Extra large toni kroos 24.6.2018
SEIER: Tyskland og Kroos vant mot Sverige i en viktig kamp i Gruppe F.

Matchvinner mot Sverige

Tyskland har mulighet til å avansere etter mål av Toni Kroos.

Tyskland 2 – 1 Sverige
Fisht Stadium, Sochi
Gruppe F, andre kamp
Torsdag 23. juni, kl. 20:00
Involvert spiller: Toni Kroos
 

Tyskland som tapte mot Mexico i åpningskampen, gjorde en del rotasjoner i laget mot Sverige. Flere sentrale spillere, deriblant tidligere Real Madrid-spiller Özil og Khedira, ble benket i håp om å kapre tre poeng mot Sverige, som vant sin første kamp. Sverige lå på andreplass etter tre poeng mot Sør-Korea, som betydde at Tyskland måtte unngå tap eller klare uavgjort for å ha håp om noe avansement. 

Tyskerne åpnet veldig friskt mot Sverige og kom til to gode sjanser før fem minutter hadde blitt spilt, men mulighetene ble ikke utnyttet på en optimal måte. Tyskland kontrollerte kampen periodevis i førsteomgang, med svenskene lå kompakt og ventet på kontringsmuligheter. Dette ble belønnet med scoring i det 32-minutt av Ola Toivonen, da han chippet ballen nydelig over Manuel Neuer. Etter scoringen gikk tyskerne rett i angrep for redusering, men slet veldig med å åpne forsvaret til `Söta bror` som gikk til pausen med ledelse. 

I andre omgang gikk tyskerne rett i strupen på svenskene. Omgangen startet med raske pasninger og lav gode innlegg. Dette ga resultater etter Kroos spilte ut til Werner på venstresiden, som dro med seg ballen inn i sekstenmeter og la inn til Reus, som noe heldig, plasserte ballen i målet med kneet i det 48-minutt. Tyskerne fortsatte suksessoppskriften som skaffet dem det første målet i mesterskapet med å kontrollere kampen og legge hard lave innlegg fra begge sider, men svenskene klarte å stå i mot. Ti minutter før slutt får Boateng sitt andre gule kort og blir sendt ut. Likevel fortsatte Tyskland presset med å ha mange hvitkledde innenfor Sveriges sekstenmeter. Julian Brandt, som ble byttet inn, førte tyskerne nesten i ledelsen etter skudd utenfor sekstenmeter, men også denne gangen traff ballen stangen. Det var ikke før siste spilleminutt at redningshelten fra Real Madrid dukket opp for Tyskland. Durmaz feller Werner på venstresiden og det blir frispark utenfor sekstenmeter. Toni Kroos spiller en kort pasning til Reus, som legger igjen, og Kroos hamrer den i det lengste hjørnet og gir Tyskland store muligheter til avansement.  

Toni spilte 90-minutter og var stabil gjennom kampen. Kroos fikk styrt litt mer av kampen i dag, og var aktiv når Tyskland scoret sitt første mål. Han hadde et par feilpasninger, men gjorde opp for seg med et par lekre detaljer. Tyskeren var mer delaktig og avgjørende i siste halvdel av andre omgang og scoret 2-1 målet til Tyskland. 

Tror du Tyskland går videre til sluttspillet? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07