Extra large  he29974
SCORET: Både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo tegnet seg på scoringslisten da Real Madrid og Villarreal spilte 2-2 lørdag kveld.

Villarreal 2-2 Real Madrid

Det endte med poengdeling i sesongens siste seriekamp da Real Madrid gjestet Estadio de la Cerámica.

Villarreal 2-2 Real Madrid
Estadio de la Cerámica, Villarreal
LaLiga Santander, runde 38
Lørdag 19. mai, kl. 20:45

0-1 Gareth Bale (10') - Assist: Luka Modric
0-2 Cristiano Ronaldo (32') - Assist: Marcelo
1-2 Roger Martínez (70') - Assist: Rodri
2-2 Samu Castillejo (85') - Assist: Rodri

Lørdag kveld var det duket for sesongens siste LaLiga-kamp for Real Madrid sin del da de gjestet Estadio de la Cerámica og Villarreal. For Los Blancos' del så var dette generalprøven i forkant av sesongens uten tvil største kamp, nemlig Champions League-finalen som venter mot Liverpool i Kiev om en uke. Zinedine Zidane mønstret på mange måter det samme laget som er ventet å starte finalen mot Liverpool, men det var enkelte unntak. Keylor Navas ble hvilt og var ikke med til Villarreal denne, men da mange forventet at det var Kiko Casilla som skulle ta plass mellom stengene så overrasket Zidane og valgte sin sønn, Luca Zidane. Dermed fikk 20-åringen sin offisielle debut for Real Madrid i sesongens siste LaLiga-kamp. Ellers ble Karim Benzema benket til fordel for Gareth Bale. 

Real Madrid XI: Zidane - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Vázquez 62'), Casemiro, Kroos - Isco (Kovacic 72') - Bale, Ronaldo (Benzema (62')

Tidlig scoring

Det var hjemmelaget som kom seg til kveldens første halvsjanse på Estadio de la Cerámica denne kvelden. Det var bare spilt et par minutter da Sergio Ramos spilte bort ballen og Enes Ünal satte fart. Tyrkeren kom i duell med Ramos og fikk avfyrt et skudd mot den lengste stolpen, men Luca Zidane kunne se avslutningen gå et par meter til side for målet sitt. Noen minutter senere så var det Ramos som prøvde lykken. Los Blancos rullet opp et godt angrep og ballen havnet hos kapteinen. Midtstopperen klemte til og avslutningen tvunget frem en god redning av Andrés Fernández i Villarreal-målet. 

Noen minutter etter dette var det Cristiano Ronaldo som testet lykken. Portugiseren klemte til fra rundt 30 meter, men igjen fikk Fernández avverget. Real Madrid hadde fått etablert et press og det lå et mål i luften. Ti minutter ut i kampen kom også denne scoringen, og det var en Gareth Bale i form som sendte gjestene i føringen. En pasning ble slått av Luka Modric, og waliserne hoppet over ballen. Ballen trillet imellom beina på Villarreal-stopperen, og etter litt klabb og babb fikk Bale avsluttet med høyrefoten. 28-åringen fikk vendt skuddet tilbake i nærmeste stolpe og Andres Fernández kunne bare se ballen trille nede i sitt høyre hjørne og Real Madrid ledet 0-1.

Comeback-scoring

Etter scoringen ventet en roligere periode, og det gikk nesten 20 minutter før det skjedde noe særlig mer på El Madrigal. Denne gangen var det matchvinneren fra oppgjøret i januar, Pablo Fornals, som var nære scoring. Spanjolen dro seg innover og fikk avsluttet fra rundt 20 meter, men heldigvis for Real Madrid så gikk avslutningen en liten meter til side for målet til Luca Zidane. Noen minutter senere skulle dog en viss portugiser score i sitt comeback etter skade. Isco slo en fantastisk pasning over til Marcelo, som fikk både tid og rom til å finsikte innlegget. Brasilianeren slo et vakkert innlegg med utsiden av venstrefoten, og Cristiano Ronaldo hadde få problemer med å eskortere ballen i mål med pannebrasken, og det sto dermed 0-2 i Villarreal.

