Extra large skader denne ses
SKADER: Jesús Vallejo har vært skadet ved fire anledninger denne sesongen.

Skremmende tall

Real Madrid har nok en gang slitt med mange skader, og få spillere har holdt seg skadefrie.

Det har dessverre blitt en dårlig vane for spillerne til Real Madrid å pådra seg skader, og denne sesongen har ikke vært et unntak. Spillere som Gareth Bale har tidvis virket å være oftere skadet enn han er spilleklar, og Zidane har nærmest konstant hatt en eller flere skader på spillerne sine. Florentino Pérez forsøkte i forkant av sesongen å få en slutt på alle skadene da han sendte Jesus Olmo på dør etter stor misnøye fra spillergruppen, men heller ikke det medisinske teamet som tok over har klart å minimere det store omfanget av skader. 

Skadene startet allerede i august, da Jesús Vallejo pådro seg en skade tidlig i måneden, til og med før sesongen var i gang. Det ballet seg deretter på, og med skaden Cristiano Ronaldo pådro seg i El Clásico så viser fasiten til 36 skadeopphold. Som vanlig har alvorlighetsgraden på skadene variert stort, og mest skremmende ble det muligens for Carvajal da han ble satt på sidelinjen med en infeksjon i hjerteposen like før jul. I tillegg har lagets kaptein vært ute med en brukket nese, mens spillere som Isco, Llorente og Theo alle har vært ute med skulder-skader. Til og med Nacho har vært ute med skade denne sesongen, hvilket er den første i hans karriere.  Jesús Vallejo er spilleren som har vært ute med flest skader med sine fire, mens Bale følger like etter med sine tre skadeopphold. Det er dog verdt å nevne at det walisiske hurtigtoget nå har gått fem måneder uten en eneste skade, og ser ut til å ha prikket formen til sesongens viktigste kamp. 

I løpet av sesongen 2017/18 har Real Madrid hatt 36 skader av ulikt omfang, fordelt på tjue spillere. Det vil si at det kun er fire spillere fra spillergruppen til Los Blancos som ikke har vært ute med en eller flere skader denne sesongen. Casemiro, Borja Mayoral, Kiko Casilla og Achraf Hakimi er de fire utvalgte som har gått gjennom sesongen uten noe nevneverdig. Achraf fikk seg en smell på landslagssamling med Marokko i mars, men unggutten returnerte umiddelbart til Madrid og var klar til dyst da ligaen ble sparket igang igjen. En fellesnevner for tre av spillerne er at de har fått betydelig mindre spilletid enn mange andre, da Casilla har spilt like over 1500 minutter, Achraf like over 1300 minutter, og Mayoral kun 930 minutter. Casemiro er omsider den rake motsetning, da han har vært et av de første navnene på blokka gjennom hele sesongen, og har notert seg for over 3700 minutter. 

De mange skadene har preget laget mer denne sesongen, spesielt i LaLiga, enn de gjorde i fjor, da spillere som James, Morata, Lucas, Asensio, Danilo og Pepe alle satt klare til dyst på benken. Stallen ble betraktelig svekket i forkant av denne sesongen, da rutine ble byttet ut med ungt blod. Tross en langt svakere sesong i hjemlig liga, så har Los Blancos nok en gang tatt seg til finalen i Champions League, hvilket blir deres tredje på rad, og fjerde på fem sesonger. I Kiev venter Liverpool, og selv om Zidane har måttet slite med en rekke skader denne sesongen, så er per nå samtlige spillere klare til dyst, hvilket gir den franske hovedtrener en annen type hodebry i form av laguttak. 

Hva tror du er grunnen til alle skadene i Real Madrid? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07