Extra large  n0y0840 0
SCORET: Cristiano Ronaldo scoret Real Madrids mål da de vant 1-2 i lørdagens bortekamp mot Eibar.

Eibar 1 - 2 Real Madrid

Cristiano Ronaldo sørget for at Real Madrid fikk med seg tre poeng fra lørdagens kamp mot Eibar.

Eibar 1-2 Real Madrid
Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar
LaLiga Santander, runde 28
Lørdag 10. mars, kl. 13:00

0-1 Cristiano Ronaldo (33') - Assist: Luka Modric
1-1 Iván Ramis (50') - Assist: Pedro León
1-2 Cristiano Ronaldo (84') - Assist: Dani Carvajal

Lørdag formiddag var det igjen duket for LaLiga-fotball for Real Madrid. Los Blancos kom ifra en skikkelig selvtillitsboost etter å ha slått Paris Saint-Germain ut av Champions League og sikret seg kvartfinale-billett. Eibar på sin side kom ifra et 1-1-resultat mot Deportivo La Coruña i forrige serierunde. Eibar jaktet Europa-cup-spill i 2018/19-sesongen, mens Real Madrid jaktet byrival Atlético Madrid på andreplass på tabellen. Zinedine Zidane gjorde noen endringer på laget, og det var gledelig å se at både Toni Kroos og Luka Modric var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. I tillegg hadde Gareth Bale erstattet Karim Benzema, mens Isco kom inn for Mateo Kovacic.

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Varane (Nacho 27'), Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (Vázquez 70') - Isco (Benzema 70')- Ronaldo, Bale

Eibar går i strupen

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Ipurua denne formiddagen. Kampen var ikke en gang et minutt gammelt før hjemmelaget kom seg til sin første mulighet. Hjemmelaget spilte seg nedover sin høyreside og fikk lagt inn til Inui. Japaneren kastet seg frem, men heldigvis for Real Madrid så fikk han ikke foten på ballen. Ballen havnet hos en annen Eibar-spiller, men etterhvert fikk Real Madrid klarert. Bare noen minutter senere kom hjemmelaget seg til nok en god mulighet, også denne gangen fra vertenes høyreside. Et lavt innlegg ble slått inn mot Sergi Enrich, og den store spanske spissen prøvde å flikke ballen i målet. Heller ikke Enrich traff ballen godt nok, og Real Madrid slapp nok en gang med skrekken.

Eibar satte en støkk i Real Madrid-laget med sin intense åpning, og Los Blancos slet virkelig med å få i gang spillet sitt. Hver gang de fikk ballen så hadde de mer enn nok med å få klarert den, og dette resulterte i at Eibar fikk bygge opp angrep på angrep på angrep. Etter snaut 20 minutter kom gjestene seg til nok en god mulighet. Real Madrid mistet ballen på vei opp i angrep og hjemmelaget kontret. Ballen havnet til slut hos Kike García på enden av 16-meteren. 28-åringen klemte til fra rundt 20 meter, men Keylor Navas slo ballen ut til corner. 

Skade og scoring

Noen minutter etter sjansen til García så var spanjolen igjen involvert i en hendelse i Real Madrid-feltet, denne gang på corner. Spanjolen gikk opp i en duell med Raphaël Varane, og begge ble liggende. Etterhvert kom begge to seg opp på beina, men etter en snau halvtime måtte Real Madrids franske midtstopper forlate banen. Varane hadde en tydelig kul over sitt høyre øye, og inn kom Nacho. Fem minutter etter at Varane hadde forlatt banen kom Real Madrid til sin første store mulighet. Marcelo slo en lang ball i bakrom til Gareth Bale, og waliseren kom alene med keeper. Det var dog Eibar-keeper, Marko Dmitrović, som kom seirende ut av duellen og det sto fortsatt 0-0.

