Extra large  he16581
HAT-TRICK: Cristiano Ronaldo scoret tre ganger og sikret seieren for Real Madrid mot gjestene fra Baskerland.

Real Madrid 5-2 Real Sociedad

Ronaldo scoret hat-trick mot Real Sociedad, og Los Blancos sikret tre viktige poeng i LaLiga.

Real Madrid 5-2 Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 23
Lørdag 10.februar, kl: 20.45

1-0 Lucas Vázquez (1') - Assist: Cristiano Ronaldo
2-0 Cristiano Ronaldo (27') - Assist: Marcelo Vieira
3-0 Toni Kroos (34') - Assist: Lucas Vázquez
4-0 Cristiano Ronaldo (37') - Assist: Luka Modric
4-1 Jon Bautista (73') - Assist: Mikel Oyarazabal
5-1 Cristiano Ronaldo (80')
5-2 Asier Illaramendi (82') - Assist: Juanmi López

Los Blancos så lenge ut til å ta seieren i den forrige serie-runden mot Levante, men en sen scoring fra vertene gjorde så kun et poeng ble med hjem til hovedstaden. Lørdag kveld hadde Real Madrid en mulighet til å vise seg frem på ny, denne gang mot Real Sociedad fra kystbyen San Sebastian. Kampen var av det viktige slaget da Los Blancos hadde behov for tre poeng i den hjemlige ligaen, samtidig som dette ble generalprøven i forkant av oppgjøret mot Paris Saint-Germain i Champions League. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Kovacic 62'), Kroos, Asensio (Bale 72') - Lucas (Isco 62'), Benzema, Ronaldo

Real Sociedad: Rulli - Odriozola, Elustondo, Navas, De la Bella - Prieto, Illaramendi, Zurutuza (Zubeldia 60') - Oyarazabal, Juanmi (Guridi 83'), Canales (Bautista 60')

Pangstart

Det var vertene som åpnet kampen best, og det tok ikke mange sekunder før ballen lå i nettet bak Rulli. Marcelo spilte Cristiano Ronaldo på løp med en perfekt ball, og portugiseren gjorde et par driblinger før han på mesterlig vis fant Lucas i boksen. Den hardtarbeidende kantspilleren kom på en flott løp, og headet ballen i det kortet hjørnet bak Rulli til 1-0. Vertene fortsatte å presse på, og drøyt fem minutter etter scoringen var de frempå igjen. Marcelo tok med seg ballen inn i feltet, og nærmest mistet den videre til Benzema. Franskmannen rakk akkurat å få foten på ballen som rullet forbi Rulli og i stolpen. 

Real Madrid fortsatte å dominere kampen det neste kvarteret, dog uten å skape noen farligheter fremover, da Real Sociedad jobbet organisert bakover. Like før halvtimen var spilt skulle omsider vertene få satt lærkula forbi Rulli igjen. Los Blancos rullet opp fra den høyre siden mot venstre hvor Asensio flikket videre til Marcelo på vakkert vis. Den brasilianske backen spilte et knallhardt innlegg inn langs bakken mot Cristiano som stod helt alene, og satte ballen under Rulli til 2-0. 

Total dominans

Like etter halvtimen var de helhvite frempå igjen hvor Ronaldo ble spilte på løp av Modric. Portugiseren dro seg forbi Rulli og fant Benzema i feltet, men en meget god blokkering hindret franskmannen i å score. Den påfølgende corneren ble klarert ut, men vertene fanget den opp, og ballen ble igjen sendt inn i feltet mot Ramos. Kapteinen var helt fri og stusset videre til Cristiano, som klemte ballen i stolpen med press fra Zurutuza. Et par minutter senere rullet vertene opp igjen, hvor Lucas dro seg innover i banen og sendte kule videre mot Kroos. Tyskeren fikk all tid i verden og skrudde ballen vakkert forbi Rulli i det lengste hjørnet til 3-0. 

Snaut ti minutter før hvilen fikk Los Blancos hjørnespark, og mannen som nettopp hadde skrudd kula i mål, slo et perfekt hjørnespark. Cristiano Ronaldo fikk gå opp helt umarkert og headet ballen rett frem, og forbi Rulli til 4-0. Fem minutter før pausen var Marcelo heldig da han stormet fremover, og fikk med seg ballen før han la inn mot Asensio. Unggutten ble hardt presset og fikk ikke nok trykk i ballen, hvilket resulterte i hjørnespark. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid gikk dermed til hvilen med en 4-0-ledelse, etter en omgang hvor de hadde totalt dominert gjestene fra Baskerland. 

Betraktelig lavere tempo

Etter en meget svak første omgang fra Real Sociedad så var det behov for et lite motsvar fra Eusebio sine menn etter hvilen. Det virket som om gjestene kom ut med en noe bedre holdning, og skapte dermed den første sjansen i den andre omgangen. Et hjørnespark ble svingt inn drøyt fem minutter ut i omgangen, og Juanmi vant sin duell i feltet, men forsøket gikk på utsiden av stolpen. Real Madrid gikk rett i angrep etter headingen, hvor Lucas til slutt slo inn mot Kroos som klemte til på volley, dog rett på Rulli. 

Vertene virket fornøyde i starten av andre omgang, og slapp seg dermed ned mange hakk, hvilket resulterte i lavere tempo og langt færre sjanser skapt. Tjue minutter ut i kampen fikk omsider gjestene frispark i god posisjon, men Illaramendi klarte ikke å vri ballen under tverrliggeren fra 17 meter. Drøyt et kvarter før slutt skulle dog gjestene få et mål, og det kom etter meget svakt forsvarsspill fra Carvajal. Høyrebacken stakk fra sin mann, hvilket gjorde at Oyarazabal enkelt kunne spille fri Bautista i feltet, og innbytteren var iskald alene med Navas til 4-1. 

