Extra large bale
DRØMMEMÅL: Bale scoret et fantastisk mål mot Barcelona i El Clásico.

Barcelona 2-2 Real Madrid

Real Madrid fikk med seg ett poeng hjem fra Barcelona i søndagens El Clásico.

Real Madrid 2-2 Barcelona                                                                                                                                                                                                                                 
Camp Nou, Barcelona                                                                                                                                                                                                                                              
La Liga Santander, runde 36                                                                                                                                                                                                                            
Søndag 6. Mai, 20:45

1-0 Luis Suárez (10') – Assist: Sergi Roberto                                                                                                                                                                                                  
1-1 Cristiano Ronaldo (15') – Assist: Karim Benzema                                                                                                                                                                             
2-1 Lionel Messi (52') – Assist: Luis Suárez                                                                                                                                                                                                    
2-2 Gareth Bale (72') – Assist: Marco Asensio

Søndag kveld var det duket for sesongens siste El Clásico og det var et revansjelystent Real Madrid som tok turen til Barcelona søndag. I forrige møte mellom disse lagene var det Barcelona som trakk det lengste strået og knuste Real Madrid 0-3 på Santiago Bernabéu. Selv om ligatittelen var avgjort lå alt til rette for en fantastisk fotballkamp på Camp Nou. 

Real Madrid: Navas – Nacho (Vazquéz 68'), Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (Kovačić 84') – Ronaldo (Asensio 46'), Benzema, Bale

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Iniesta (Paulinho 58'), Rakitić, Busquets, Coutinho (Semedo 46'), Messi, Suárez (Alcácer 90')

Barcelona åpnet best, men Ronaldo svarte

Barcelona startet oppgjøret best og skapte sjanser tidlig i matchen. Allerede etter tre minutter ble Suárez sendt gjennom av Messi, men en god involvering av Varane gjorde at det fortsatt sto 0-0. Ronaldo forsøkte seg også på et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men Ter Stegen hadde lite problemer med å holde ballen. Etter ti minutter presset Marcelo høyt og etterlot seg et enormt rom bak seg. Suárez spilte en flott ball gjennom til Sergi Roberto som løp ned linjen på sin høyresiden. Han la innlegget akkurat over hodet til Nacho og Suárez sendte Barcelona i føringen med en god avslutning på volley. 

Det skulle likevel ikke ta mer enn fem minutter før Real Madrid utlignet. Kroos fikk ballen på egen halvdel av Casemiro og Busquets bommet på sitt taklingsforsøk. Kroos tok med seg ballen framover på banen før han spilte den ut til Ronaldo på kanten. Ronaldo tok med seg ballen innover i banen og "hælsparket" ballen tilbake til Kroos som var kommet på overlapp langs venstresiden. Kroos la et fantastisk innlegg til Benzema på bakerste stolpe som franskmannen headet ned til Ronaldo som hadde fullført sitt løp inn i boks. Ronaldo kom først på ballen og avsluttet et fantastisk Real Madrid- angrep. Portugiseren haltet litt i etterkant av situasjonen og måtte få medisinsk behandling, men han ble på banen. 

Real Madrid- sjanser og rødt kort

Etter utlikningen var det Real Madrid som skulle ta overtaket i matchen. De helhvite skapte en rekke store sjanser i den siste halvdelen av første omgang. Jordi Alba fikk likevel en sjanse etter 18 minutter, hvor en lang pasning fra Messi havnet hos den spanske venstrebacken. Han klarte ikke å få til en skikkelig avslutning alene med Navas og ballen gikk langt over mål. Deretter var det Real Madrid som sto for sjansene på Camp Nou. Etter 25 minutter slo Nacho et godt innlegg fra sin høyreback- posisjon som Ronaldo headet over mål. Her burde portugiseren latt ballen gå, ettersom Benzema sto helt umarkert og var i en bedre scoringsposisjon. Kun to minutter senere forsøkte også Kroos seg på et skudd fra om lag 20 meter, men avslutningen gikk over målet til Ter Stegen. Like etterpå sendte Modric Ronaldo alene med Barcelonas målvakt, men tyskeren var raskt ute og gjorde en god redning. Kun ett minutt senere forsøkte Ronaldo seg igjen med en avslutning fra innenfor sekstenmeteren, men avslutningen strøk stolperoten. Ronaldo fikk nok en mulighet med hodet etter et godt innlegg fra Marcelo. Ronaldo hoppet skyhøyt men avslutningen landet på nettaket. Også Benzema prøvde seg litt senere, men avslutningen gikk like utenfor fra franskmannen. 

