Extra large 01 2rm8142
SEIER: Real Madrid Castilla gjorde jobben hjemme mot Pontevedra, og sikret tre poeng.

Castilla-referat: Pontevedra (H)

Ungguttene kom tilbake på vinnersporet da Pontevedra gjestet Estadio Alfredo Di Stéfano.

3-0 Óscar Rodriguez (58')

Real Madrid sine unggutter spilte forrykende like før jul, og gjorde opp for den særdeles dårlig sesongstarten. Etter jul har det omsider variert langt mer igjen, hvor kun to av syv kamper hadde endt med seier i forkant av oppgjøret mot Pontevedra. I tillegg til at resultatene har variert, så var Castilla inne i en periode med tre kamper på rad uten seier, og det var derfor en viktig kamp så lå foran de søndag ettermiddag. Ungguttene ville med seier fortsatt ha los på en god plassering denne sesongen, og det meste lå til rette da bunnlaget Pontevedra gjestet Estadio Alfredo Di Stéfano.

Real Madrid Castilla: Luca - Tejero, Manu, León, Reguilón - Jaume, Mancebo (Gelabert 80'), Seoane - Óscar (Fidalgo 73'), Gómez (Arturo 83'), Quezada

Det var som ventet vertene som åpnet kampen best, og kom til noen halvsjanser de første minuttene. Gjestene forsvarte seg omsider organisert, og det var derfor vanskelig å skape de helt store sjansene. Pontevedra var heller ikke helt tannløse fremover, men det endte som oftest i et upresist innlegg, eller en svak pasning. Et kvarter ut i oppgjøret måtte omsider Luca trå til, da en corner havnet i returrommet og et skudd ble sendt mot mål, men sisteskansen hadde kontroll og dyttet forsøket over.

Like før halvtimen skulle vi omsider få kampens første scoring, og den kom etter straffespark. Jaime Seoane stormet inn i feltet, og gikk overende i duell med flere forsvarere. Dommeren var sikkert i sin sak og pekte på krittmerket. Fra ellevemeteren var Dani Gómez iskald, og satte ballen høyt i det høyre hjørnet til 1-0. Real Madrid sine unggutter fortsatte å presse på etter scoringen, men gjestene forsvarte seg godt, og sjansene kom derfor etter dødballer. Først dukket Gómez opp i feltet da et frispark ble svingt inn, men headingen gikk til side for mål. Deretter ladet Quezada foten fra langt hold, og forsøket var godt, men Edu i buret til Pontevedra vartet opp med en enda bedre redning. Dermed gikk lagene til hvilen på 1-0.

Det skulle ikke gå lang tid i den andre omgangen før ballen lå i mål igjen. Allerede to minutter ut i omgangen stusset Óscar videre et hjørnespark, og på bakerste stolpe kom Reguilón stormende inn og banket 2-0 i mål. Like etterpå holdt Óscar finte-show med gjestene, og kom seg forbi fire mann før han ladet foten fra langt hold, men igjen var Edu god og hindret scoring. Vertene fortsatte å skape sjanser via dødballer, og drøyt fem minutter etter scoringen var Manu Hernando nære å stange ballen i mål etter et hjørnespark, men forsøket snek seg utenfor stolpen.

Dødballer var omsider nøkkelen denne kampen, og like før timen var spilt så lå ballen i mål igjen. Castilla fikk frispark på om lag tjue meter, hvor Óscar Rodriguez gjorde seg klar, og klemte ballen i det lengste hjørnet. Meget vakkert til 3-0. Den siste halvtimen ble en transportetappe, hvor ungguttene virket fornøyde med resultatet, og risikerte derfor ikke alt for mye. Dermed endte kampen 3-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano, og ungguttene tok en viktig seier.

Banens Beste: Óscar Rodriguez