Extra large florentinoo
ENDELIG: Etter mange dager med spekulasjoner ble det endelig klart at Florentino Pérez har ansatt ny trener.

Redaksjonens tanker: Treneransettelsen

Vi har spurt teamet vårt tre spørsmål angående ansettelsen av Julen Lopetegui.

For omtrent to uker siden kom sjokknyheten om at Zinedine Zidane hadde valgt å trekke seg som Real Madrid-trener. Dermed sto Florentino Pérez igjen med en meget vanskelig jobb, og måtte finne en erstatter så fort som mulig. I de påfølgende dagene flommet det over av rykter og de navnene som oftest ble nevnt er Pochettino, Sarri, Allegri, Conte og Guti. Julen Lopetegui var ikke et navn som ble nevnt noe særlig med tanke på at han skrev under en ny kontrakt med det spanske landslaget i mai, men i går kom altså beskjeden som lyn fra klar himmel at baskeren er ny Real Madrid-trener. Lopetegui har tidligere fått en kamp for Real Madrid som spiller, vært speider og i tillegg har han vært trener for Real Madrid Castilla i en sesong. I anledning hans ansettelse har vi spurt teamet vårt tre spørsmål for å finne ut deres meninger om Lopetegui

Hva synes du om ansettelsen av Julen Lopetegui?

Magnus Kragtorp: Trygt og solid valg. Lopetegui kjenner Real Madrid fra sine yngre dager både som spiller og trener. Hans fotballfilosofi går hånd i hånd med hvordan vi ønsker at Real Madrid skal spille. Personlig ønsket jeg Pochettino og hadde egentlig ikke trodd at Lopetegui var et alternativ, ettersom han nylig signerte en ny kontrakt med det spanske landslaget. Nå som Florentino på ny har viftet med tryllestaven sin og dratt opp Lopetegui av hatten så tenker jeg nada på Poch og er bare veldig fornøyd med utfallet.
Kristian Schoute: Jeg synes ansettelsen av Lopetegui er en svært spennende retning for Real Madrid. Han har gjort sakene sine bra på det spanske landslaget og han kjenner en del av de spanske spillerne som er i Real Madrid. Det blir spennende å se hvordan han takler det å holde alle de store stjernene fornøyde, både med tanke på spilletid og rolle i laget. Det var på dette feltet Zidane var så ekstremt dyktig. Det blir veldig spennende å følge Spania i VM og bli enda mer kjent med både spillestil og hvilken trenertype vi får som den neste Real Madrid- treneren. 
Simen Stusvik Haug: Jeg synes ansettelsen av Lopetegui er veldig positiv, og blant de bedre man kunne fått når Pochettino ikke var tilgjengelig. Det er jo likevel et lite spørsmålstegn ved erfaringen hans som klubbtrener, da han nesten bare har erfaring fra Porto, men han kjenner sånn sett godt til Madrid fra før og særlig de spanske spillerne.
Benjamin Hajji: Jeg er positiv, når man ser på de andre realistiske alternativene der ute. Tidligere Madrid-spiller som også trente Castilla et år. Gjorde en god figur i Porto til tross for at han omsider fikk sparken, mens resultatene for Spanias diverse landslag er meget imponerende. Nå blir det viktig å gi han tid til å sette sitt preg på laget, så kan dette bli veldig bra!

Hvordan tror du Real Madrid vil prestere under Julen Lopetegui?

Magnus Kragtorp: Vanskelig og spå noe her såpass tidlig. Hans nevnte fotballfilosofi tilsier at overgangen rent fotballfaglig skal gå ganske greit. Men så har vi alltid det store aspektet ved å være trener i Real Madrid - garderoben. Lopetegui har aldri hatt et slikt stjernegalleri under sine vinger (sett bort i fra landslaget der det kun er korte opphold). Vi vet at det kan by på utfordringer og det blir spennende å følge med på hans første måneder. At han ikke har vunnet noe som manager for en klubb holder jeg ikke i mot han, Zidane har vist oss at det nødvendigvis ikke spiller noen rolle. Mye om og men her men for å svare konkret så tror jeg Lopetegui har de verktøyene som skal til for å lykkes i Madrid.
Kristian Schoute: Jeg håper jo selvsagt at Real Madrid kommer til å prestere godt under Lopetegui. Det er absolutt grunn til å tro at overgangen fra trener til trener gjør at ting går litt trått i begynnelsen mens spillerne blir kjent med treneren og det nye systemet. Jeg tror likevel at den kjernen av spanske spillere i Real Madrid kommer til å gjøre denne overgangen lettere for Lopetegui. Han har en rekke spillere på laget som kjenner han og som kan bidra med å utøve hans fotballfilosofi. Jeg tror derfor at Real Madrid kommer til å prestere godt etter ganske kort tid med Lopetegui. Nå er det jo selvsagt slik at Real Madrid har vunnet tre Champions League-titler på rad, og det blir derfor vanskelig for Lopetegui å "toppe" det Zidane har gjort i Real Madrid de siste sesongene. Alt annet enn en fjerde Champions League- tittel vil uansett virke litt skuffende. Det blir spennende å se hvordan han takler det å overta laget etter at en så suksessfull trener som Zidane har vært i Real Madrid.  
Simen Stusvik Haug: Jeg tror det blir en slags mellomsesong for Real Madrid nå, hvor man ikke vil vinne noe særlig med titler. Men jeg tror man vil se begynnelsen av et generasjonsskifte i Madrid, hvor flere av de eldre spillerne vil spille mindre enn de har gjort tidligere, noe som vil resultere i litt mer variabel form og ustabilitet.
Benjamin Hajji: Jeg tror og håper at vi kommer til å legge om spillestilen til noe av det vi har sett i Porto og det spanske landslaget. Trygge med ball og et ønske om å dominere kamper, samtidig som man satser på kontringer. Ikke så ulikt det man så under Carlo Ancelotti.

