Extra large santiago bernab u 17.4.2017
SANTIAGO BERNABÉU: Mange har en drøm om å oppleve en kamp i Madrid, men hvordan bør man gå frem for å reise på tur?

Vil du på tur?

Hvordan bør du gå frem for å skaffe deg plass på Santiago Bernabéu og oppleve laget du elsker?

Den siste tiden har vi i Realmadrid.no fått mange henvendelser når det gjelder turer til Madrid. Mange lurer på hva som er den sikreste, enkleste og ikke minst billigste måten å komme seg til den spanske hovedstaden for å se en Real Madrid-kamp på Santiago Bernabéu. Derfor velger vi nå å lage en artikkel hvor dette oppsummeres, og det er også verdt å nevne at denne artikkelen er skrevet og basert på personlige erfaringer. Vi kommer til å gjennomgå mulighetene for å skaffe seg flybilletter til den spanske hovedstaden, en seng å sove i, samt selve kampbilletten på Estadio Santiago Bernabéu.

Flybilletter

Når det gjelder flybilletter så er en huskeregel at jo tidligere man bestiller, jo billigere blir det som regel. Her kan man bestille flybilletter hos flyselskaper som Norwegian og SAS, men man kan også se på Finn.no og gjøre noen gode kjøp her. Det viktige å huske på når man skal bestille flybilletter er tidspunkt for ankomst og avgang. I LaLiga er det slik at den eksakte kampdatoen gjerne fastsettes bare en måned før kamp, og dersom man da skal bestille flybilletter så blir dette gjerne dyrt. Prisen på flybilletten varieres naturligvis også av om du er villig til å ta en mellomlanding og et par timer i en annen storby, eller om du ønsker å fly direkte.

Dersom man først har tenkt seg til Madrid, så anbefales det å sette av hele helga. Ta gjerne en tur med fly ned på fredag og retur på mandag. På denne måten sikrer du deg at du ikke krasjer med kamptidspunktet og lander i Madrid under en time før avspark. Skal du først "ta sjansen" og fly nedover til Madrid på lørdagen, så anbefales det å være i Madrid senest rundt 13:00. I LaLiga denne sesongens så er de normale tidspunktene for avspark 13:00, 16:15, 18:30 og 20:45. Av disse tidspunktene så har Real Madrid oftest spilt 16:15 eller 20:45, men det hender også at de spiller 13:00. 

Hotell

Når man kommer til hvor man vil bo så er det enormt å velge i når det kommer til Madrid. Det finnes enormt mange forskjellige hoteller med forskjellig standard, beliggenhet og pris. Man kan velge å bo rett ved Santiago Bernabéu, midt på Gran Vía, eller kanskje ute ved flyplassen. For selve opplevelsen av Madrid som storby så anbefales det å bo på, eller i nærheten av, Gran Vía. Dette er Madrids svar på Karl Johan, og her finner du et rikt utvalg av restauranter, butikker og naturligvis haugevis av hoteller. Mange ønsker kanskje å bo i nærheten av Santiago Bernabéu, og det er helt greit, men rundt stadion finnes det ikke mye til annet enn kontorer og liknende, og man må dermed søke mot Gran Vía for å virkelig få storbyfølelsen. 

Når det gjelder hoteller så gjelder på mange måter det samme som med flybilletter, nemlig med at det lønner å bestille tidlig. Avhengig av hva man selv ønsker så er det vanskelig å si noe annet om hva som er lurt, men å bo på Gran Vía er å anbefale. Her finnes det flere hoteller av høy klasse, med en følgende prisklasse. Det finnes dog også rimeligere hoteller og hosteller, noe som gjør at man da kan bruke mer penger på en eventuell kampbillett eller annet moro som den spanske hovedstaden har å by på.

Kampbillett

Når det gjelder kampbilletten så er dette det området hvor det er mest penger å spare på. Vi anbefaler alltid å bestille billetter igjennom Real Madrid, da dette uansett vil være det billigste og tryggeste alternativet. Vanlig praksis for klubben er å legge kampbilletter ut for salg mandagen før kamp, klokken 10:00. Til El Clásico (23. desember), ble dermed kampbillettene lagt ut mandag 18. desember klokken 10:00. Man kan også melde seg inn som Madridista i Real Madrid, på denne måten får du muligheten til å kjøpe billetter lørdagen før kamp, klokken 10:00.

Les mer om Madridista-medlemskap her!

Mange vurderer å kjøpe billetter igjennom selskaper som Ving og Viagogo. Dette anbefaler vi ikke, da dette blir et dyrere alternativ enn å kjøpe billetter via klubben. På et felt kan det dog lønne seg å overbetale litt, om man er villige til det. Det er hvis man skal på en storkamp, som El Clásico eller El Derbi Madrileño. Dette er fordi at hvis du bestiller igjennom disse selskapene så er du så godt som sikret billett til disse kampene, noe du ikke nødvendigvis er om du planlegger å kjøpe billetter selv. Dette er med andre ord et godt alternativ dersom man vil bestille tidlig og være 100% på å få billettene sine, men det er et dyrere alternativ enn å bestille igjennom klubben. 

Pmn6