Extra large  2rm3680
DOMINERTE: Gareth Bale og Isco Alarcón tidvis lekte seg med gjestene fra Vigo på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 6-0 Celta Vigo

Los Blancos ydmyket gjestene fra Vigo fullstendig på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

Real Madrid 6-0 Celta de Vigo
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 37
Lørdag 12.mai, kl:20.45

1-0 Gareth Bale (12') - Assist: Luka Modric
2-0 Gareth Bale (29') - Assist: Isco Alarcón
3-0 Isco Alarcón (32') - Assist: Toni Kroos
4-0 Achraf Hakimi (51') - Assist: Karim Benzema
5-0  Sergi Gomez (74') - Selvmål
6-0 Toni Kroos (80') - Assist: Borja Mayoral

Lørdag kveld var det duket for sesongens siste hjemmekamp i LaLiga Santander, og sesongens siste kamp på Estadio Santiago Bernabéu totalt sett. Celta de Vigo var laget som skulle få æren av å gjeste det mektige stadionet som dessverre ikke har fungert som et fort for Los Blancos denne sesongen, spesielt i LaLiga. Zidane valgte å stille et sterkt lag til møtet mot Celta, men viktige brikker som Ramos og Ronaldo var utelatt av troppen, grunnet hvile og skade. En mann som omsider var tilbake fra start igjen var Isco, og magikeren var nødt til å vise seg frem før finalen i Champions League. 

Real Madrid: Navas - Hakimi, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Casemiro, Modric - Isco (Asensio 63') - Bale (Lucas 71'), Benzema (Mayoral 63')

Celta Vigo: Alvarez - Mallo, Gómez, Roncaglia, Johny - Lobotka, Wass, Jozabed (Radoja 71') - Méndez (Aspas 82'), Gómez, Boyé (Hernández 46')

Bale starter showet

Det var hjemmelaget som tok føringen ut fra start, både i form av ballbesittelse, og i form av sjanser skapt. Fem minutter ut i omgangen kom den første halvsjansen, og det var Modric som spilte Achraf i bakrom. Den unge backen førte fremover, og slo et hardt innlegg som Sergio ikke hadde kontroll på, men en forsvarer fikk omsider klarert til corner. Snaut ti minutter ut i oppgjøret fikk gjestene et hjørnespark som ble tatt hurtig, og Wass svingte ballen inn. I feltet ble duellen vunnet av en motstander, før den datt ned til Gómez, men Navas var våken og reddet forsøket til angriperen. 

Like etter klokka passerte ti minutter skulle vi omsider få kampens første scoring, og det var vertene som gikk opp i føringen. Navas sendte ballen til Modric på midten, og kroaten vendte om før han spilte Bale på løp. Waliseren timet løpet perfekt og satte full fart mot mål, før han klemte kula via stanga og i mål til 1-0. Et kvarter ut i oppgjøret var gjestene frempå med Gómez igjen, men avslutningen til angriperen gikk høyt over. Like etter ropte gjestene på straffet og jublet for mål i samme angrep, da Casemiro kolliderte med en motstander i feltet. Dommeren lot omsider spillet gå, og ballen endte opp hos Wass, som igjen la videre til Jozabed. Spanjolen scoret, men dommeren vinket korrekt av for offside på Wass i forkant av scoringen. 

Magi fra Gareth Bale 

Real Madrid var som vanlige aktive langs backene i åpningen av kampen, og drøyt tjue minutter ut i oppgjøret så sendte Kroos en lang ball mot Achraf på løp. Unggutten fra Marokko dro seg lekkert forbi Johny, og sendte ballen inn i feltet, men Sergio kom i veien og dyttet til hjørnespark. Like før klokka passerte halvtimen skulle vi omsider få en ny scoringen, og nok en gang var det signert Gareth Bale. Isco sendte en lang ball i bakrom mot waliseren, som virkelig satte på turboen og hentet inn ballen. Nede ved dødlinja dro Bale seg elegant forbi Johny, før han klemte ballen forbi Sergio og i det lengste hjørnet - meget vakkert. 