Etter 43 minutter var det Barcelonas tur til å være frampå. Coutinho spilte Messi alene med Navas, og argentineren forsøkte å runde keeper. Navas fikk en hånd på ballen og gjorde en meget viktig inngripen. Etter en duell mellom Ramos og Suárez, ble sistnevnte liggende nede og Ramos forsøkte å dra han opp fra bakken. Det ble en klinsj mellom spillerne og begge ble rettmessig tildelt gult kort. Like etterpå var Messi alt for tøff i en takling på Ramos og feiet vekk standfoten til Real Madrids kaptein. Messi ble følgelig også tildelt gult kort. Like etter oppsto det en ny situasjon hvor Umtiti forsøkte å skjerme en lang ball ut til kast. Bale løp opp den franske midtstopperen og serverte han en stygg stempling bak på leggen. Real Madrid kunne her fort vært redusert til ti mann. Ingen av dommeren så tilsynelatende situasjonen og Bale slapp unna. Rett etterpå var det en Barcelona- spiller som skulle miste hodet, og Sergi Roberto ble utvist for å ha slått Marcelo i skulder/hode. Dermed startet Barcelona andre omgang med en mann mindre enn hovedstadslaget. 

Barcelona tar over initativet

Ronaldo ble byttet ut i pausen etter den smellen han pådro seg i ankelen i avslutningssituasjonen og Marco Asensio kom innpå som hans erstatter. Real Madrid tok initiativet i første delen av andre omgang og kom til en sjanse ved Marcelo allerede to minutter inn i omgangen. Brasilianeren vant ballen høyt i banen, men avslutningen gikk over mål. Like etterpå kom også Asensio til en stor mulighet, men avslutningen ble reddet av Ter Stegen. I minutt 54 forsøkte Suárez å passere Varane på venstrekanten, men Real Madrids midtstopper hadde tilsynelatende kontroll. Suárez kjempet til seg ballen og serverte Messi som sendte Barcelona i føringen på Camp Nou. Reprisene viser at Suárez helt klart felte Varane, og at det burde vært dømt et frispark til franskmannen i situasjonen. 

Like etter fikk Paulinho en stor sjanse til å øke ledelsen, men han nådde ikke fram på innlegget fra Nelson Semedo. Benzema slo et flott innlegg mot Asensio, men unggutten klarte ikke få til en ordentlig avslutning fra fem meter. Etter 70 minutter ble det spilt det en lang pasning fra Suárez i bakrom mot Messi. Ramos klarte ikke holde følge, men en enorm redning fra Navas gjorde at det fortsatt sto 2-1 på Camp Nou. 

Bale- scoring og straffesituasjon

Kun tre minutter etter Messis store mulighet var det Real Madrid som skulle utligne på Camp Nou. Asensio fikk en pasning fra Kroos på drøyt 30 meter. Han brukte et touch for å ta imot ballen før han så Bale på løp inn mot sekstenmeter fra sin kantposisjon. En strålende pasning fra den spanske unggutten la til rette for et fantastisk skudd fra 16 meter som skrudde forbi Ter Stegen og i mål. En fantastisk scoring av waliseren og ett flott angrep av Real Madrid.

Kun noen små minutter senere ble det ropt på straffe fra Real Madrid- leiren da Marcelo tilsynelatende ble felt av Jordi Alba i Barcelonas sekstenmeter. Dommeren vinket spillet videre og Real Madrid ble ikke tildelt straffe. Reprisene viser at den spanske dommer Fernández nok en gang gjorde en avgjørende feilvurdering i denne kampen, ettersom Marcelo klart ble felt av Jordi Alba i denne situasjonen. 

Barcelona skapte to gode sjanser i kampens ti siste minutter ved Lionel Messi, men en god Navas- redning gjorde at det fortsatt sto 2-2. Real Madrid presset på de siste minuttene for å få seiersmålet, men det ville seg ikke og kampen endte uavgjort på Camp Nou. 

Statistikk: 

Antall skudd: 17                                                                                                                                                                                                                                                       Antall skudd på mål: 5                                                                                                                                                                                                                        Ballbesittelse: 49.9 %                                                                                                                                                                                                                               Vellykkede pasninger: 504 (91%)                                                                                                                                                                                                  Hjørnespark: 5                                                                                                                                                                                                                                                       Offside: 2

Spillervurderinger:

Keylor Navas (8): Gjør en meget viktig redning på stillingen 2-1 da Messi kommer alene med keeper. Holder Real Madrid inne i kampen. Kan gjøre relativt lite med begge målene han slipper inn og gjør et par gode involveringer gjennom kampen. Alt i alt en meget god kamp fra vår målvakt. 

