Extra large sergio ramos 30.7.2017
SLAPP UNNA: Sergio Ramos ble ikke suspendert etter å ha stått i spillertunnellen under kvartfinalen mot Juventus.

Slipper suspensjon

Sergio Ramos slipper suspensjon etter å ha oppholdt seg i spillertunnellen under kampen mot Juventus.

Det ble en dramatisk kamp da Juventus besøkte den spanske hovedstaden tidligere i uken. Den gamle dame ledet på et tidspunkt hele 0-3 på Santiago Bernabéu, noe som førte til dramatiske sluttminutter. Sergio Ramos var suspendert etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort i turneringen i bortekampen, og han måtte dermed se kampen fra tribune-plass. I løpet av de dramatiske sluttminuttene så hadde dog kapteinen flyttet seg fra VIP-plassen sin og til spillertunnellen på Santiago Bernabéu, og her fikk han se Cristiano Ronaldo sette den avgjørende straffescoringen på overtid og sikre Real Madrid en semifinale-plass i Champions League, hvor Los Blancos møter Bayern München.

Kort tid etter at kampen var slutt begynte det å komme rykter om at Sergio Ramos hadde klart å pådra seg en kamps ytterligere karantene, til tross for at han ikke spilte kampen. Siden han var suspendert så hadde han ikke lov til å oppholde seg i det som kalles teknisk sone, og etter flere bilder hvor Ramos sto i trappa opp fra spillertunnellen så var det mange som fryktet at kapteinen skulle få en kamps ytterligere suspensjon. Først meldte flere medier at Michael Oliver hadde notert ned i sin kamprapport at Ramos ble observert i trappa ved spillertunnellen, og at dette da betydde at Ramos kom til å gå glipp av det første semifinale-oppgjøret. 

I dag kom dog kontrabeskjeden om at Ramos ikke kom til å bli suspendert. Flere medier meldte dette før trekningen, deriblant den spanske storavisen MARCA, som vanligvis har gode kilder innenfor klubben. I UEFA sine retningslinjer skal det stå definert at teknisk sone er både garderoben og området på banen, rundt benkene. Sergio Ramos oppholdt seg aldri her offisielt sett, siden han sto i trappeoppgangen, som ikke regnes som en del av den tekniske sonen. Midtstopperen skal ha fått beskjed av personellet på indre bane om at han ikke hadde lov til å oppholde seg her, men kapteinen lyttet ikke og ble stående. 

Etter at nyheten om at Ramos slipper suspensjon kom, så dukket det også opp bilder av Real Madrids kampdelegat, og tidligere toppdommer, Megía Dávila som regelrett blokkerer Ramos sin vei til banen. På denne måten gjorde han slik at midtstopperen ikke skulle gå opp i det som offisielt sett er den tekniske sonen, og som vil kunne gjøre så Ramos hadde blitt suspendert. Emilio Butragueño var også på plass i Dijon under dagens Champions League-trekning, og her bekreftet Real Madrid-direktøren at det ikke blir noen sak mot Real Madrid-kapteinen: "UEFA så ingen grunn til å åpne disiplinær sak mot Ramos", var det den tidligere storscoreren hadde å si. Dermed er Ramos spilleklar når Real Madrid møter Bayern München 25. april.

Hva tenker du om avgjørelsen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07