Extra large cl finale
JUBELSCENER: Real Madrid vant sitt 13. trofé i mesterligaen i Kiev lørdag kveld.

Real Madrid 3-1 Liverpool

Real Madrid nedkjempet Liverpool i Kiev og vant sin tredje Champions League- tittel på rad.

Real Madrid 3 - 1 Liverpool                                                                                                                                                                                                                                    NSC Olimpiyskiy Stadium, Kiev                                                                                                                                                                                                           
Champions League, finale                                                                                                                                                                                                                                 
Lørdag 26. mai, 20:45

1-0: Karim Benzema (51')                                                                                                                                                                                                                                            1-1: Sadio Mané (55') - Assist: Dejan Lovren                                                                                                                                                                                                     2-1: Gareth Bale (64') - Assist: Marcelo                                                                                                                                                                                                              2-1: Gareth Bale (83') - Assist: Marcelo

Lørdag kveld var det duket for sesongen siste og viktigste kamp når Real Madrid skulle møte Liverpool i finalen av Champions League. Los Blancos gikk inn i finalen som regjerende mestere og kunne i denne kampen bli det første laget til å vinne Champions League tre år på rad. Liverpool spilte sin første finale i den største klubbturnering siden 2007. Med de to mestscorende lagene i Champions League på banen tydet alt på at det ville bli et spennende og målrikt oppgjør på NSC Olimpiyskiy Stadium i Kiev. 

Real Madrid: Navas, Carvajal (Nacho, 37'), Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Isco (Bale, 62), Benzema (Asensio, 89'), Ronaldo

Liverpool: Karius, Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Milner (Can, 83'), Salah (Lallana, 31'), Firmino, Mané

Liverpool åpner best

Mye kunne tyde på at det kom til å bli en kamp med mye intensitet, noe som helt klart var tilfellet i løpet av de første 30 minuttene av kampen. Liverpool gikk ut for fullt og klarte å skape uroligheter i forsvaret til Real Madrid, og de skapte en rekke farlige situasjoner i begynnelsen av kampen. Allerede etter to minutter gjorde Varane en viktig involvering ved å komme først på en pasning fra Salah til Mané. Real Madrids midtstoppere ble enormt viktig i begynnelsen av kampen og de klarerte og blokkerte mye av det Liverpool hadde å komme med. Etter 16 minutter var Real Madrid frempå når Carvajal sendte en god pasning mot Ronaldo på høyrekanten. Portugiseren tok med seg ball fremover før han avsluttet fra ca. 14 meter og skrått hold. Avslutningen gikk like over buret til Karius. 

Deretter var det Liverpool som skulle få to muligheter. En corner fra Milner ble slått på bakerste stolpe. Navas feilberegnet innlegget og ballen stusset av hodet til Van Dijk og utenfor. Var nok litt heldig der Navas med at Van Dijk ikke fikk ordentlig kontakt med ballen, ettersom det da fort kunne stått 0-1. Like etterpå fikk Liverpool en dobbeltsjanse når Firmino sitt skudd ble blokkert på fem meter før ballen havnet hos Arnold. Han fikk til en god avslutning, men Navas var raskt nede og gjorde en viktig redning. 

Skader og Real Madrid- overtak

Dessverre var den siste halvdelen av første omgang sterkt preget av de to skadene som kom i løpet av ti minutter. I minutt 26 havnet Salah i en tøff duell med Sergio Ramos som endte med at begge gikk i bakken. Salah landet hardt på venstre skulder og var tydelig i store smerter. Han forsøkte å komme seg på banen igjen, men måtte dessverre kaste inn håndkleet et par minutter senere. Også vår spanske høyreback Dani Carvajal måtte ut med en skade i første omgang. Han gikk på et av sine offensive løp og havnet i en duell med en Liverpool- spiller. Han dro på seg det som kunne se ut som en strekk bak på låret og han forlot banen i tårer. Lallana kom inn for å erstatte Salah mens Nacho ble Carvajals erstatter på høyrebacken. Vi håper selvsagt at begge blir friske fort og rekker sommerens verdensmesterskap!

