Extra large marco asensio 17.2.2018
MOTIVERT: Asensio sier at han er veldig motivert for framtiden i Real Madrid og det spanske landslaget.

Asensio: - Jeg vil ha mer

Marco Asensio stilte opp til intervju med Marca for å snakke om sommerens verdensmesterskap.

Real Madrids unggutt Marco Asensio er med i Spanias spillertropp som skal til sommerens verdensmesterskap i fotball. Asensio har blitt en viktig spiller for Real Madrid siden han endelig ankom klubben i 2016 etter to utlånsopphold i Mallorca og Espanyol. Han har blant annet scoret viktige mål i sluttspillet av Champions League begge disse sesongene, og han scoret også i fjorårets finale mot Juventus. Han stilte opp til et intervju med den spanske avisen Marca, hvor han blant annet svarte på spørsmål rundt Zidane og hans avgang, VM og noen av sine lagkamerater. 

Du har sikret deg en rolle i Real Madrid allerede som 22- åring. Føler du deg litt som en veteran på dette stadiet?

Ja, da jeg ankom Real Madrid kom jeg med masse motivasjon og tro, og sannheten er at alt har gått veldig fort. Jeg har hatt muligheten til å nyte spilletid og jeg har vokst som spiller. Jeg har oppnådd mine mål og nå vil jeg ha mer. 

Hjelper det at du har hatt to trenere som har stolt mye på deg, både Zidane og Lopetegui? Hvordan har du opplevd franskmannens avgang?

Zidane- exiten var en overraskelse for oss alle, men mine opplevelser med han har vært veldig bra. Han har stolt mye på meg og vi har et godt forhold. Helt fra begynnelsen hadde jeg ting klart for meg, visste hva jeg var kommet for å gjøre. Jeg har jobbet hardt for å få disse mulighetene og han har gitt dem til meg. Det er det samme med Lopetegui. Helt fra begynnelsen var det veldig bra ettersom han snakket mye med meg og krevde mye av meg. Dette er veldig viktig for meg.

Zidane sa at han ikke ville utelukke en retur til Real Madrid. Med tanke på din alder, det ville ikke vært et sjokk dersom du skulle arbeide sammen med han igjen, si om for eksempel fem år. Hva tenker du om det?

Ja, hvorfor ikke? Det ville betydd at alt ting har gått bra og at jeg fortsatt er i Real Madrid. Hvis vi kan jobbe sammen igjen hadde det vært flott. 

Har du gjort det meste ut av å ha en slik trener, en som spilte i en lignende posisjon som du gjør? Har du prøvd å basere deg på mannen som var ditt idol fra ung alder? 

Ja, uten tvil. Helt fra en veldig ung alder har jeg alltid sett opp til han og jeg har tatt med meg mye av hans ting. Det er også sant at vi er forskjellige, ettersom han var høyrebeint og jeg er venstrebeint. Vi er også annerledes når det kommer til ball-berøringer, men jeg har virkelig prøvd å framstå som han, helt siden jeg var ung.  

Hvordan var det å ta del i "rondo" med han?

Sannheten er at han noen ganger lærte oss en lekse i disse små treningskampene. Eller med en simpel en-to, som han la opp til deg perfekt. Det var virkelig utrolig å få trene med han. 

Du kostet Real Madrid rundt tre millioner euro. Hvilken verdi vil du sette på deg selv i dag?

Jeg vet ikke. Jeg kontrollerer ikke måten prisene i markedet er, men det er nok sant at den vil ha gått opp litt siden jeg signerte. Disse prisene er arbeidet fram av klubbene og omstendigheter. Jeg vet ikke hva jeg ville vært verdt i dag. 

Spania åpner sitt verdensmesterskap mot Portugal, en tøff motstander. Hvordan ser du på åpningen?

Vi vet at den første kampen er den viktigste og vi må prøve å få en god følelse i denne kampen. Vi vet at de er den tøffeste motstanderen i gruppen , og at de er et veldig konkurransedyktig lag som kan forsvare seg bra, og som da har Cristiano Ronaldo, som gjør en forskjell. 

Det kommer til å være spesielt å møte Ronaldo. Du er vandt til å være på hans side, hvordan kommer det til å være å møte han?

Det er første gang jeg skal spille mot han, og vi vet at han kan score når som helst. Vi må passe godt på han, ettersom hele Portugals angrep går gjennom han. 

Er Real Madrid forberedt til å være uten Ronaldo?

Jeg kan ikke forestille meg å spille uten han. Ronaldo har vært, er, og kommer til å være veldig viktig for oss. Real Madrid og han må alltid holde sammen. 

Ronaldos evolusjon kan tenkes å være liknende din egen. Han startet også med mye mobilitet men er nå en spiss. Ville du likt denne evolusjonen? Kan det være tilfelle med deg i framtiden? 

Det kan være. Vi er også forskjellige spillere. Jeg liker å falle mer dypt for å få motta ballen og ha mer kontakt med den, og er mindre en avslutter. Alle fotballspillere utvikler seg gjennom å lære, og vi får se hvilken posisjon jeg spiller i framtiden. 

Har du noe planlagt for din første målfeiring med Spania? 

Jeg har ingenting planlagt, men jeg er ivrig etter å score mitt første mål for det spanske landslaget. Det har tatt sin tid litt, men det er greit. Jeg håper at jeg kan score mål i VM. 

Fra utsiden kan du se at Sergio Ramos' forhold med de unge spillerne er bra. Hvordan er han for deg?

Ja, han er vår kaptein og han er den som veileder oss alle litt. Personlig, han har hjulpet meg mye og jeg har et veldig godt forhold med han. Jeg ser opp til han ettersom han også debuterte for Real Madrid i en ung alder og han har klart å holde seg på det spanske landslaget også. Han er et speil å se til ettersom han har vunnet alt og har jobbet for å komme der han er i dag. Han er et eksempel til å følge. Jeg lytter til alle råd han gir meg og jeg er veldig takknemlig for det. 

Blir du i det hele tatt litt svimmel av å at så mange tror at du er en type spiller man kan bygge et lag rundt? De tror at du kommer til å være den neste store stjernen i spansk fotball. 

Det gjør meg ikke svimmel. Det gir meg et ønske om å forsette slik og det gir meg mer motivasjon. Jeg ønsker å fortsette å vokse med Real Madrid og med det spanske landslaget og blir mer viktig. 

Hvordan er Spanias sjanser i VM? 

I et verdensmesterskap er det en nødvendighet å se på mange detaljer. Kamper blir avgjort på små marginer, og vi må gå fram litt etter litt. Først må vi gå videre fra gruppen og deretter ta kamp for kamp. Detaljer gjør forskjellen. 

Er du sliten, med at du har spilt flere kamper enn noen andre?

Nei, nei, ikke i det hele tatt. Jeg er ung. 

Hvordan var det å ha sjansen for å spille for Nederland istedenfor Spania?

Ja, det var en mulighet for å spille for dem da jeg var i Espanyol. Det var en telefon fra den nederlandske treneren og Ruud van Nistelrooy også. De sa at de hadde likt om jeg skulle spille for dem, men jeg fortalte dem at mine intensjoner var å spille for Spania. Noen måneder senere ringte de meg igjen, og jeg sa nei til dem igjen. 

Så de var insisterende? 

Altså, jeg var klar på hvor jeg ville spille og det er slik det har blitt. Så debuterte jeg for Spania og jeg er begeistret for å være her. 

Hvor viktig blir Asensio for Real Madrid i framtiden?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07