Extra large  1rm9045
GLEDESRUS: Real Madrid sikret avansement til finalen i Champions League etter 2-2 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-2 Bayern München

Los Blancos holdt unna på Santiago Bernabéu, og sikret en plass i finalen 26.mai.

Real Madrid 2-2 Bayern München (4-3)
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, semifinale (2/2)
Tirsdag 1.mai, kl:20.45

0-1 Joshua Kimmich (3')
1-1 Karim Benzema (10') - Assist: Marcelo Vieira
2-1 Karim Benzema (46')
2-2 James Rodríguez (63')

Tirsdag kveld var det duket for å avgjøre hvem som skulle bli den første finalisten i årets utgave av Champions League. I det første oppgjøret mellom lagene endte det 1-2 på Allianz Arena, og Real Madrid gikk dermed inn i returkampen med både ledelse og to bortemål. Bayern München viste omsider forrige sesong at 1-2 nødvendigvis ikke er nok før returoppgjøret. Dette var derfor duket for et meget spennende oppgjør på Santiago Bernabéu, hvor vinneren ville ta steget videre til Kiev og finalen 26.mai. 

Real Madrid: Navas - Lucas, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kovacic (Casemiro 72'), Kroos, Asensio (Nacho 87') - Benzema (Bale 72'), Ronaldo

Bayern München: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Tolisso (Wagner 75') - Müller, James (Martínez 83'), Ribery - Lewandowski

Kimmich åpner og Benzema svarer

Det skulle ikke gå lang tid før ballen lå i mål, og det var gjestene som var først til møllen. Bayern München rullet opp på den høyre siden, og ballen ble spilt inn i feltet hvor Ramos klønet det til for seg selv. Kapteinen forsøkte å klarere, men ballen gikk rett ned til Kimmich som enkelt satte ballen i mål til 0-1. Snaut fem minutter ut i omgangen fikk vertene et frispark som Kroos sendte hurtig mot Benzema. Franskmannen var helt fri på siden, og sendte ballen videre inn i feltet mot Ronaldo, men portugiseren satte ballen like utenfor mål. Ti minutter ut i omgangen kom omsider kampens andre scoring. Kovacic vridde spillet mot Marcelo, og brasilianeren førte før han sendte ballen inn mot bakerste stolpe, hvor Benzema kontrollert headet ballen i mål til 1-1. 

Et kvarter ut i oppgjøret sendte Tolisso en ball gjennom til Lewandowski, men Ramos kom i veien. Kapteinen fikk ballen unna, og sendte polakken i bakken. Gjestene ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Noen minutter senere ble Müller spilt gjennom på siden, og tyskeren la inn i feltet, men ballen gikk gjennom uten adresse. Like før halvtimen kom vertene til en dobbeltsjanse, hvor Ronaldo først slapp gjennom til Marcelo, men brassen brukte for lang tid med ballen og innlegget ble blokkert til hjørnespark. Corneren ble tatt hurtig, og Kroos førte ballen innover i feltet, før han forsøkte et lavt innlegg. Det endte i klabb og babb, men Bayern München fikk til slutt klarert ballen. 

Nesten for leiesoldaten

Like etter halvtimen var gjestene på farten igjen, hvor Ribéry ble spilt frem på siden. Franskmannen la inn i feltet mot Müller, og tyskeren satte foten til ballen, men forsøket ble for svakt, og Navas reddet enkelt. Et minutt senere sendte Hummels gjennom Lewandowski, og polakken testet lykken, men Navas reddet. Sisteskansen måtte omsider gi en retur, og Müller vant duellen mot Marcelo i feltet slik at ballen datt ned om lag på femmeteren. Der kom James stormende, men mannen fra colombia satte ballen over. 

Snaut ti minutter før hvilen ble Ronaldo spilt frem på siden av 16-meteren, og portugiseren tok et par overstegsfinter før han ladet det venstre beinet. Ulreich var omsider hurtig nede og dyttet ballen til hjørnespark. Asensio sendte det påfølgende hjørnesparket mot bakerste stolpe, hvor Ramos steg til værs, men headingen endte utenfor. Et minutt før hvilen forsøkte Tolisso seg med et skudd fra 20 meter, men forsøket skrudde et par meter til side for mål. På overtid av den første omgangen ble et innlegg fra gjestene sendt inn i boksen via hånden til Marcelo. Bayern München ropte på straffespark, men dommeren vinket spillet videre. Dermed gikk lagene inn i hvilen på stillingen 1-1. 

