Extra large  1am1345 2
IMPONERT: Rafa Benítez har imponert i sitt arbeid med Newcastle etter at han fikk sparken som Real Madrid-manager i 2016.

Benítez: - Det var ikke så ille

Rafa Benítez stilte nylig opp i et radiointervju hvor han snakket om perioden som Real Madrid-manager.

I januar 2016 fikk Rafa Benítes sparken som Real Madrid-manager, kun et drøyt halvt år etter at han ble ansatt som Carlo Ancelottis arvtager. Den tidligere Liverpool-manageren fikk aldri helt sving på sakene som Real Madrid-sjef, og et av de største problemene skal ha vært kommunikasjonen med spillergruppen. 58-åringen tok over Newcastle bare drøyt to måneder etter at han fikk sparken som Real Madrid-manager, og han har siden den gang rykket ned med The Magpies, rykket opp igjen til Premier League og denne sesongen havnet de svarte og hvite på en respektabel 10. plass i den engelske toppdivisjonen. Nylig stilte Benítez opp på et intervju med den spanske radiokanalen Deportes Cuatro. Intervjuet ble senere gjengitt av AS, og her snakket han blant annet om hvordan situasjonen var i Real Madrid da han forlot klubben.

Avskjed med klubben:

Når jeg dro så var Real Madrid videre i Champions League og to poeng bak Barcelona med en kamp mindre spilt. Folk glemmer dette, det var ikke så ille som mange ville ha det til. Når man skal vurdere trenere så tenker man ofte at trenerne med flest titler er de beste, men slik er det ikke. Man kan vinne titler når laget er bedre. Det blir sagt at i fotball er det alltid noen som venter på å ta over. Det er enklere å hylle de som har kommet inn og kritisere de som var der tidligere.

Forholdet med spillerne:

Forholdet med spillerne var godt, og jeg har meldinger som kan bevise det. En spiller som var misfornøyd? Kanskje de ikke ville vært fornøyde verken her, der eller hvor enn de var så lenge de ikke spilte?

Backup for Benzema:

Når det spissituasjonen så hadde vi Borja Mayoral, som var en fantastisk spiss, men han var bare 19. Han ble backupen for Benzema. Morata var spissen den neste sesongen, når de vant titler. Vi sa ifra om at vi måtte ha en ny spiss, men vi ble ikke hørt.

Hvor gikk det galt med Benítez?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07