Det var tydelig at skadene preget kampbildet den siste delen av første omgang. Det virket som trykket gikk litt ut av Liverpool og det var Real Madrid som nå skulle ta overtaket i matchen. De helhvite dominerte ballbesittelse og spilte seg nærmere og nærmere Liverpools sekstenmeter. Benzema fikk en mulighet etter 33 minutter men avslutningen gikk i blokka. Etter 43 minutter var det igjen Benzema som skulle stå for sjansen. Isco slo et godt innlegg inn i boks hvor Ronaldo rakk høyest og stanget ballen mot mål. Karius gjorde en god redning, men returen havnet hos Benzema som satt ballen i mål. Målet ble likevel rettmessig annullert ettersom både Ronaldo og Benzema sto i offside. Like etterpå fikk Nacho en god mulighet da en god crosser ble sendt mot spanjolen. Han avsluttet på helvolley, men ballen gikk i nettveggen. Lagene gikk derfor til pause med 0-0. 

Benzema scorer og Mané svarer

Etter hvilen fortsatte Real Madrid- presset som hadde preget siste del av første omgang. Allerede tre minutter ut i andre omgang fikk Isco en gigant- mulighet til å sende de regjerende mesterne i ledelsen i Kiev. Et forferdelig klareringsforsøk fra Lallana på 16 meter havnet hos Isco som sendte ballen over Karius. Avslutningen smalt i tverrliggeren og Real Madrid var enormt nære en ledelse i den situasjonen. Kun tre minutter senere skulle ballen endelig i nettet for Los Blancos. En lang ball fra Kroos havnet i klypene til Karius som forsøkte å kaste ut ballen og sette i gang raskt. Benzema strakk seg etter ballen i det Karius kastet og fikk tuppet ballen i mål. De regjerende mesterne var i ledelsen i Kiev. 

Kun minutter senere fikk Liverpool en kjempemulighet når Varane akkurat fikk hode på et innlegg fra Milner og Firmino var svært nære å heade ballen i mål på bakerste stolpe. På den påfølgende corneren skulle likevel Liverpool få utligningen sin. Lovren slo Ramos i duellen og stanget ballen mot mål. Sadio Mané kastet seg fram og fikk støvelen på ballen og inn i nettet bak Navas. Etter en time spilt fikk Isco nok en god mulighet da han mottok ballen feilvendt i sekstenmeteren. Han snudde seg og fikk avsluttet via et par Liverpool- ben, før Karius fikk avverget til hjørnespark. 

Bale- magi 

I det 62. minutt var det duket for Real Madrids walisiske angrepsspiller Gareth Bale og han brukte ikke langt tid på å markere seg i dette oppgjøret. Med kun to minutter på banen gjorde Bale det helt utrolige. Marcelo slo et innlegg fra sin venstreback- posisjon som ikke nådde helt inn til løpene som ble gjort i boksen. Bale trakk seg likevel et par meter ut før han steg til værs og gjennomførte et saksespark som dupper over Karius i Liverpool- buret og i mål. En helt fantastisk scoring som kommer til å bli husket i mange år fremover. 

Noen minutter senere var det Liverpool sin tur til å få en avslutning i treverket. Sadio Mané skar inn fra sin høyrekant og fikk til en svært god avslutning med sitt venstreben. Markkryperen smalt i stolperoten og Real Madrid beholdt ledelsen. Fem minutter senere ble Ronaldo sendt gjennom av Casemiro, men portugiseren ble løpt opp av Robertson som gjorde en veldig viktig involvering og fikk klarert ballen til hjørnespark. Da kampen gikk inn i de siste ti minuttene fikk Benzema en god mulighet til å øke Real Madrids ledelse. En flott utsidepasning fra Bale endte hos Benzema som skjøt på helvolley. Ballen gikk i bakken før den spratt opp igjen, og Karius gjorde en svært god redning for å avverge scoring. 

Kun to minutter etterpå skulle Los Blancos få sin tredje scoring. Marcelo spilte en lang crosser mot Bale som skar inn fra høyrekanten før han skjøt et hardt skudd fra omlag 30 meter. Ballen beveget seg mye i luften og skuddet var hardt. Karius var uheldig idet han skulle ta i mot ballen og glapp den bak seg og i mål. Dette skulle vise seg å være spikeren i kista for Real Madrid og Bale fikk til og med en mulighet til å få sitt hattrick i finalen. Han gikk på et godt løp i bakrom og tok med seg ballen fra midtbanen. Han satt på toppfarten og løp fra samtlige Liverpool- spillere før Lovren gjorde en kjempejobb og fikk taklet ballen ut til hjørnespark. Utenom en banestormer på overtid var det lite som skjedde i sluttminuttene i Kiev og Real Madrid kunne feire sitt tredje mesterligatrofé på rad. Los Blancos er nå oppe i 13 mesterliga- titler og Sergio Ramos kunne løfte sitt fjerde trofé på fem år.  