Sesongens første hat-trick

Cristiano Ronaldo var omsider ikke ferdigscoret for kvelden, for ti minutter før full tid så var han på plass igjen. En lang ball ble spilt opp mot Bale som var sterk i duellen og headet tilbake til Cristiano. Portugiseren slapp ballen tilbake til Bale, og waliseren ladet skuddfoten. Rulli reddet, men var nødt til å gi en retur og der ventet selvfølgelig Ronaldo som enkelt satte inn sitt første hat-trick for sesongen, og sitt første i 2018. 

Kun to minutter senere scoret gjestene igjen, hvor et frispark ble svingt inn mot Juanmi bak i feltet. Angriperen fikk stå helt alene og stusset videre til Illaramendi som hadde to meter til hver forsvarer, og satte ballen enkelt i mål til 5-2. Fem minutter før slutt kombinerte BBC, hvor Bale forsøkte et skudd med utsiden av foten, men forsøket var for svakt. Et minutt før full fikk Cristiano en ny stor mulighet da han fikk stige til værs helt alene på et frispark svingt inn av Kroos, men portugiseren headet overraskende nok utenfor. To minutter på overtid kombinerte Bale og Benzema, hvor waliseren fant franskmannen i feltet, men avslutningen ble for svak og gikk over. Dermed endte det 5-2 på Bernabéu, og Real Madrid er klare for Paris Saint-Germain på onsdag. 

Statistikk

Ballbesittelse: 51% (56%)
Antall skudd: 17 (11)
Skudd på mål: 10 (7)
Innlegg: 27 (21)
Hjørnespark: 5 (5)
Offside: 4 (1)

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Får omtrent i tatt på ballen i første omgang, og kan ikke klandres for noen av scoringene. 

Dani Carvajal (5): Fullstendig skivebom i jobben med å markere Bautista på Real Sociedad sin første scoring. Gjør ellers sakene greit, men blir satt i skyggen av mannen på den andre siden, som leverer glitrende. 

Raphaël Varane (6): Ikke så veldig ofte involvert i kampen, gjør ingen store feil, men gjør heller ikke noe veldig fantastisk. Viser som vanlig frem sitt enorme tempo, og er noe mer offensivt rettet enn vanlig. 

Sergio Ramos (6): Er tidvis ute av posisjon, og støter ved enkelte tilfeller når han ikke skal. Utenom dette er han trygg med ball i beina, og flink til å spille opp midten. Ofte med fremover, og har en meget god stuss til Ronaldo hvor portugiseren burde scoret. 

Marcelo Vieira (8): Løper utrettelig fremover, spesielt i første omgang og skaper en rekke gode sjanser. Slår et meget godt og lavt innlegg på den andre scoring. Virker til å ha funnet igjen gammel storhet, og spiller stort sett godt hver kamp nå. 

Luka Modric (7): Ikke den beste kampen til kroaten, men langt fra en svak opptreden. Trygg med ballen i beina, flinkt til å vende spillet, samt spille i bakrom. Blir muligens satt litt i skyggen av Kroos denne kampen, og blir tatt ut etter drøyt en time på banen. 

Toni Kroos (8): Styrer midtbanen med eleganse i første omgang, hvor han sprer baller, vrir spillet og orkestrer det meste som skjer der ute. Får med seg både en målgivende pasning og en scoring fra oppgjøret. Assisten kommer på dødball, og burde muligens hatt en til. Scoringen er vakker, da han skrur ballen i lengste hjørne. 

Marco Asensio (7): Mer positivt enn på lenge for Asensio. Flytter seg flott fremover i lengderetning, og kombinerer godt både med midten, angrepet og ikke minst Marcelo. Har en vakker flikk til Marcelo på den andre scoringen, og gjør alt i alt en god kamp. 

Lucas Vázqeuz (7): Gjør seg sjeldent bort, og kveldens kamp er nok en positiv opplevelse for kantspilleren. Scorer kampens første før minuttet er gått. Spiller i tillegg den målgivende pasningen på scoringen til Kroos. Løper mye, gjør gode valg, og er trygg i valgene han gjør i form av pasninger og innlegg. 

Karim Benzema (5): Får det ikke helt til å stemme når han avslutter. Bommer på to store sjanser, men utenom dette så jobber han godt, både i press-fasen og når laget har ballen. Flink til å kombinere med Ronaldo og Bale. Grei kamp, men må sette ballene i mål. 

Cristiano Ronaldo (9 BB): Portugiseren var tilbake der vi er vandt med å se han lørdag kveld. Scorer hele tre ganger, og burde muligens scoret to til? Flink til å posisjonere seg i feltet, både ved innlegg og på dødballer. Trygg i avslutnings-øyeblikket, og kommer til mange gode sjanser denne kvelden. Kombinerer bra med angrepet, hvilket gjør at han får en målgivende pasning, og gjør alt i alt en meget god kamp. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6): Har noen flotte detaljer, og er flink til å spille ball i lengderetning når Los Blancos angriper. Kombinerer godt med Ronaldo, og resten av angrepet. Godkjent innhopp. 

Mateo Kovacic (5): Får ikke preget kampen nevneverdig. Sliter litt med å komme inn i oppgjøret, og vinner ikke de ønskede duellen på midten. Jobber godt, men ikke noe mer enn et ok innhopp. 

Gareth Bale (6): Setter fart fremover, kombinerer godt med Benzema og Ronaldo, og fremprovoserer en scoring med sitt skudd. Kan være enda mer bestemt i avslutnings-øyeblikket, men gjør alt i alt er godkjent innhopp. 

Tror du Real Madrid er klare for Paris Saint-Germain? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07