Det var dog ikke lenge til ballen skulle havne i nettmaskene på Ipurua. Bare minuttet etter sjansen til Gareth Bale vant Luka Modric ballen langt inne på Eibars banehalvdel. Kroaten slo en aldeles nydelig pasning med utsiden av foten til Cristiano Ronaldo, som kom alene med keeper. Portugiseren var iskald og banket ballen nede i korthjørnet og sendte Real Madrid i føringen. Ronaldo kom seg også til en god mulighet rett før pause da han avsluttet med venstrefoten, men Dmitrović i Eibar-buret vartet opp med en vakker enhåndsredning for å hindre portugiseren. Dermed sto det 0-1 til Los Blancos etter de første 45 minuttene i Baskerland. 

Utlikning

Starten på andreomgang var vesentlig roligere enn starten på førsteomgangen. Real Madrid hadde mer ball, men det sa som regel stopp når de nærmet seg Eibars 16-meter. Det var dog hjemmelaget som skulle komme til omgangens første mulighet, som også skulle resultere i scoring. Andreomgang var bare fem minutter gammel da hjemmelaget fikk en corner. Tidligere Real Madrid-spiller, Pedro León, gikk ut for å ta corneren, og spanjolen svingte ballen inn. Sergio Ramos markerte Iván Ramis, men i det Real Madrid-kapteinen skulle stange corneren unna så feilberegnet han ballbanen og nådde ikke opp. Da sto Ramis alene rett bak 31-åringen og satte inn utlikningen med hodet.

Real Madrid begynte å jakte ny scoring, og drøyt fem minutter etter utlikningen kom Los Blancos svært nære scoring. Luka Modric gikk og gikk og kom seg alene med keeper. Dessverre for Real Madrid så sviktet kroaten i det avgjørende øyeblikket da han avsluttet rett utenfor mål. Noen minutter senere kom Cristiano Ronaldo seg til nok en stor mulighet, men igjen ble portugiseren hindret av Dmitrović i Eibar-målet. Gareth Bale la inn til Cristiano Ronaldo på en kontring og portugiseren prøvde å plassere ballen tilbake til venstre på en touch, men nevnte Dmitrović vartet opp med en fantastisk redning med høyrehånda og holdt Eibar inne i kampen.

Cristiano Ronaldo til utsetning

Etter megasjansen til Ronaldo så ventet en periode med få sjanser. Eibar kom seg etterhvert mer og mer inn i kampen etter at Real Madrid hadde jaktet scoring etter utlikningen til Ramis, men etterhvert kom hjemmelaget seg til hektene. I jakten på den avgjørende scoringen ble både Karim Benzema og Lucas Vázquez byttet inn, men byttene ga ingen umiddelbar effekt for Los Blancos. Etterhvert kom vertene seg til flere muligheter og de øynet muligheten for poeng, kanskje til og med tre. Da det var igjen rundt 15 minutter kom Inui seg til en gedigen mulighet da han var alene på bakre stolpe, men japanerens heading var svak og gikk over målet til Navas. To minutter senere var det Eibars portugiser, Oliveira som prøvde seg, denne gang på corner. Heldigvis for Real Madrid så gikk avslutningen rett på Navas, og Real Madrid-keeperen hadde få problemer med å redde. 

Drøyt fem minutter før slutt skulle dog Cristiano Ronaldo klare å overliste Dmitrović i Eibar-målet. Dani Carvajal vant ballen langt inne på Eibars banehalvdel og spilte til Lucas Vázquez. Spanjolen spilte ballen videre til Cristiano Ronaldo, som sendte den videre til Luka Modric. Kroaten slo en god pasning videre tilbake til Carvajal som etterhvert slo inn til Cristiano Ronaldo. Portugiseren hadde løpt seg fri fra midtstopperne til Eibar og stanget inn 1-2-scoringen til Los Blancos. Eibar jaktet scoring igjennom de siste minuttene, men de helhvite fra Madrid holdt unna og tok etterhvert med seg alle poengene hjem fra Baskerland. 

Spillervurderinger

Keylor Navas (6): Til tross for at Eibar styrer mye av kampen, så var det ingen bonanza mot målet til Navas. Burvokteren tar stort sett det som kommer og kan ikke lastes for scoringen til Ramis.

