddet. Et par minutter senere kom gjestene seg til sin første mulighet med tidligere Real Madrid-spiller Rodrigo. Spanjolen fikk avslutte fra utenfor 16-meteren, men heldigvis for Real Madrid så gikk skuddet en liten meter over målet til Keylor Navas.

Da kvarteret var spilt fikk man se et glimt av storhet av Real Madrid. Valencia hadde en corner, som ble klarert av Gareth Bale, før Toni Kroos stusset ballen videre. Ballen havnet så hos Cristiano Ronaldo som satte opp farten sin før han så spilte til Marcelo som hadde blitt med i kontringen. Brasilianeren spilte videre til Karim Benzema, som slapp ballen videre til Cristiano Ronaldo. Portugiseren tok en touch før han skulle avslutte, men så ble han taklet at tidligere Barcelona-spiller, Martín Montoya, og dommer Javier Estrada Fernández pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Cristiano Ronaldo iskald og sendte Real Madrid i føringen. 

Ny straffescoring

Etter målet tok Valencia mer over spillemessig, og Geoffrey Kondogbia var den første Valencia-spilleren som testet Keylor Navas. Etter snaut 25 minutter prøvde franskmannen seg på et langskudd etter å ha passert både Casemiro og Luka Modric, men Keylor Navas var med på notene og holdt unna. Snaut ti minutter før pause eksploderte Mestalla da Estrada Fernández nok en gang pekte på straffemerket. Dani Carvajal slo et godt innlegg mot Karim Benzema, men igjen var det Martín Montoya som ødela for sine lagkamerater. Den spanske backen gikk i ryggen på franskmannen, og Real Madrid ble tildelt sitt andre straffespark denne ettermiddagen.

Nok en gang var Cristiano Ronaldo iskald fra elleve meter og han doblet ledelsen for hovedstadslaget. Igjen så tok Valencia tak i kampen etter å ha sluppet inn, og de fikk en gyllen mulighet for redusering rett før pause. Santi Mina kom seg forbi Luka Modric på Real Madrids høyreside og nærmet seg Keylor Navas. Real Madrids målvakt gikk ut men Valencia-angriperen valgte å slå ballen inn til Rodrigo. Dessverre for hjemmelaget så fikk den tidligere Castilla-spilleren en veldig dårlig touch, og han bommet på det åpne målet fra rundt ti meter, til Mestalla-publikumets store fortvilelse. Dermed gikk Real Madrid til pause på stillingen 0-2.

Redusering og Valencia-press

Det var hjemmelaget som tok tak i kampen da lagene kom ut for å spille de siste 45 minuttene. Los Ché etablerte et enormt press, men i starten av omgangen slet de med å produsere sjanser. Hjemmelaget skulle dog få sin etterlengtede redusering etter en snau times spill. Valencia fikk en corner og Dani Parejo svingte ballen innover. Santi Mina løp seg fri fra Nacho og stanget inn reduseringen, og Mestalla eksploderte. Hjemmelaget fortsatte å presse Real Madrid, og snaut ti minutter kom de nok en gang til en gedigen mulighet. Valencia kombinerte på vakkert vis og ballen havnet hos Dani Parejo. Valencia-kapteinen avsluttet, men heldigvis for Real Madrid så la Keylor Navas igjen venstrefoten sin og reddet skuddet. 

Real Madrid hang i tauene og Valencia fortsatte jakten på redusering, men dette resulterte også i kontringsrom for Real Madrid. Et par minutter etter gigantsjansen til Parejo var Cristiano Ronaldo svært nære sin tredje scoring for dagen. Luka Modric spilte igjennom Gareth Bale. Waliseren satte på storfarten og parkerte Toni Lato før han la inn til Cristiano Ronaldo. Portugiseren nådde ikke helt frem til ballen og avslutningen satte ikke Neto på prøve. Real Madrid klarte etterhvert å ri av Valencia-stormen, men det var et Los Blancos-lag med marginer som fortsatt var i ledelsen på Mestalla.

Kampen punkteres

Real Madrid klarte å holde unna, og etterhvert fikk Madrid-laget mer kontroll på kampen. Det snek seg inn en følelse av at det siste målet ikke var scoret i denne kampen, og det stemte. Ti minutter før slutt skulle Los Blancos score sitt tredje mål i kampen. Marcelo fikk ballen ute på venstresiden og passerte noen Valencia-spillere før han spilte videre til Marco Asensio. Den tidligere Mallorca-spilleren spilte ballen tilbake til venstrebacken som tok en touch før han banket ballen i mål, og det sto 1-3 på Mestalla. Brasilianeren var tydelig lettet etter scoringen og det gikk mot tre poeng for Los Blancos.