Vertene var i siget nå, og det tok ikke lang tid før ballen lå i nettet enda en gang. Kroos spilte frem til Isco på kanten av 16-meteren, og magikeren la ballen til rett innover i banen, før han elegant curlet ballen i det lengste hjørnet. Sergio var sjanseløs, og det stod nå 3-0 på måltavla. To flotte scoringer med et par minutters mellomrom, og Celta Vigo virket allerede demoraliserte. Fem minutter før hvilen fikk omsider gjestene en stor sjanse, da en lang ball ble spilt inn i feltet mot Wass. Dansken steg til værs og satte hodet på ballen, men en meget god redning av Navas hindret scoringen, og det stod derfor 3-0 til pause. 

Achraf øker ledelsen

Det gikk i lang tid i den andre omgangen før gjestene var i ferd med å rote det til for seg selv på et langt tilbakespill. Pasningen ble alt for høy, og Sergio bommet, men Benzema klarte ikke å få tak i ballen. Fem minutter ut i omgangen fikk omsider vertene smake på nettmaskene igjen. Achraf sendte ballen til Benzema, og stormet fremover, før han fikk tilbake ballen like utenfor 16-meteren. Unggutten tok med seg ballen inn i boksen, og satte kula forbi Sergio til 4-0. Noen minutter senere kom vertene på en kontring, hvor de var fire mot fire, og Casemiro sendte ballen mot Benzema. Franskmannen klønet ballen videre til Isco, som fintet vekk sin forsvarer og kun hadde Sergio foran seg, men linjedommeren vinket dessverre feilaktig av for offside. 

Et par minutter senere var vertene frempå igjen, hvor Isco fintet seg lekkert forbi en forsvarer og slapp til Marcelo. Backen sendte kula inn mot Bale, og waliseren steg til værs, hvor han stanget ballen hardt mot mål. Sergio var omsider med på notene, og reddet, men måtte gi en retur. På returen ventet Benzema, som enkelt satte ballen i mål, men dommeren annulerte scoringen for offside, da han mente Isco var en del av spillet, uansett om Sergio eller noen andre var i nærheten av å stoppe forsøket. Like før timen var Los Blancos frempå igjen, hvor Isco vridde spillet til Modric, og kroaten sendte videre til Bale. Waliseren klemte til på direkten, men retningen ble for dårlig og Sergio reddet. 

Mål-bonanza 

Like etter timen kombinerte Isco og Benzema, hvor sistnevnte ladet foten, men forsøket ble for svakt og Sergio holdt ballen fast. Hjemmelaget var virkelig i dytten nå, og noen minutter senere sendte Casemiro en ball mot Bale i bakrom. Waliseren tok den med seg et par steg, før han på lekkert vis spilte opp Asensio i feltet, men avslutningen til unggutten ble blokkert. Et kvarter før slutt lå omsider ballen i mål nok en gang. Marcelo og Asensio kombinerte på siden av 16-meteren, før sistnevnte sendte ballen hardt inn langt bakken. Ingen Real Madrid-spillere var nære, men Sergi Gómez var uheldig og taklet ballen i mål til 5-0. Snaut fem minutter senere spilte Asensio frem Mayoral i feltet, og angriperen ladet foten, men Sergio reddet med beinet. 

Real Madrid var omsider ikke ferdige for kvelden, for ti minutter før slutt lå kula i mål nok en gang. Et innkast ble tatt hurtig på den høyre siden, og Modric slo tidlig inn i feltet mot Mayoral. Angriperen vendte rundt på lekkert vis, og la ballen videre til Kroos som var iskald foran mål. Tyskeren satte ballen tilbake der Sergio kom fra, og sisteskansen var sjanseløs. Like etterpå var Modric nære å gjøre kvelden enda mørkere for gjestene da han ble spilt frem på 16 meter og sendte ballen rett i stopen. Snaut fem minutter før slutt sendte kroaten en ball gjennom til Casemiro, men forsøket fra kloss hold ble blokkert. Flere sjanser ble det ikke, og det endte dermed til slutt 6-0 på Santiago Bernabéu lørdag kveld. Real Madrid viste frem festfotball i deres siste hjemmekamp på Santiago Bernabéu, og ydmyket gjestene fra Vigo. 