Real Madrid styrte alt som skjedde ute på gresset, og Los Blancos kunne fort ha ledet mer før lagene gikk til pause etter de første 45 minuttene. Drøyt fem minutter før pause var det Isco som var nære scoring. Spanjolen dro seg innover fra venstresiden og dro av et par mann før han prøvde å avslutte. Avslutningen ble dog blokkert og Real Madrid fikk en corner som det ikke ble stort ut av. Noen minutter senere var det Toni Kroos som prøvde lykken. Tyskeren klemte til fra drøyt 20 meter, og skuddet tvang frem en god redning av Andres Fernández. Stort mer skjedde det ikke i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-2 til Real Madrid. 

Jakten på redusering

Real Madrid hadde gjort en god jobb i den første omgangen, og det var ikke et veldig aggressivt Real Madrid som entret gressteppet til den andre og siste omgangen av LaLiga-sesongen. Hjemmelaget jaktet sin redusering og det var også Villarreal som fikk omgangens første mulighet. Også denne gangen var det unge Enes Ünal som skapte problemer for Los Blancos. Luka Modric hadde stoppet en Villarreal-mulighet på ulovlig vis og tyrkeren fikk sjansen på et frispark fra rundt 20 meter. 21-åringens frispark gikk noen få centimeter til side for krysset, og Real Madrid ledet fortsatt med to.

Villarreal fortsatte presset, og igjen var det Enes Ünal som var den store trusselen. Først vartet Nicola Sansone opp med fantastisk forarbeid før han lobbet ballen opp til tyrkeren. Ünal sendte av gårde en heading, men Sergio Ramos reddet på streken. Kapteinens klarering havnet i fanget på Luca Zidane og Los Blancos fikk avverget. Noen minutter senere skulle dog hjemmelaget få reduseringen sin. Colombianske Roger Martínez hadde kommet inn, og etter å ha mottatt en god pasning av Rodri så hamret spissen inn reduseringen da han smalt ballen i krysset bak Luca Zidane.

Utlikning

Villarreal jaktet en utlikning, men scoringsjakten bar også preg av at den gule ubåten ikke hadde noe å spille om, og det ble aldri den dramatiske jakten på scoring som vi har sett ved tidligere anledninger. 20 minutter før slutt kontret hjemmelaget, men Casemiro fikk satt inn den avgjørende taklingen og brasilianeren avverget sjansen. Hjemmelaget fortsatte jakten på utlikningen, og med ti minutter igjen av kampen måtte Casemiro pådra seg et gult kort for å stoppe en potensielt farlig Villarreal-kontring. Noen minutter senere skulle dog hjemmelaget få utlikningen sin. Rodri slo en god pasning i bakrom til Samu Castiljello som buet løpet sitt godt. Marcelo prøvde å sette spanjolen i offside, men kantspilleren fikk fortsette og kom alene med Luca Zidane. Franskmannen ble tatt litt på senga og fikk ikke stoppet 23-åringen fra å sette inn utlikningen.

I sluttminuttene jaktet begge lagene den avgjørende scoringen, og det var Real Madrid som fikk de største sjansene. Rett etter at klokka hadde vist full tid hamret Karim Benzema til fra enden av 16-meteren. Skuddet var godt og Andres Fernández måtte gjøre en god redning for å hindre scoring. Sekunder før slutt var det Lucas Vázquez som fikk en gyllen mulighet til å score. En god corner ble slått innover og spanjolen hadde løpt seg fri inne i feltet. Høyrevingen klemte til med venstrefoten, men dessverre for Real Madrid gikk skuddet utenfor målet til Andres Fernández. Dermed endte det 2-2 på Estadio de la Cerámica denne kvelden, noe som også betydde at Real Madrid havnet på 3. plass i LaLiga-sesongen for 2017/18.

Spillervurderinger

Luca Zidane (6): Luca Zidane fikk sin offisielle Real Madrid-debut i kveld og målvakten gjorde en grei kamp. Han hadde ikke mye å gjøre i den første omgangen, og selv om han kanskje kunne gjort en bedre jobb ved utlikningen så gjør han allikevel en okei debut.

