Extra large gareth bale 14.5.2018
MÅL: Gareth Bale har scoret i tre strake seriekamper og ser ut til å ha funnet toppformen før Champions League-finalen i Kiev.

Prikket inn toppformen?

Har Gareth Bale funnet toppformen før sesongens viktigste kamp står for tur 26. mai i Kiev?

Real Madrid stilte opp og lagde feststemning på Santiago Bernabéu da Celta Vigo fikk gjennomgå lørdag kveld. Los Blancos ga seg ikke før de hadde puttet seks scoringer bak Sergio Álvarez i Celta Vigo-målet, og en av de som gjorde en fantastisk kamp var Gareth Bale. Waliseren scoret to meget vakre scoringer før han så ble byttet ut med 20 minutter igjen av oppgjøret. Waliseren satte først ballen i mål da han parkerte Celta Vigo-back Jonny Castro og plasserte ballen i mål via stolpen. Det var også nevnte Castro som fikk gjennomgå da høyrevingen satte sin andre scoring. Igjen viste 28-åringen farten sin før han så spilte ballen forbi Castro og hamret ballen i det lengste krysset bak Sergio Álvarez. 

Det som nå har blitt scenarioet er at Gareth Bale kjemper om en plass i startelleveren når Liverpool venter i Kiev 26. mai. Det er blitt slik at waliseren ikke lenger er selvskreven i et toppet Real Madrid-lag, og det er primært Isco som er høyrevingens utfordrer hva angår en startplass i Kiev. Også Isco scoret i 6-0-ydmykelsen av Celta Vigo, da ballmagikeren skrudde ballen i krysset fra rundt 20 meter og satte inn 3-0-målet. Isco hadde nettopp returnert fra en skulderskade, mens Gareth Bale kom etter å ha scoret 2-2-målet på en fantastisk avslutning i El Clásico.

Forrige sesong gikk Gareth Bale Champions League-finalen i møte med enorme skadeproblemer, og han startet på benken i finalen i hjembyen siden han akkurat hadde kommet tilbake fra en leggskade. Waliseren var preget av skader på høsten, mens han nå på våren har slitt med å ta vare på sjansene han har fått av Zinedine Zidane. Mange mener at Bale spiller om fremtiden sin som Real Madrid-spiller, og waliseren skal være tilnærmet besatt av å spille seg inn i laget som skal starte mot Liverpool. I skrivende stund er det Isco som er favoritt til å starte kampen, og med tanke på at både Cristiano Ronaldo og Dani Carvajal begge rekker finalen så kan det være at Zinedine Zidane velger den samme startelleveren som startet i Cardiff i 2017.

Det spørs om formtoppen til Gareth Bale kan ha kommet i det seneste laget for å sikre seg en plass i startelleveren mot Liverpool. Som sagt så har waliseren variert i prestasjonene denne sesongen, men fasiten så langt er faktisk at han er Real Madrids toppscorer i LaLiga med sine 15 scoringer på 25, og med tanke på hvor glade Liverpool er i å angripe så kan det være at det blir et kampklima som passer Bale i finalen. Sesongens siste seriekamp mot Villarreal kan fort bli avgjørende for Bale dersom han skal starte finalen mot Liverpool, og høyrevingen er garantert lysten på å vise seg frem mot den gule ubåten for å få muligheten til å starte i Kiev 26. mai.

Bør Gareth Bale starte mot Liverpool?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07