Benzema sitt andre for kvelden

Vertene åpnet den andre omgangen med å presse gjestene fra Tyskland kraftig, og det skulle hurtig føre til en stor glipp hos gjestene. Tolisso førte ballen med seg bakover, og sendte et tilbakespill i blinde mot Ulreich. Sisteskansen timet tilbakespillet dårlig, og bommet på ballen, hvilket førte til at Benzema som jaktet kula fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet til 2-1. Fem minutter ut i omgangen sendte Asensio en stikker mot Benzema, og franskmannen satte fart mot mål, men gikk ned i en duell med Hummels. Dommeren vinket omsider spillet videre. 

En lite øyeblikk senere var gjestene frempå igjen, denne gang var det Alaba som ladet foten fra omlag 20 meter. Forsøket gikk via Varane, men Navas reagerte hurtig og reddet skuddet. Et minutt senere ble en lang ball spilt inn i feltet mot Lewandowski, og Ramos klemte til i duellen med polakken som gikk ned, men dommeren vinket kun for hjørnespark. Vertene gikk rett i angrep, hvor Modric fikk ballen på siden, og sendte den inn foran mål, dog uten adresse. Et lite minutt senere gjorde Modric en god gjenvinning, og spilte frem Asensio på siden. Unggutten sendte innlegget mot Ronaldo, men portugiseren ble kraftig presset. Kroos snappet omsider opp ballen, og spilte videre til Marcelo. Brassen la inn på bakerste mot Ronaldo, og portugiseren satte utrolig nok ballen over uten press. 

James skaper spenning

En time ut i oppgjøret tredde James gjennom Hummels, og midtstopperen ladet foten, men Navas reddet. Tyskerne gjenvant ballen, og la den tvers gjennom feltet til Müller. Angriperen sendte ballen videre til Süle, men avslutningen ble blokkert. Et par minutter senere ble Süle spilt opp på siden, og forsvareren fikk god tid til å prikke innlegget mot James. Colombianeren forsøkte å skyte, men forsøket ble blokkert. James fulgte omsider opp på returen, og denne gang satte han ballen forbi Navas til 2-2. Det var igjen spenning i oppgjøret. 

Snaut tjue minutter før slutt svingte Alaba ballen inn i feltet mot Tolisso, og franskmannen sendte ballen mot mål, men igjen reddet Navas. Et par minutter senere var gjestene frempå igjen, denne gang ved Müller som sendte et innlegg gjennom boksen til Ribéry. Franskmannen sendte ballen inn igjen mot James, men forsøket til colombianeren ble blokkert, og Navas snappet ballen. Ti minutter før hvilen ble et nytt innlegg sendt inn i boksen, denne gang mot Müller, og tyskeren vant duellen, men Navas hadde kontroll på avslutningen. 

Gjestene fortsatte å presse på mot slutten, og skapte en rekke sjanser like før dommeren blåste av kampen. I kampens siste ordinære spilleminutt svingte Thiago et frispark inn mot Lewandowski og Hummels, men Navas stupte ut og bokset ballen vekk. Et minutt på overtid sendte Thiago en ny dødball inn i boksen, hvor Hummels denne gang steg til værs, men satte ballen utenfor mål. Kort tid senere var midtstopperen frempå igjen, og forsøkte spille frem Lewandowski i boksen, men Navas var igjen god da han stupte frem og fikk kontroll på ballen. 

Seks minutter på overtid ble en lang ball sendt mot Müller på bakerste stolpe, men tyskeren fikk ikke kontroll på kula, og det endte dermed 2-2 på Santiago Bernabéu. Real Madrid er dermed i deres tredje finale på rad, hvor denne gang Roma eller Liverpool står på motsatt banehalvdel i Kiev 26.mai. I fjor ble Los Blancos historiske da de ble første lag til å vinne turneringen to år på rad, og nå får de muligheten til å øke rekorden ytterligere. Hvilket lag som møter Real Madrid i finalen vil vi få svar på onsdag kveld. 

