Extra large karim benzema 27.1.2018
ELSKER MÁLAGA: Karim Benzema elsker å møte Málaga og han har scoret ti mål på totalt 16 kamper mot laget fra Andalucía.

Før kampen: Málaga (B)

Real Madrid tar turen til den spanske solkysten i jakten på tre poeng mot bunnlaget Málaga.

Málaga - Real Madrid
La Rosaleda, Málaga
LaLiga Santander, runde 32
Søndag 15. april, kl 20:45
Viasport 1 og Viaplay

Det ble et utrolig spennende oppgjør da Juventus gjestet den spanske hovedstaden tidligere i uken, men en sen straffescoring sikret at Real Madrid skal spille Champions League-semifinale for åttende sesong på rad. I morgen venter en ny, tøff kamp for Zinedine Zidanes mannskap. Real Madrid tar i morgen formiddag turen til den spanske solkysten, nærmere bestemt Málaga, for å møte laget med samme navn. De lyseblå og hvite har slitt stort denne sesongen og kommer etter all sannsynlighet til å spille Segunda-fotball neste sesong. For Los Blancos' del så blir kampen mot Málaga en god mulighet til å rotere på laget før Athletic Club gjester den spanske hovedstaden onsdag kveld.

Stjernene hviles

Onsdagens jevne kamp mot Juventus skal ha kostet for Real Madrid. Verken Dani Carvajal eller Luka Modric trente med laget da spillerne returnerte til trening på fredagen, og dette gjorde dem begge tvilsomme til morgendagens oppgjør. Modric fikk seg en tøff smell i en duell med Blaise Matuidi i den første omgangen, og han ble også byttet ut etter rundt en time spilt i onsdagens kamp. Kroaten skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade, ettersom han trente for fullt på dagens treningsøkt, i likhet med Dani Carvajal. Det er dog ventet at i alle fall Modric skal få en hvile, og MARCA melder at kroaten ikke en gang skal være blant de som reiser til Málaga søndag formiddag. 

En annen som neppe blir med til La Rosaleda i morgen er Cristiano Ronaldo. Zinedine Zidane ventes å fortsette med sin plan for å holde portugiseren skarp inn mot sesonginnspurten, og dette inkluderer at han ikke spiller morgendagens kamp, som han blant annet har gjort i den forrige bortekampen mot Las Palmas. På onsdag kommer Athletic Club til Madrid, og denne kampen ventes det at Cristiano Ronaldo skal spille, før så en uke med trening venter før det første oppgjøret mot Bayern München. Isco pådro seg også en smell på dagens trening, og ballmagikeren måtte ha behandling for å kunne fortsette treningsøkta. Det er uvisst om dette påvirker hans muligheter til å spille morgendagens kamp, ettersom han klarte å fullføre kampen. 

Benzemas favoritt

Málaga er, sammen med Granada, laget som Karim Benzema elsker å møte. På 16 kamper har franskmannen scoret ti mål mot morgendagens motstander, noe som er mest med unntak av Granada. Benzema scoret ikke i sine tre første kamper mot Málaga, før han så scoret to i Real Madrids 7-0-seier da lagene møttes i mars 2011. I 2011/12-sesongen scoret franskmannen også i hjemmekampen, den gang endte 1-1 på Estadio Santiago Bernabéu.  I den påfølgende sesongen både scoret Benzema og slo målgivende pasning i begge kampene mot Málaga, først i 3-2-tapet på La Rosaleda og så i 6-2-seieren i Madrid.

I 2013/14-sesongen spilte ikke Benzema i det første oppgjøret mot Málaga, og han maktet ikke score da Real Madrid tok med seg en knepen seier fra Andalucía på vårparten i 2014. På høsten scoret franskmannens kampens første mål i det som ble en knepen 1-2-seier på La Rosaleda, før franskmannen så heller ikke i 2015/16-sesongen maktet å score mot morgendagens motstander. Forrige sesong scoret Benzema det siste og avgjørende målet i 0-2-seieren i Málaga, seieren som sikret Real Madrid ligagullet. Denne sesongen scoret også franskmannen da Málaga kom til Madrid og hjemmelaget vant 3-2.

Motstanderen

Det er ingen hemmelighet at Málaga har slitt stort denne sesongen. Også forrige sesong slet Andalucía-laget på nedre halvdel på tabellen, men tidligere Real Madrid-spiller Míchel klarte å lede dem til fornyet LaLiga-kontrakt. 55-åringen klarte dog ikke å få dreis på Málaga-mannskapet denne sesongen, og spanjolen fikk sparken tidlig i januar. Inn for den tidligere midtbaneeleganten kom José Manuel González, men heller ikke med 51-åringen ved roret så har ting gått Málagas vei. På sine tolv kamper som Málaga-sjef så har de lyseblå og hvite snittet på bare 0,5 poeng per kamp, og det er ikke uten grunn at de i skrivende stund ligger sist i LaLiga med 14 poeng opp til Levante på trygg plass. 

Det har til nå blitt spilt 31 serierunder i LaLiga denne sesongen, og Málaga har ligget under nedrykkstreken i 29 av disse serierundene. Laget fra Andalucía har bare vunnet fire seriekamper denne sesongen, og deres forrige seier kom i deres forrige hjemmekamp, da Villarreal ble sendt hjem med et 1-0-tap, men før dette så hadde ikke Málaga vunnet siden midten av desember. I forrige serierunde fikk Málaga på mange måter den siste spikeren banket inn i nedrykkkista. Da tapte de mot nedrykksrival Deportivo La Coruña på Riazor. Etter å ha kommet tilbake to ganger så avgjorde hjemmelaget rett før slutt og vant 3-2, noe som på mange måter sendte Málaga ned i LaLiga 1|2|3.

Historie

Real Madrid og Málaga har møtt hverandre 73 ganger opp igjennom LaLiga-historien, og det er Los Blancos som har hatt det klare overtaket. De helhvite fra hovedstaden har vunnet hele 47 ganger, mens Málaga bare har vunnet 10 ganger. 16 ganger har det endt med poengdeling, noe som senest skjedde i 2015/16-sesongen. Som nevnt så har Real Madrid hatt et overtak på Málaga, men oppgjørene på La Rosaleda har hatt det med å være tette og jevne. Foruten om forrige sesongs 0-2-seier så har de siste fem kampene på La Rosaleda endt med to uavgjorte resultater, én Málaga-seier og to Real Madrid-seire. Begge disse seirene til Los Blancos har vært med bare ett mål, og Málaga har med andre ord klart å skape trøbbel for Real Madrid før.

Som tidligere nevnt, forrige gang Real Madrid gjestet La Rosaleda ble en historisk dag for hovedstadklubben. 21. mai 2017 møttes lagene til siste serierunde på La Rosaleda, og Los Blancos måtte bare unngå tap for å sikre seg sin første LaLiga-tittel på fem år. Cristiano Ronaldo åpnet ballet tidlig og sendte Real Madrid i føringen allerede etter snaut to minutter, før Karim Benzema doblet ledelsen ti minutter etter pause. Dette resultatet sto seg kampen ut og Real Madrid endte opp med å sikre ligatittelen med en 0-2-seier mot Málaga, og seriegullet ble feiret inn i de sene nattetimer i Madrid denne mai-kvelden. 

Mulig startellever: 

                                                    Keylor Navas
                             Hakimi - Vallejo - Ramos - Theo
                        Vázquez- Casemiro - Kovacic - Asensio
                                                Benzema - Bale

Scorer Benzema i morgen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07