Kommentar: Skulle trodd det var Mesterligaen!

Emil Bremnes kommenterer la Supercopa de España og "Mou vs Pep".

Om noen hadde sagt til meg at onsdagens kamp var returmøtet av semifinalen i Champions League, ville jeg antakeligvis ha måttet tenke meg om før jeg avfeide utsagnet. Faktisk skulle jeg nesten ønske at det var returmøtet vi overvar. For på onsdag, 17. august var vi alle vitner til en kamp med enorm intensitet og velspilt fotball. Det var en fantastisk fotballkamp - rett og slett en hyllest til fotballen.

At det til slutt ikke gikk vår vei var selvsagt leit. Og at det - nok en gang - oppsto tumulter på slutten er enda mer leit. Likevel er det veldig mye bra vi bør ta med oss, både fra første og andre oppgjør.

Det taktiske fungerte til tider helt perfekt; Et høyt, aggressivt press gjorde det nærmest umulig for Barcelona å spille deres fotball. God bredde i spillet, godt hjulpet av noen nydelige - både korte og lange - tversoverpasninger jeg sjelden har sett maken til. Og et forsvar som sto høyt med en - til tider - perfekt offsidelinje.

Alt dette skulle og burde vært nok til å sikre oss seieren. En seier jeg uten tvil mener vi fortjente; først og fremst på Bernabéu der vi var overlegne, men også på Camp Nou. Likevel er jeg fornøyd med hva laget presterte utpå banen. Hva de gjorde utenfor orker jeg ikke gå innpå i denne kommentaren, men én ting er jeg sikker på: Mourinho beholder jobben, det er bare å glemme ryktene.

José Mourinho og Pep Guardiola er etter min mening nemlig i ferd med å starte en ny epoke innenfor fotballen. Deres respektive lags episke dueller, som drar hele verden til tv-skjermene, er av samme størrelse og kaliber som mange av de legendariske rivaliserende oppgjørene mellom diverse idrettslag eller utøvere som har blitt skrevet om i historiebøkene. De er til fotballen hva Muhammed Alí og Joe Frazier er til boksing, og Björn Borg og McEnroe er til tennis. To vidt forskjellige trenerstiler, to måter å se og forstå spillet på og en intens og bitter rivalisering.

Det er regelrett synd at vi må vente i én til to uker på at La Liga skal begynne, når vi allerede har blitt servert en så perfekt forrett. Jeg gleder meg enormt mye!

Pmn6