Extra large suite2

Hva gjør de nå?

Spillerne som vant Real Madrids Septima (7. Champions League tittel i 1998), hva holder de egentlig på med i dag?

Det er i år 20 år siden Real Madrid tok en ny etterlignet triumf i Europa da Juventus ble slått 1-0 i Amsterdam. Real Madrid hadde da gått over 30 år uten en tittel i Europas gjeveste turnering og Septima ble derfor en helt spesiell tittel for klubben og supporterne. Siden har Real Madrid vunnet fem titler til i 2000, 2002, 2014, 2016 og 2017.  Spillere som Ilgner, Panucci, Roberto Carlos, Sanchís, Hierro, Mijatovic, Hierro, Raúl, Seedorf, Karanka og Guti bidro alle til tittelen og hva driver de egentlig på med i dag? 20 år etter.

Bodo Ilgner
50 åringen fra Tyskland har ikke hatt en jobb innenfor fotballen siden han la opp i 2001. Ilgner har hus i Tyskland, Spania og USA og har tidligere uttalt at han gjerne skulle likt å være en sportsdirektør for en fotballklubb.

Cristian Panucci
Den italienske høyrebacken er nå blitt 44 år gammel. Panucci spilte fotball frem til 2010 før han la opp og er nå landslagsjef for Albania.

Roberto Carlos
Carlos er nå blitt 44 år gammel og la ikke opp før i 2011, som 41 åring. Hans siste klubb var Dehli Dynamos i India. Carlos jobber nå som fotballkommentator, i tillegg til at han har en ambassadør-rolle for Real Madrid. 

Manuel Sanchís
Stopperkjempen er nå blitt 52 år gammel og ga seg med fotball i 2001. Sanchís jobber som fotballkommentator for COPE i Spania, i tillegg til at han organiserer fotballturneringer for barn og ungdom. 

Fernando Hierro
Hierro er blitt 49 år gammel og jobber i dag som sportsdirektør for det spanske fotballforbundet. Han prøvde seg også som hovedtrener for Real Oviedo, i tillegg til at han har vært assistent i Real Madrid for fire år siden.

Clarence Seedorf
Nederlenderen spilte fotball helt til en alder av 38 år, men er nå blitt 41 år gammel og skoene er lagt på hyllen. Seedorf har prøvd seg som hovedtrener for Milan (uten suksess) og i Kina. Han ble for to dager siden bekreftet som ny hovedtrener for Deportivo la Coruña, frem til sommeren. 

Fernando Redondo
Redondo bor i Argentina og fikk for ikke lenge siden en trenerlisens i Madrid. Det er ikke umulig vi får se magikeren i en trenerrolle i ungdoms-systemet i klubben snart. 48 åringen ga seg med fotball i 2004 etter mange skader.

Christian Karembeu
Franskmannen er nå blitt 47 år gammel og jobber som  rådgiver for Olympiacos. 

Predrag Mijatovic
Montegrineren er blitt 49 år gammel og det er 20 år siden han scoret det berømte målet i Amsterdam som vant Septima. Mijatovic ga seg med fotball i 2004 og har siden både jobbet som sportsdirektør i Real Madrid under Ramón Calderón og hatt sine problemer med skattefuten i Spania. 

Fernando Morientes
Morientes jobber både som fotballkommentator og for MARCA. Han har også jobbet for Real Madrids cantera og for Fuenlabrada. Morientes er blitt 41 år gammel og hadde også et comeback for tre år siden da han spilte tre kamper for Santa Ana i Tercera i Spania.

Raúl
Raúl er blitt 40 år gammel og ga seg med fotball for tre år siden. Raúl jobber nå for Real Madrid og mange tror at han en dag vil bli hovedtrener i klubben.

Davor Suker
Kroaten er blitt 50 år gammel og ga seg med fotball i 2003. Suker er nå blitt en mektig mann i kroatisk fotball og er president for det kroatiske forbundet. 

José Emilio Amavisca
Den spanske vingen er nå blitt 46 år gammel og ga seg med fotball i 2005. Amavisca har prøvd seg som fotballkommentator, et yrke han visstnok ikke likte. Han skal heller ikke ha et ønske om å jobbe som trener.

Santiago Cañizares
48 åringen kommenterer på radio og TV og er visstnok også glad i å kjøre rally. 

Víctor
41 åringen har jobbet med fotball siden han la opp i 2008. Víctor har jobbet som assistent for Getafe, Sevilla og Olymapicos, og siden vært hovedtrener for Deportivo, Olympiacos og Real Betis.

Fernando Sanz
44 åringen ga seg med fotball i 2006 og har siden jobbet i Málaga og er nå ambassadør for La Liga i Midtøsten, takket være hans kontakter via Málaga sine eiere. 

Savio
Den brasilianske lynvingen er nå blitt 44 år gammel og spilte sine siste kamper i 2010 i Brasil. Savio jobber som kommentator i Brasil og jobber også innenfor business.

Guti
"Forza Guti alé alé alé..." Guti jobber nå med ungdomslaget til Real Madrid. Et lag som vant treble i fjor og som har levert gode prestasjoner. 41 åringen ser for seg en fremtid i klubben.

Aitor Karanka
Baskeren på 44 år har allerede fått en spennende trenerkarriere i gang.  Karanka var en av Mourinho sine assistenter i Real Madrid og førte så senere Middelsbrough opp i Premier League. Han er nå hovedtrener i Nottingham Forest. 

Ze Róberto
Brassen spilte helt til en alder av 43 år (!) og la opp først i 2017 etter sine siste kamper for Palmeiras. 

Jaime Sánchez
44 åringen har vært trener for ungdomslaget i Deportivo la Coruña.

Chendo
56 åringen ga seg etter 1998 triumfen og har siden hatt ulike roller i klubben. Nå er han kampdag-delegat for klubben og passer på at dommere og andre finner seg til rette.

Kilde: MARCA.com


Pmn6