Dani Carvajal (6): Som vanlig så løp Carvajal opp og ned på høyresiden i et vanvittig tempo. Carvajal hadde stort sett god kontroll på Eibar-spillerne, og spanjolen slo også en god målgivende pasning på 1-2-scoringen. 

Raphaël Varane (5): I den lille halvtimen Varane spiller så gjør franskmannen en grei figur og han har stort sett god kontroll. Dessverre så må han forlate banen med en hodeskade, men vi håper det ikke er noe alvorlig. 

Sergio Ramos (3): En meget svak kamp av kapteinen i dag. Ramos glapp på markeringen i forkant av scoringen, samtidig som at han igjennom hele kampen sliter med å få kontroll på Eibar-spillerne. Han mister ballen flere ganger i farlig posisjon og bommer på usedvanlig mange pasninger. 

Marcelo (5): Det var en varierende kamp av Marcelo i dag. Brasilianeren hadde enkelte meget gode offensive bidrag, men generelt sett så etterlot han seg altfor mye rom som Eibar klarte å utnytte. Til tross for enkelte gode offensive bidrag så ble han heller ikke like mye involvert i det offensive spillet som vi er vant med. 

Luka Modric (7): For første gang på nesten en måned var Luka Modric tilbake i aksjon i dag, og kroaten gjorde en meget god kamp. Modric har sitt vanlige driv og passerer flere spillere. Han slo en nydelig målgivende pasning på Ronaldos 0-1-scoring, og han var sågar tredje sist på 1-2-scoringen. Midtbanespilleren kunne også fort hatt med seg en scoring, men han sviktet i avslutningen.

Casemiro (5): Helt grei kamp av Casemiro i dag. Brasilianeren dekker rom og er som vanlig god i duellspillet, men han er til tider dårlig posisjonert når Real Madrid angriper, noe som gir store kontringsrom for Eibar. 

Toni Kroos (4): Også Toni Kroos var tilbake fra start for første gang siden 14. februar, men tyskeren klarte ikke prege kampen som normalt. Kroos slo uvanlig mange feilpasninger og ble løpende mye imellom, han virket rett og slett rusten før han ble tatt av banen 20 minutter før slutt. 

Isco (4): I likhet med Kroos så klarte ikke Isco sette sitt preg på kampen i dag. Driblingene satt ikke helt for magikeren og han ble også løpende mye imellom. Han virket svært frustrert til tider og fant seg ikke til rette i dagens kamp før han ble byttet ut etter 70 minutter.

Cristiano Ronaldo (8 - BB): Det ble to nye scoringer på Cristiano Ronaldo i dag, og hadde det ikke vært for en meget god Eibar-keeper så kunne han fort scoret både tre og fire mål i dag. Portugiseren kom seg til flere gode sjanser og steg frem da Real Madrid trengte det som mest, og han var banens beste i dagens 1-2-seier.

Gareth Bale (5): Waliseren startet som spiss sammen med Ronaldo i dag, men han klarte ikke spille på sin stryker. Bale kom seg til en gedigen mulighet alene med keeper, men bommet, i tillegg til at han hadde en heading som gikk utenfor. I banespillet var waliseren noe anonym, men han hadde et par gode pasninger til Cristiano Ronaldo som kunne blitt til målgivende pasninger. Alt i alt en ok kamp av 28-åringen. 

Innbyttere:

Nacho (5): Kommer inn for Varane etter en snau halvtime og gjør sakene sine godt. Spanjolen er god i duellspillet og har stort sett god kontroll på Eibar-spillerne. 

Karim Benzema (4): Benzema ble byttet inn etter 70 minutter men klarte ikke påvirke spillet. Franskmannen ble løpende mye imellom og rakk bare gå noen ganger i offside i løpet av de siste 20 minuttene.

Lucas Vázquez (5): I likhet med Benzema så fikk Vázquez spille de siste 20 minuttene. Spanjolen dekket store rom og var også involvert i oppbyggingen til 1-2-scoringen og den tidligere Castilla-spilleren gjorde et greit innhopp.

Hva syns du om dagens kamp?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07