Statistikk

Ballbesittelse: 57%
Antall skudd: 15
Skudd på mål: 11
Hjørnespark: 4
Offside: 3
Frispark laget: 6

Spillervurderinger

Keylor Navas (6): Har stort sett lite å gjøre på jobb denne lørdags kvelden i Madrid. Viser omsider frem klasse på headingen til Wass, og er våken på innleggene til gjestene. Trygg med ballen i beina, og gjør flere gode igangsettinger. 

Achraf Hakimi (8): Gjør en solid kamp på høyrebacken, hvor han fullstendig kontroll defensivt, og i tillegg bidrar mye offensivt. Gjør mange gode løp fremover i banen, innleggene er tidvis svake, men har heller ikke mange å slå på. Flott løp, og godt skudd på scoringen sin. Meget god kamp av unggutten som viser at han kan. 

Raphaël Varane (6): Har i likhet med Navas og sin makker i midtforsvaret en rolig dag på jobb, og lar særdeles lite passere. De gangene gjestene kommer fremover er han godt posisjonert, og får rensket unna. Trygg med ballen i beina. 

Nacho Fernández (6): Som Varane er han trygg og god, og lar lite passere. Holder igjen nullen sammen med Varane, og viser at de to fungerer godt sammen. Solid jobb med posisjoneringen, og trygg med ballen i beina. 

Marcelo Vieira (8): Er tidvis litt anonym i den første omgangen, hvor det meste skjer på den høyre siden, men er med i angrep og kombinerer godt. I andre omgang er han langt mer aktiv, og kombinerer spesielt flott med Asensio. Skaper uro på siden gang på gang, og viser at han er en viktig brikke i det offensive spillet nok en gang. 

Luka Modric (8): Jobber godt begge veier, kriger på midten, og er flink til å sende ballen i lengderetning. Som vanlig trygg og god i pasningsspillet, og gjør særdeles få feil. Kun metallet som hindrer han i å tegne seg på scorings-lista mot slutten av kampen. Lekker pasning på den første scoringen til Bale. 

Carlos Casemiro (7): Kriger på midten, gjenvinner baller og setter fart fremover. Deltar langt mer i den offensive delen av spillet en vanlig, hvor han både fyller på selv og sender baller fremover. Får en stor sjanse mot slutten av kampen, men forsøket blir blokkert. 

Toni Kroos (8): Som vanlig er han utrolig trygg i pasningsspillet, og er flink til å sende ballen fremover i lengderetning, eller vri spillet ved behov. Tegner seg i tillegg i målprotokollen med kampens siste scoring. Får også med seg en målgivende pasning på scoringen til Isco, selv om den er av det billige slaget. 

Isco Alarcón (9): Magikeren var tilbake fra start, og det med et brak. Dominerer i nær-spillet, og viser i tillegg frem sin elegante pasningsfot ved flere anledninger. Viktig i det offensive, og er omtrent delaktig i alt som skjer, både med kombinasjoner, pasninger og skudd. Får med seg en målgivende pasning, samt en meget lekker scoring. 

Gareth Bale (9 BB): Waliseren var virkelig på fra start i denne kampen, og ser ut til å trives stort uten Cristiano på banen. Får masse rom på siden, og bak forsvaret. Dette utnytter han ved to anledninger, først hvor han løper fra alle og sette ballen i mål via stolpen, og deretter når han henter inn en ball og elegant legger den i lengste. Årsbeste av waliseren, og gir Florentino hodebry med take på fremtiden hans i klubben. 

Karim Benzema (7): Får ikke tegnet seg i målprotokollen, men gjør en rekke andre tid meget godt. Skaper flott kombinasjoner med angrepet, er flink til å holde i ballen, og er nest sist med en flott pasning på scoringen til Achraf. 

Innbytterne: 

Borja Mayoral (6): Viser han vil mye, og jobber som en helt når han entrer gressmatta. Skaper noen kombinasjoner, og er nest sist på scoringen til Kroos, hvor han gjør en god vending, og er meget uselvisk. 

Marco Asensio (7): Skaper uro på den venstre siden, og setter fart gang etter gang. Kombinerer godt med Marcelo, både i form av veggspill og spill i bakrom. Er i tillegg nest til på selvmålet til Sergi Gómez. 

Lucas Vázquez (5): Løper mye, og jobber etter ballen når han kommer inn, men klarer ikke å prege kampen nevneverdig. 

Hvem håper du starter finalen mot Liverpool i Kiev? 

Pmn6