Extra large h marcelo presi he29192l
DRAKT: Florentino Pérez gav Marcelo denne drakten etter kampen mot Celta Vigo for å markere venstrebackens bragd.

Marcelo med 450 kamper

Lørdagens kamp mot Celta Vigo var Marcelos 450. kamp for Real Madrid, samme dag som han ble 30 år.

Den lekne brassen er den med nest flest kamper for Real Madrid i dagens tropp, bak Sergio Ramos som har 563 kamper. Marcelo har en imponerende trofésamling for Los Blancos, med 3 Champions League-titler, 3 Europeiske Supercuper, 3 VM for klubblag, 4 La Liga-titler, 2 Copa del Rey-troféer og 3 Spanske Supercuper. Denne sesongen er hans tolvte for Real Madrid, og på 450 kamper har det blitt 317 seiere og 33 mål. 

Hans 450 offisielle kamper for Real Madrid har kommet i 6 turneringer: La Liga (319), Champions League (88), Copa del Rey (26), Spansk Supercup (8), VM for klubblag (6) og Europeisk Supercup (3). Sesongen med flest kamper er 2014/2015-sesongen, hvor han spilte 53 kamper. Så langt denne sesongen har han spilt 42 kamper, 25 av de har endt med seier og han har scoret fem mål. 

Marcelo snakket med pressen etter 6-0 seieren over Celta Vigo. Han fortalte om hvordan La Liga-sesongen har vært for Real Madrid.

Starten av sesongen var ganske tøff, men etter hvert fikk vi mer selvtillit, scoret mål og spilte bra fotball. Vi vet vi ikke har vunnet La Liga, men vi gav alt vi hadde. I dag var den siste kampen på Santiago Bernabeu og vi gjorde alt vi kunne for å spille bra og vinne. Jeg føler meg bra, jeg er glad og jeg har tillit til lagkameratene og trenerapparatet. Vi er heldige som spiller for den beste klubben i verden. Vi må nyte hver eneste trening og kamp og gjøre vårt beste for denne skjorta, det er det viktigste.

Marcelo snakket også om sesongens siste La Liga-kamp mot Villarreal.

Vi har fortsatt en kamp igjen, vi skal konsentrere oss og spille for å vinne, så kan vi tenke på finalen. Kampen mot Villarreal vil være en fin test for oss, en kamp vi kan forberede oss på det som kommer.

Hvor viktig er Marcelo for Real Madrid?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07