Extra large real madrid logo

Offisielt: Spania sparker Lopetegui

Julen Lopetegui har fått sparken som spansk landslagssjef dagen før VM starter i Russland.

I går kom nyheten om at Julen Lopetegui skulle bli Real Madrids nye manager, og at spanjolen skulle ta over Real Madrid etter at VM i Russland var over. Det at Los Blancos annonserte treneransettelsen to dager før VM skulle starte og tre dager før Spania skulle møte Portugal var i seg selv spesielt, men det var visstnok Julen Lopetegui som ønsket at klubben skulle annonsere han allerede da. Dette ble ikke tatt godt imot av det spanske fotballforbundet med den nyinnvalgte fotballpresidenten, Luis Rubiales i spissen. I kveldstimene i går begynte ryktene å spre seg om Lopetegui faktisk kom til å få sparken som Spania-sjef før VM starter, og på morgenkvisten i dag fortsatte ryktene. 

Allerede i går hadde det spanske fotballforbundet kalt inn til en pressekonferanse i dag klokken 10:30, hvor både Luis Rubiales og Julen Lopetegui ville være til stede. I dag tidlig kommuniserte RFEF at pressekonferansen ville bli utsatt i en time, og ryktene florerte om at 51-åringen kunne være ferdig som Spania-sjef allerede før VM var i gang. Etterhvert ble det meldt om at spillergruppen ville beholde Lopetegui som sjef, og at de prøvde å overtale Rubiales til å ikke gi spanjolen sparken. 11:30 var pressekorpset på plass i Krasnodar, men verken Rubiales eller Lopetegui var på plass. I en periode ble det meldt om at både Sergio Ramos og Andrés Iniesta ville akkompagnere fotballpresidenten og Lopetegui.

Nærmere klokken 12 kom Luis Rubiales ut for å møte pressen, uten verken Sergio Ramos, Andrés Iniesta eller Julen Lopetegui ved sin side. Fotballpresidenten kom med nyheten om at de har valgt å terminere kontrakten til Julen Lopetegui, en kontrakt som opprinnelig ble forlenget til 2020 i slutten av mai. I løpet av sine 20 kamper som spansk landslagssjef vant La Roja 16 kamper og spilte fire kamper uavgjort, og dermed endte Lopetegui opp med å være ubeseiret i sin periode som spansk landslagssjef. Dette var noe av hva den spanske fotballpresidenten hadde å si da han annonserte beslutningen onsdag formiddag. 

Vi har blitt tvunget til å fullføre VM uten Lopetegui. Jeg har snakket med spillerne og jeg kan garantere at de kommer til å gi deres aller beste med det nye trenerteamet. Vi er i en vanskelig situasjon.
Jeg føler meg ikke forrådt, fordi Julen har gjort en fantastisk jobb. Men vi har blitt tvunget til å gjøre dette når vi ser hvordan ting har blitt løst. Han er profesjonell, men dette har ikke vært den riktige måten å løse ting på og vi kan ikke se bort i fra det. Man kan rett og slett ikke gjøre slikt, fem minutter før det ble offisielt. Jeg kom fra Moskva fordi dette er det viktigste, og vi måtte reagere. 
Jeg så det i pressen og det hadde allerede skjedd, og på grunn av ansvaret jeg har så visste jeg at uansett hva jeg hadde gjort så hadde det blitt kritikk. Julen skulle ønske at ting hadde gått annerledes.

Hva syns du om avgjørelsen?

Pmn6