Extra large  5am7006
TØFT: Det er duket for to nye, tøffe kamper mot Bayern München i Champions League-semifinalen.

Tysk motstand i semifinalen

Real Madrid trakk den tøffest mulige motstanderen i semifinalen av Champions League.

Real Madrid sikret avansement til semifinalen i Champions League onsdag kveld, etter at Cristiano Ronaldo satte et straffespark i mål syv minutter på overtid. Fra den første kampen hadde Los Blancos et kjempegodt utgangspunkt etter 0-3 på Allianz Stadium, men akkurat som i kvartfinalen mellom Barcelona og Roma så var det langt fra avgjort. Juventus hadde nemlig lagt en perfekt slagplan til returoppgjøret på Santiago Bernabéu, hvor den gamle dame scoret på alle sine tre avslutninger innenfor treverket. På overtid brast omsider drømmen til Buffon og co. da Real Madrid ble tildelt straffe. 

I de tre andre kvartfinalene så sikret Liverpool avansement etter to overbevisende kamper mot Manchester City. Roma sikret avansement mot Barcelona etter en fantastisk snuoperasjon på Stadio Olimpico, og Bayern München tok seg videre etter to selvmål på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, samt en lite overbevisende 0-0-kamp på Allianz Arena mot Sevilla. Det vil derfor si at Roma, Liverpool, Bayern München og Real Madrid var de fire lagene som har tatt seg videre til semifinalen i Champions League. 

Fredag var det derfor duket for trekning av semifinalene, hvor det både skulle avgjøres hvem som møtes og hvilke lag som spiller hjemme først. Andriy Shevchenko var mannen som hadde æren av å trekke ballene opp av bollen, og første lag ut ble Bayern München. Det tyske storlaget skal derfor åpne på hjemmebane mot Real Madrid som ble andre lag opp av bollen. En reprise av kvartfinalen fra forrige sesongen venter dermed i semifinalen. I den andre semifinalen skal derfor Liverpool og Roma møtes til dyst. De to første semifinalen spilles 24 og 25.april, mens returoppgjøret spilles 1 og 2.mai. 

Real Madrid har derfor fått en ekstremt tøff trekning gjennom hele sesongen i Champions League, hvor de først hadde både Tottenham og Borussia Dortmund i gruppespillet. Deretter ventet Paris Saint-Germain i 8.delsfinalen, og Juventus i kvartfinalen. Jupp Heynckes og Zinedine Zidane møtes til dyst i Champions League igjen, og forrige gang var det tyskeren som trakk det lengste strået mot Juventus og Zidane da han var trener for Real Madrid i 1998. I tillegg blir det et møte med James Rodríguez som er lånt ut fra Los Blancos til Bayern München, samt Arjen Robben som tidligere har kledd seg i den hvite drakten. 

Semifinalene: 

Liverpool - Roma (24.04 & 2.05)
Bayern München - Real Madrid (25.04 & 1.05)

Hva tenker du om trekningen? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07