Statistikk

Antall skudd: 14                                                                                                                                                                                                                                                       
Antall skudd på mål: 5                                                                                                                                                                                                                       
Ballbesittelse: 65.6%                                                                                                                                                                                                                                
Vellykkede pasninger: 577 av 648 (89%)                                                                                                                                                                                
Hjørnespark: 9                                                                                                                                                                                                                                                      
Offside: 7

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7): Vår costaricanske keeper står en god kamp i Kiev og er en viktig mann i buret for Real Madrid denne kampen. Gjør en svært viktig redning på skuddet til Arnold i første omgang. Sliter fortsatt i feltarbeidet, men har likevel et par gode involveringer i feltet i løpet av finalen.  

Dani Carvajal (6): Spiller en godkjent kamp i de korte 37 minuttene han fikk. Spiller en bra pasning til Ronaldo før han avsluttet like over etter 16 minutter. Må altså dessverre ut før første omgang er over og vi håper at Carvajal rekker VM. 

Raphaël Varane (8): Spiller en solid kamp sammen med sin midtstoppermakker. Er særlig god i de første 30 minuttene hvor han vinner alt av dueller og rydder unna mye. Får også vist fram farten sin. God kamp av franskmannen.

Sergio Ramos (9): Er en gigant i forsvaret i denne kampen! Vinner alt som er av dueller og står i andre omgang fram som den lederen han er. Gjør en livsviktig klarering på en langpasning mot Mané på minutt 70 og er solid i alt han gjør i løpet av kampen. Fantastisk kamp av El Capitán. 

Marcelo Vieira (7): En god kamp av vår brasilianske triksefant. Er bra med defensivt og klarer seg bra mot de raske angrepsspillerne til Liverpool. Ikke like toneangivende offensivt som han pleier å være, men registrerer likevel to(!) målgivende i løpet av kampen, selv om  ikke målene akkurat var ferdigscoret. 

Luka Modric (9): En fantastisk kamp av vår kroatiske midtbanemaestro. Er svært sikker med ball i beina, og er som vanlig god til å ta med seg ball framover og passere ledd. Jobber godt og er som alltid veldig sikker i pasningspillet. 

Carlos Casemiro (7): Casemiro spiller en solid kamp. Er som vanlig en terrier på midtbanen og vinner mye dueller. God i luftrommet også og er som vanlig taklingssterk på midtbanen. En god kamp av brasilianeren. 

Toni Kroos (8): Spiller en bra kamp og er som vanlig utrolig god i pasningspillet. Registrerer 95% pasningtreffsikkerhet, og han gir en stor trygghet i midtbaneleddet når Liverpool presser høyt og intensivt. 

Isco (7): Får en drøy time i dag og leverer en solid kamp. Som alltid god med ball i beina, og han gjør også en god defensiv jobb denne kampen. Kombinerer bra med backene til tider og med sine lagkamerater på midtbanen. Blir tvunget dypt i banen i første omgang men hever seg når Real Madrid presser i slutten av første omgang. 

Karim Benzema (8): Spiller en svært bra kamp i dag Benzema. Er bevegelig og veldig god med ball i beina. Skaper mye rom for lagkameratene og gir masse offensivt til laget denne kampen. Er god i duellspillet og er i tillegg ofte spillbar. Er smart på 1-0 scoringen. Veldig god kamp av franskmannen. 

Cristiano Ronaldo (6): Vil veldig mye i dag Cristiano Ronaldo, men lykkes ikke helt. Jobber ganske godt gjennom hele kampen og kommer til et par sjanser. Gir bort ball litt for ofte og sliter med farten mot de raske Liverpool- forsvarerne. 

Innbyttere: 

Nacho Fernández (7): Kommer inn for en skadet Carvajal etter 37 minutter og Real Madrid mister et viktig offensivt bidrag på høyresiden. Er solid i pasningspillet og spiller veldig sikkert. Er også god i duellspillet. Kan ofte være vanskelig å komme inn på en slik måte i en kamp som dette, men Nacho gjorde absolutt en god figur. 

Gareth Bale (10 BB): Hva skal man si? Scorer kanskje årets mål i Champions League og er absolutt med å avgjøre denne kampen. Er god i nesten alt han gjør og er et stort faremoment den siste halvtimen. Er nok litt heldig på sin andre scoring, men får et godt treff hvor ballen beveger seg mye i luften. Et fantastisk innhopp av waliseren. 

Asensio (N/A): Spiller for kort for vurderingHva synes du om finalen?


Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07