Extra large  2rm7044
TØFT: Real Madrid skal spille en knalltøff bortekamp i morgen mot Eibar.

Før kampen: Eibar (B)

Real Madrid har tatt turen til baskerland for å spille en tøff bortekamp mot Eibar.

Eibar - Real Madrid
Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar
LaLiga Santander, runde 28
Lørdag 10.mars, kl 13:00
Viasport 1 og Viaplay

Real Madrid spilte en meget god kamp på tirsdag mot Paris Saint-Germain og hadde full kontroll fra start til slutt. Los Blancos spilte en meget disiplinert kamp mot franskmennene, og har dermed gjort jobben og eliminert en meget tøff motstander i Champions League. Nå blir det spennende å se hvem Real Madrid skal møte i kvartfinalen, men før den tid er det masse LaLiga-fotball som skal spilles og allerede i morgen er det Eibar som står på motsatt banehalvdel, klare for å gjøre livet surt for Los Blancos.

Kroos og Modric

Vi må skru tiden litt tilbake, nærmere bestemt til den 14.februar da Los Blancos slo Paris Saint-Germain 3-1 på Santiago Bernabéu. Kroos og Modric spilte begge to en meget god kamp og var meget delaktige i den gode prestasjonen til Real Madrid. Etter den kampen ble det klart at Toni Kroos hadde pådratt seg en forstuelse i det utvendige leddbåndet i hans venstre kne, og at han dermed kjempet en kamp mot tiden for å bli klar til returkampen på Parc des Princes. I den påfølgende kampen i LaLiga mot Real Betis ble Luka Modric hvilt fra start, men etter kampen kunne Real Madrid bekrefte på sine nettsider at kroaten hadde pådratt seg en muskelskade i hans høyre bein. Dette var nyheter som gjorde vondt til verre ettersom at Marcelo også timer før hadde blitt byttet ut med en hamstringskade i samme kamp mot Real Betis.

Marcelo sin rehabilitering gikk fort, og brassen spilte både forrige helg mot Getafe og på tirsdag mot Paris Saint-Germain. For Kroos og Modric har ting sett litt annerledes ut. Begge to deltok i økta før kampen mot Paris Saint-Germain, men ingen av dem hadde spilt en kamp siden 14.februar. Mange trodde at en av dem kom til å starte, men Zinedine Zidane valgte istede å gå for Kovacic og Casemiro på midtbanen mot de franske gigantene. Luka Modric fikk ingen minutter på banen, mens Toni Kroos ble byttet inn å spilte de siste tjue minuttene på Parc des Princes. Derfor kan morgendagens oppgjør mot Eibar være første gangen Luka Modric og Toni Kroos starter en fotballballkamp på en drøy måned.

Motstanderen

Eibar har imponert stort denne sesongen og ligger i skrivende stund på en 8.plass i LaLiga etter 27 spilte kamper. Baskerne har vunnet elleve kamper, spilt uavgjort seks ganger og tapt ti kamper hittil denne sesongen. Dette Eibar-laget anført av spanjolen Jose Luis Mendilibar har fått til utrolig mye med et lavt budsjett og en gammel stadion. Baskerne spiller meget godt på hjemmebane og setter alle lag under et enormt press fra start til slutt. Charles og Kike er et tøft spisspar å møte og de har til sammen stått for elleve scoringer denne sesongen. I tillegg har Takashi Inui og Joan Jordan spilt godt fra sine midtbaneposisjoner og Los Blancos må absolutt være på tå hev fra start dersom det skal bli tre poeng i sekken hjem til Madrid.

Historie

Real Madrid og Eibar har bare møttes ni ganger tidligere opp igjennom historien. Lagene møtte hverandre for første gang i Copa del Rey under 2003/04-sesongen, hvor det først endte 1-1 i Baskerland, før Los Blancos vant 2-0 hjemme i Madrid i returoppgjøret. Siden den gang har lagene møtt hverandre syv ganger, og fasiten er at Real Madrid aldri har tapt mot baskerne. Syv ganger har Los Blancos stukket av med alle poengene, mens det har endt uavgjort bare to ganger. Cristiano Ronaldo er tidenes toppscorer i oppgjørene mot Eibar med sine fem scoringer, og dersom han spiller i morgen skal man ikke se bort i fra at det blir scoring på portugiseren.

Mulig startellever:

                                           Keylor Navas
                  Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo
                            Modric - Casemiro - Kroos
                                Bale - Benzema - Ronaldo

Tror du Real Madrid vinner mot Eibar?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07