Statistikk

Ballbesittelse: 44%
Antall skudd: 9
Skudd på mål: 3
Antall pasninger: 400
Vellykkede pasninger: 334 (84%)
Hjørnespark: 6
Offside: 3
Distanse dekket: 113.9km
Baller gjenvunnet: 41

Spillervurderinger

Keylor Navas (9 BB): I begynnelsen av kampen er han ikke veldig mye involvert, og kan ikke klandres for den tidlige scoringen. Utover i den første omgangen, og spesielt i den andre viser han omsider hvor god han kan være, med flere gode reaksjons-redninger, samt gode handlinger i boksen. Står imot det meste som kommer hans vei, og er en viktig grunn til at det ender 2-2. 

Lucas Vázquez (7): Sliter litt med posisjoneringen i begynnelsen av kampen, og etterlater tidvis stort rom bak seg, men jobber som vanlig uhorvelig mye, både fremover og bakover. Innsatsen er så god at feilene bakover blir overskygget. 

Raphaël Varane (8): Er en bauta gjennom hele oppgjøret, hvor han står imot både langs bakken og i luftrommet. Står imot presset fra gjestene, og sikrer hver gang Ramos støter høyt i banen. Er særdeles viktig mot slutten med sin styrke i luftrommet. 

Sergio Ramos (7): Er klønete på den første scoringen, og burde gjort en bedre jobb med klareringen der. Støter tidvis litt for høyt, men gjør totalt sett en meget god kamp defensivt. Blokkerer en rekke baller, vinner i luften og har kontroll langs bakken. 

Marcelo Vieira (7): Varierer mellom å bli med fremover, og holde igjen bakover. Er disiplinert de gangene han blir igjen, selv om han tidvis kan være hurtigere oppe i presset. Flink til å skape kombinasjoner offensivt, og er alltid spillbar. 

Luka Modric (9): Jobber som en helt gjennom hele kampen, og det i den uvanlige rollen som høyrekant. Hjelper Lucas bakover, setter tempo fremover, og styrer spillet som kun han kan. Løper utrolig mye, og er maskinen i laget denne kampen. 

Mateo Kovacic (7): Jobber hardt gjennom hele kampen, løper mye og kjemper godt i duellene. Har en flott pasnings som leder til det første målet. Gir tidvis mye rom mellom midtbanen og forsvaret. 

Toni Kroos (7): Som Kovacic så gir han tidvis vell mye rom mellom midtbanen og forsvaret, og kan tidvis legge ned mer innsats. Styrer dog spillet godt, er trygg med ballen i beina, og slår gode pasninger. 

Marco Asensio (7): Jobber hardt opp og ned langs kanten. Solid med ballen i beina, og gjør flere gode løp fremover i banen. Blir sliten mot slutten, men legger ned en meget god innsats den tiden han er på banen. 

Karim Benzema (9): Flink til å holde i ballen, og deretter få den videre til en medspiller. Skaper enkelte sjanser, og er iskald på headingen som fører til utlikningen. Er i tillegg frekk og heldig i begynnelsen av andre omgang hvor han stjeler et tilbakespill og scorer. Meget god kamp fra franskmannen. 

Cristiano Ronaldo (6): Får ikke veldig mange baller å jobbe med, men er flink i press-fasen, og jobber tidvis iherdig hjemover. Får en stor sjanse som han burde satt i mål. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (6): Kommer inn mot slutten av kampen, trykker til i duellene, og gjør det meste rett uten ballen i beina. Med ballen i beina tilfører han omsider lite. Greit innhopp av brassen. 

Gareth Bale (6): Waliseren jobber hardt begge veier når han entrer banen. Tar enkelte løp fremover, og hjelper til bakover. Tilfører også duellstyrke mot slutten av kampen. 

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hvem håper du Real Madrid møter i finalen 26.mai i Kiev? 

Pmn6