Kampens siste mål var dog ikke scoret, og fem minutter senere måtte Neto plukke ut ballen av nettet for fjerde gang denne ettermiddagen. Først entret Mateo Kovacic banen til fordel for Luka Modric, og den tidligere Inter-spilleren brukte ikke lang tid på å bemerke seg. Marcelo spilte ballen inn til Toni Kroos som spilte ballen videre til Mateo Kovacic. Kroaten hæl-flikket ballen tilbake til tyskeren som satte ballen i mål med bredsiden og dermed sto det 1-4 i Valencia, og kampen var så definitivt avgjort. De siste minuttene ble en ren transport etappe, og Real Madrid vartet opp med en etterlengtet maktdemonstrasjon på Mestalla.

Spillervurderinger

Keylor Navas (7): Keylor Navas skal ha en stor del av skylden for at Real Madrid holdt unna Valencia-presset, særlig for sin redning på skuddet til Parejo. Målvakten har enkelte svake involveringer i luften, men på strek er han meget solid. 

Dani Carvajal (6): Carvajal gjorde ikke en like god kamp som sin makker på venstrebacken, men han gjør absolutt en god kamp. Høyrebacken gjør en meget god defensiv kamp, og han står også for innlegget som senere skaffer Real Madrid sitt andre straffespark. 

Raphaël Varane (7): Varane og Nacho hadde stort sett god kontroll på Valencia-angriperne i dag. Varane vant de flest av sine dueller, og han tjener som vanlig veldig mye på sin enorme fart. God kamp at landslagsspilleren i dag. 

Nacho (7): Til tross for å ha mistet markeringen på reduseringen så gjorde Nacho en god kamp. Spanjolen kriger med hjertet langt utenpå drakta. Han timer stort sett alle taklingene sine godt, er enorm i luftrommet og gjør ellers en god kamp. 

Marcelo (8-BB): For en kamp av Marcelo! Brasilianeren fortsetter den gode formen etter forrige helgs gode prestasjon med en glitrende kamp idag. Marcelo startet kampen litt svakt, da innleggene ikke satt og han etterlot seg store rom, men så spilte han seg veldig opp. Venstrebacken scorer et vakkert mål og er også sterkt delaktig i 1-4-scoringen til Toni Kroos, og han gjør totalt sett en meget god kamp.

Luka Modric (7): Da Real Madrid slet som mest var det Luka Modric som holdt laget sammen. Som vanlig så spilte han av seg presset på en vidunderlig måte og han var den som satte fart i Real Madrid-angrepet. Modric spiller en god kamp, men får ikke med seg noen målpoeng før han ble byttet ut til fordel for Mateo Kovacic fem minutter før slutt. 

Casemiro (5): Casemiro startet kampen på forferdelig vis. Verken pasningene eller taklingene satt og han mistet stadig ballen i farlige posisjoner. Dog så spiller brasilianeren seg opp etterhvert og han er viktig i gjenvinningsfasen i andreomgang da Real Madrid slet som mest.

Toni Kroos (7): Sammen med Luka Modric så gjorde også Toni Kroos en god kamp i dag. Tyskeren strødde om seg med pasninger og styrte tempoet i kampen. Midtbanespilleren fikk i tillegg med seg en scoring fem minutter før slutt og han gjorde en god kamp.

Gareth Bale (6): Waliseren klarte ikke å følge opp forrige helgs maktdemonstrasjon, og han ble til tider litt vel usynlig. Dog så glimtet han til med storhet av og til, før han så ble byttet ut etter en drøy time. Bale gjorde en grei figur iløpet av sin tid på banen, men det vil nok ta tid før Zidane lar han få spille en full kamp tatt skadehistorikken hans i betraktning.  

Karim Benzema (7): Karim Benzema startet sin første LaLiga-kamp i 2018 i ettermiddag, og franskmannen gjorde en god figur. Benzema kombinerte bra med Bale og Ronaldo i det offensive spillet, og han skaffet også Real Madrid straffespark. Benzema slo også pasningen som senere skaffet Real Madrid sitt første straffespark. Benzema gjorde en god kamp før han ble byttet ut til fordel for Marco Asensio med rundt et kvarter igjen av kampen.

Cristiano Ronaldo (8): Cristiano Ronaldo scoret to mål i ettermiddag, begge på straffespark. Portugiseren kunne fort hatt et hat-trick, men det ble med to scoringer. Portugiseren jobbet godt i det offensive spillet og gjorde absolutt en god kamp.

Innbyttere:

Lucas Vázquez (5): Lucas ble byttet inn til fordel for Gareth Bale med drøyt 20 minutter igjen av kampen. Spanjolen jobbet som vanlig som en helt og var også sterkt delaktig i Real Madrids 1-4-scoring. Til tross for dette så ble han allikevel løpende mye imellom uten å utrette så altfor mye, men han gjorde absolutt et godkjent innhopp.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til vurdering.

Mateo Kovacic (N/A): Spiller for kort tid til vurdering.

Hva syns du om dagens seier?

Pmn6