Nacho (6): En helt OK kamp fra Nacho denne kampen. Spiller på høyreback i Carvajals skadefravær og gjør en brukbar figur i denne posisjon. Det er tydelig at Nachos beste posisjon er på midtstopperplass og han bidrar med lite offensivt. Sliter med farten til Jordi Alba gjennom hele matchen. 

Varane (7): Klarer seg bra mot Suárez gjennom hele matchen og utgjør nok en gang en god figur i midtforsvaret sammen med Ramos. Viser igjen sin enorme fart og fantastiske duellstyrke, både på bakken og i luften. Var usikker før kamp, men startet likevel og leverer en meget god kamp.

Sergio Ramos (7): En enorm slitekamp for vår spanske kaptein i denne kampen. Suárez er en vanskelig spiller å spille mot og Ramos både gir og får i duellene. Er meget god til å holde Suárez feilvendt og er som vanlig flink til å skjære foran for å vinne ball. Får et obligatorisk gult kort, og lever på grensen til et rødt utover i andre omgang. Klarer likevel å holde seg på banen og leverer en solid kamp.

Marcelo (6): Er som vanlig fullstendig ut av posisjon defensivt og gir Sergi Roberto halve Camp Nou å løpe på i forkant av 1-0- scoringen. Er som alltid angrepsvillig og kombinerer bra med spillerne rundt seg i midtre og siste tredjedel. Skulle også vært tildelt straffespark i andre omgang. En godkjent kamp av brasilianeren!

Casemiro (8 BB): Jobber utrettelig gjennom hele oppgjøret og er meget flink til å holde Messi ute av kampen i første omgang. Viser nok en gang sin enorme duellstyrke og taklingsstyrke. Casemiro registrerer totalt syv vellykkede taklinger i løpet av kampen, tre mer enn nestemann på listen. En fantastisk bra gjennomført match av brasilianeren. 

Modric (7): Leveren en solid kamp på midtbanen. Er ikke like toneangivende som vi har sett vår kroatiske midtbane- maestro tidligere, men er som alltid flink med ball og jobber godt både offensivt og defensivt i denne kampen. Har en fantastisk involvering på stillingen 1-1 hvor han sender Ronaldo gjennom alene med keeper med en fantastisk gjennombruddspasning. Burde der registrert seg for en assist!

Kroos (8): Nok en god kamp av den tyske midtbanegiganten! Er solid i pasningsspillet i hele kampen og registrer en pasningstreffsikkerhet på vanvittige 96%. Kombinerer fint med Marcelo på venstreback gjennom hele matchen og han er alltid et faremoment når han tar med seg ball framover på banen. Har en helt strålende involvering på 1-1 scoringen hvor han først starter angrepet og server innlegget til Benzema. 

Bale (7): Er så godt som usynlig i førsteomgang og utretter lite. Burde muligens også vært utvist på tampen av første omgang for taklingen på Umtiti. Virker mer "på" i andreomgang og han jobber seg godt inn i matchen. Han scorer også et fantastisk utlikningsmål. En god kamp av waliseren.

Benzema (7): Fremstår som en av Real Madrids beste spillere i førsteomgang og viser godt overblikk når han serverer Ronaldo på 1-1- scoringen. Han er bevegelig, løper mye og jobber hardt gjennom hele kampen. Blir litt mindre involvert i andreomgang, men franskmannen leverer alt i alt en god kamp. 

Cristiano Ronaldo (7): Scorer nok en gang i El Clásico og har nå registrert 19 fulltreffere i verdens største klubboppgjør. Han løper mye i første omgang og virket veldig "på" fra start. Kommer til flere gode sjanser og burde kanskje registrert mål nr. 20 i denne kampen. Blir byttet ut i pausen som følge av en smell i ankelen han pådro seg i avslutningsøyeblikket på scoringen. 

Innbyttere:

Asensio (7): Kommer inn i pausen for Ronaldo. Sliter litt i begynnelsen og får ikke helt samarbeidet med Benzema og Marcelo til å fungere. Klarer å hente seg bra inn utover omgangen og serverer en flott pasning på Bales scoring. Et godt innhopp av spanjolen.

Lucas (6): Kommer inn etter 68 minutter spilt for Nacho. Et OK innhopp av Lucas som bidrar med mer offensivt enn Nacho og kommer til et par gode innleggs posisjoner. Jobber som alltid godt.

Kovačić (N/A): Spiller for kort for vurdering. 

Hva syns du om søndagens El Clásico?

Pmn6