Dani Carvajal (6): Høyrebacken var tilbake i aksjon etter skaden mot Bayern München. Som vanlig så jobbet spanjolen opp og ned på sin høyreside, og han var mye involvert i det offensive spillet. God gjennomkjøring før finalen mot Liverpool.

Raphaël Varane (6): Igjennom stort sett hele kampen hadde Varane, sammen med sin stoppermakker, god kontroll på Villarreal-angrepet. Man kan kanskje mene at franskmannen burde gjort en bedre jobb ved reduseringen, men totalt sett gjorde Varane en grei kamp.

Sergio Ramos (6): Som vanlig så gikk Ramos foran og kriget. Kapteinen var farlige frempå da han testet skuddfoten og han brøt flere baller som satte i gang kontringsmuligheter for Real Madrid. Ramos reddet også på streken for Real Madrid, og totalt sett gjorde midtstopperen en god kamp.

Marcelo (6): Som sin backmakker så var Marcelo aktiv i det offensive spillet i kveld, og brasilianeren slo også en meget vakker målgivende pasning på Real Madrids 0-2-scoring. Venstrebacken etterlot seg som vanlig mye rom defensivt, og burde gjort en bedre jobb ved utlikningen, men han gjorde, i likhet med resten av forsvaret, en okei kamp.

Luka Modric (5): Tradisjonen tro så jobbet Modric fantastisk i en time før han ble byttet ut, men kroaten slet mer med å utrette noe offensivt. Modric skaffet midtbanen balanse og gjorde en godkjent kamp før han ble byttet ut etter en time. 

Casemiro (6 BB): Casemiro ble viktig for å stoppe Villarreals kontringer i kveld og brasilianeren stoppet flere potensielle farlige muligheter i kveld. I det oppbyggende spillet var ikke midtbanespilleren den viktigste, men han gjorde flere gode defensive bidrag og gjorde en grei kamp. Casemiro får prisen som banens beste i en kamp hvor relativt få utpekte seg. 

Toni Kroos (6): Igjen så styrte Kroos midtbanen med jernhånd og han bidro sterkt til at Real Madrid fikk spilt seg ut av flere vanskelige situasjoner. Tyskeren dikterte tempo og spill som bare han kan, og han gjorde slik at Real Madrid, særlig i førsteomgang, styrte kampen totalt.

Isco (5): Isco klarte ikke prege kampen som han har for vane å gjøre i kveld, og det ble for mye nesten for magikeren. Han slo en meget vakker pasning i forkant av 2-0-scoringen, men ellers ble han anonym før han ble byttet ut 20 minutter før slutt. 

Gareth Bale (5): Gareth Bale startet kampen veldig godt og scoret et meget pent mål. Etter scoringen ble waliseren anonym, og han klarte ikke påvirke kampen i stor grad etter dette. 

Cristiano Ronaldo (5): Portugiseren returnerte fra skaden han pådro seg i El Clásico og han scoret Los Blancos' andre mål for kvelden. Etter dette ble også storscoreren ganske anonym, og han ble byttet ut, etter planen, etter en time var spilt. God gjennomkjøring for storscoreren som er klar for Champions League-finalen!

Innbyttere:

Karim Benzema (5): Franskmannen fikk en halvtime på å vise seg frem, og han gjorde ikke så veldig mye annet enn å sette Andres Fernández på prøve på overtid.

Lucas Vázquez (5): Også Lucas fikk en halvtime på seg i kveld. Spanjolen løp og jobbet utrettelig som vanlig, og han fikk en gyllen mulighet til å sikre tre poeng på overtid. Dessverre gikk ballen utenfor målet og det ble poengdeling. Alt i alt et greit innhopp.

Mateo Kovacic (5): Mateo Kovacic erstattet Isco 20 minutter før slutt. Kroaten løp og jobbet mye og skaffet Real Madrid god kontroll over midtbanen. Stort mer fikk han ikke utrettet, men han gjorde en grei figur. 

Hva er dine tanker om kveldens kamp?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07