Hva tror du ansettelsen av Lopetegui har å si for Isco, Bale og eventuelt nye spillere?

Magnus Kragtorp: Isco sover nok veldig godt i natt. Det gjør nok flere av våre spanske spillere. De fleste av oss husker at Lopetegui ga Bale det glatte lag i media og har selv sagt at han foretrekker både nevnte Isco og Asensio. Dog tror jeg ikke det umiddelbart betyr adiós Bale. Lopetegui vil nok ha noen uker på feltet før han tar noen store avgjørelser. Så blir det spennende og se om Bale velger og vise hva han er god for eller om han selv sier farvel før Lopetegui har hatt sin første kontordag. Når det gjelder spillere inn så er det naturlig og se til det spanske landslaget. De Gea ryktene får nok nye bein å gå på i sommer mens Lopetegui selv er svak for Thiago. Odriozola kommer man heller ikke utenom. Eneste som er sikkert er at Lopetegui får en meget hektisk sesongoppkjøring!
Kristian Schoute: For det første så tror jeg at Isco blir en veldig viktig spiller for Lopetegui. Han har kanskje vært den viktigste spilleren for Lopetegui på det spanske landslaget og han har bekledd en hengende spiss- rolle, samt både høyre- og venstrekant. Jeg tror at Isco kommer til å skinne under Lopetegui, og jeg tror at han kommer til å bli en av Real Madrids viktigste spillere kommende sesong. Når det gjelder Bale er jeg mer usikker på hva slags rolle han er tiltenkt med Lopetegui som hovedtrener. De spillerne Bale som regel kjemper om for en plass i startoppstillingen er blant annet Isco, Asensio, og Lucas Vázquez. Alle disse spillerne er med i Spanias VM- tropp og det kan jo tenkes at Lopetegui foretrekker å bruke de spillerne han kjenner fra før. Jeg tror nok likevel at Bale håper på å få muligheten til å starte uke etter uke under en ny trener og jeg håper at han ønsker å forsøke å spille seg inn hos Lopetegui.
Simen Stusvik Haug: Jeg tror trenerbyttet vil være veldig positivt for de yngre spillerne, og særlig for de spanske. Hva for eksempel Bale eller Benzema tenker om Lopetegui er vanskelig å si, da de nok ikke har så mye kunnskap om han og hva han står for. Men jeg tror ikke akkurat ansettelsen styrker Bale sin tro på at han blir en viktig spiller i Madrid neste sesong, i motsetning til om for eksempel Wenger eller Conte hadde blitt ansatt.
Benjamin Hajji: Spesielt Isco kommer naturligvis til å nyte godt av denne ansettelsen. Lopetegui tok han tross alt inn i varmen på landslaget selv når han satt på benken i Madrid og bygde laget rundt han i U21-EM for noen år siden. Ellers hadde han også Casemiro på lån i Porto, hvor brasilianeren gikk fra å latterliggjøres til å nyte respekt som en av de bedre defensive midtbanespillerne i verden. Jeg tror Lopeteguis ansettelse kan gi muligheter for unggutta, da vi tidligere har sett spillere som Ruben Neves og Oliver Torres få sjansen under hans ledelse, i tillegg til navn som Odriozola og Asensio på landslaget. Kanskje kan Hakimi, Mayoral og Ceballos få en ny vår?

Hva mener dere om ansettelsen av Lopetegui? Ta gjerne debatten i kommentarfeltet!

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07